Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
<<Előző Következő>> Hozzávalók
Recept
Elkészítés:
A tortaalap:
1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
14 éve | Anda Jozsef | 1 hozzászólás
<<Előző Következő>> Hozzávalók
Recept
|
|
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
<<Előző Következő>> Hozzávalók
Recept
Elkészítés: A vajat megolvasztjuk, rövid ideig hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a finomra összemorzsolt babapiskótát, és annyi tejet, hogy jól formázható tésztát kapjunk.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4-6 személyre:
Elkészítés:
A
sült kaliforniai paprikát akár 3-4 nappal korábban is elkészíthetjük: A
sütőt grillfokozatra állítjuk.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
Karikázzuk
fel a megmosott cukkinit, majd teflonserpenyőben olívaolajon 1 gerezd
fokhagymával grillezzük készre.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Epres mini pavlova
Hozzávalók:
Elkészítés:
A
tojásfehérjét cukorral habbá verjük, hozzákeverjük a keményítőt és a
vaníliaesszenciát, majd nyomózsákból papírral fedett tepsire kerek
lapokat nyomunk. Körülbelül 4-5 cm átmérőjűek legyenek, ha ez megvan,
jöhetnek a szélén látható kis tüskék, így kapunk kosár formát, amibe
később pakolni tudunk.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Böjtölj velünk! Sült padlizsán csípős-savanyú öntettel
A padlizsán egzotikus, csípős-savanyú öntettel meglocsolva egyszerűen isteni.
Hozzávalók 2 adaghoz:
Az öntethez:
Elkészítés:
A sütőt
előmelegítjük 200 fokra.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Csokoládés-málnahabos „lasagne"
Hozzávalók 4 adaghoz:
• 20 dkg
tortabevonó vagy csokoládé
• 3 dl tejszín
• 10 dkg mirelit
málna
• 1 csomag vaníliás cukor
• fél csomag habfixáló
A tortabevonót (vagy a csokoládét) olvasszuk fel gőzfürdő felett, esetleg mikrohullámú sütő olvasztási fokozatán. Kanalazzunk akkora adagokat egy sütőpapírra, hogy a kanál fejével szétkenve egy kb. 6-7 cm-es átmérőjű, néhány mm vastagságú kört kapjunk.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
2 csokis finomság sütés nélkül
Ha váratlanul vendégek jelentkeznek be, akkor sem kell pánikba esnünk, ezek a finomságok maximum 30 perc alatt elkészülnek – épp mire megérkeznek látogatóink.
Csokoládészalámi |
Hozzávalók kb. 20 szelethez:
• 1 tojás
• 12,5 dkg porcukor
• 7,5 dkg puha vaj
• 7,5 dkg kakaópor
•
20 dkg darált háztartási keksz
• 10 dkg sótlan mogyoró
• 1 dl
tej
A tojást a porcukorral habosítsuk fel, majd adjuk hozzá a puha vajat és a kakaóport, és habosítsuk tovább.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Egyszerűen finom: Csokoládés pite
Tudjuk, hogy van cseresznyés, almás, sőt, hallottunk amerikairól is, de egy csokis pite bármelyiknél jobban illik egy csésze finom, téli fűszerezésű teához…
Hozzávalók 10 szelethez:
A
tésztához:
• 12 dkg liszt
• 8 dkg vaj vagy margarin
• 4 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor
1 tojássárgája
A
krémhez:
• 1 csomag vaníliás pudingpor
• 1 narancs
reszelt héja
• 12 dkg cukor
• 5 dl tej
• 4 dkg csokoládé
• 3 tojássárgája
A tészta hozzávalóit egy tálba mérve gyúrjuk omlós tésztává, és béleljünk ki vele egy 20 cm átmérőjű piteformát.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Fetával töltött lilahagyma
Hozzávalók 4 személyre:
• 4 közepes méretű lilahagyma
• 25 dkg feta vagy ún.
krémfehérsajt
• 1 tojás
• 1 csokor oregánó
• 4 púpozott
evőkanál zsemlemorzsa
• 1 gerezd fokhagyma
• olívaolaj
• só
Pucoljuk meg a hagymákat, majd sós vízben, forrástól számítva főzzük őket 6-7 percig. A tojást enyhén verjük fel, majd keverjük el a villával összetört sajttal. Dolgozzuk krémesre a keveréket. A morzsát az aprított fokhagymával pirítsuk aranybarnára olívaolajon.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Különleges töltött zöldségek – egyszerűen
Könnyű, ízletes vacsora lehet a töltött zöldségekből. Ehetjük melegen is, de szerintem akkor érvényesül legjobban a zöldségek íze, ha kihűlt. Ezzel szemben a töltött hagymát melegen ajánlom – ha kihűl, kicsit megkeményedik a tölteléke.
Morzsás töltött zöldségek |
Hozzávalók 4 személyre:
•
2 szem paradicsom
• 3 darab kaliforniai paprika (sárga, narancs,
piros)
• 1 közepes cukkini és/vagy padlizsán
• 3 gerezd
fokhagyma
• 1 kis csokor petrezselyem
• friss bazsalikom
•
20 dkg zsemlemorzsa
• olívaolaj
• só, bors
Vágjuk ketté a zöldségeket (kivéve a piros paprikát), a paradicsommagokat szedjük ki, és a cukkiniba is vájjunk lyukat úgy, hogy tölteni lehessen.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
2 mutatós, fekete-fehér sütemény
Két finom, mutatós aprósütemény kávé vagy tea mellé. A sakkszelet mellé akár egy jó társasjáték-parti is jöhet!
Linzi sakkszelet |
Hozzávalók 35 darabhoz:
• 60 dkg liszt
• 40 dkg vaj vagy margarin
• 20 dkg porcukor
• 1 tojássárgája
• 1 egész tojás
• 1 csomag vaníliás cukor
• 1 citrom reszelt
héja
• a kakaós részhez kakaópor tetszés szerint
A száraz anyagokat egy tálban elkeverjük, majd a vajat is belemorzsoljuk.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Szerintem plusz köretet nem is kíván ez a sütőben sült csirke, a paradicsom és a morzsa pont elég hozzá. Bazsalikomos pestót minden nagyobb közértben kapni, télen a friss bazsalikomot helyettesíthetjük vele.
Hozzávalók 4 személyre:
•
4 darab csirkemellfilé
• 20 szem koktélparadicsom
• 6 púpozott
evőkanál zsemlemorzsa
• 10 dkg bazsalikomos pesto
• olívaolaj
• só, bors
A megmosott, szárazra törölt csirkemelleket vágjuk be oldalról, hajtsuk ki, majd kenjük meg a pestóval, hajtsuk vissza.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Hozzávalók (2 adag)
Öntet:
Elkészítés:
A
krumplit megmossuk, felkarikázzuk (ha nagyon apró szemű, egyben
hagyjuk).
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Füstölt sonka paradicsomsalátával (15 perc)
Hozzávalók: 2 fej lilahagyma, fél dl olívaolaj, fél dl fehérborecet, 1 tk. kristálycukor, 30 dkg szeletelt füstölt parasztsonka, 20 dkg koktélparadicsom, 20 dkg csomagolt salátakeverék (tisztított).
A lilahagymát finomra vágjuk, összekeverjük az olívaolajjal, fehérborecettel és a kristálycukorral. Ha a cukor felolvadt, belekeverjük a félbevágott koktélparadicsomokat. Tányérra tesszük a megmosott salátát, ráfektetjük a sonkaszeleteket és a tetejére szedjük a paradicsomsalátát.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
<<Előző Következő>> Hozzávalók
Recept
Megfőzöm a tarját ételíizesítős vízben. Amikor megpuhult, előmelegített sütőbe teszem a tarját, amit elötte már beízesítettem foghagymával, ételízesítővel és jó sok borrsal, és sütöm 180 fokon, 20 percet.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
<<Előző Következő>> Hozzávalók
Recept
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
<<Előző Következő>> Hozzávalók
Recept
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
<<Előző Következő>> Hozzávalók
Recept
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
<<Előző Következő>> Hozzávalók
Recept
14 éve | Anda Jozsef | 2 hozzászólás
<<Előző Következő>> Hozzávalók
Recept
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
<<Előző Következő>> Hozzávalók
Recept
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Báranygerinc rozmaringos zsemlében sütve
JÓ TANÁCSOK
- A báránygerincet elkészíthetjük angolosan, félangolosan vagy jól
átsütve. Az angolos pecsenye vágásfelülete teljes egészében rózsaszín,
de cseppet sem véres, a hús tapintásra puha. Ennek sütési ideje 18-20
perc. A félangolosnak csak a közepe rózsaszínű, kívülről tapintásra
rugalmas, és 25 percig sül. A jól átsütött hús vágásfelülete kicsit sem
rózsaszín,tapintásra kemény, 30-32 percig sül.
14 éve | Anda Jozsef | 1 hozzászólás
Húsvéti sonka
Pár szó a sonkáról és tanács a főzéshez!
Magyarországon a húsvét elképzelhetetlen főtt sonka, főtt tojás, torma
és kalács nélkül. A disznóhús tartósítására a szükség vitte rá az
embereket: muszáj volt a téli hónapokra is húst raktározniuk, amit sós
páclében érleltek és füstöléssel tartósítottak. A legjobb falatok azaz a
sonka, húsvétkor került elő a kamrából az asztalra. A sonka főzése.
Főzés elött pár órára hideg vízbe tesszük, így kiázik belőle a sok só.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
<<Előző Következő>> Hozzávalók
Recept
Megmossuk a kaliforniai paprikákat, félbe vágjuk, kivesszük a magházat és megsózzuk, félre tesszük.
El készítjük a tölteléket.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
<<Előző Következő>> Hozzávalók
Recept
A nagy kagylókat forró, sós vízben megfőzzük, vigyázva, hogy keverés közben ne törjük össze. Közben elkészítjük a tölteléket.
14 éve | Anda Jozsef | 1 hozzászólás
Húsvéti vendégváró falatok
Közeleg a Húsvét ideje, ilyenkor a rokonok,
barátok gyakrabban keresik fel egymást. Olykor persze váratlanul is.
Hogy ilyenkor se jöjjünk zavarba, tarthatunk otthon egy-két hidegen
fogyasztható, Húsvétra jellemző ételt.
Elkészítés: |
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
<<Előző Következő>> Hozzávalók
Recept
A sárgarépát megtisztítom, a nagylyukú reszelőn lereszelem.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
<<Előző Következő>> Hozzávalók
Recept
Villával összetöröm a sajtot, minél krémesebb az állaga annál jobb.
A tojásokat apró kockára felvágom, és a tejfölt, meg a felaprított metélőhagymát belekeverem.
Egy kis borsot keverek még hozzá, sózni nem kell, mivel a feta sajt önmagában is sós.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
<<Előző Következő>> Hozzávalók
Recept
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Recept
<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:1; mso-generic-font-family:roman; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 0 0 0 0 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->
A csirkemell filét kb.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Gesztenyebomba babapiskótával
Bakosné L. Alíz receptje
Hozzávalók:
4 csomag gesztenyemassza
25 dkg vaj
1 dl rum
1/2 dl víz
1 csomag instant zselatin
500 ml cukrász tejszín
babapiskóta
|
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Recept
A csirkecombokat megmosom, kettévágom és jól megborsozom. Tűzálló tálba teszem őket, rájuk karikázom a vöröshagymát, a húsleves kockákat szétmorzsolom és felöntöm a sörrel. Kb. 250 fokon először letakarva sütöm 30 percig, majd a fóliát levéve oldalanként még 30-30 percig sütöm.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Recept
Réteslapot kettesével kiterítem, vékonyan megkenem olajjal és rárakom a megtöltött palacsintákat úgy, hogy 1 túrós,1 diós, tétejére 1 mákos, ezt megismétlem mégegyszer, hogy végig érje a rétes lapot hosszában, és szépen feltekerem.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Recept
Piskóta készítése:
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Recept
Elkészítés:
Összekeverem a
hozzávalókat, hogy a tészta szép sima legyen, lehet robotgéppel is.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Recept
A barbecue szósz elkészítési módja a következő:
A hagymát a megtisztítása után finomra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, a chilit hosszában szétvágjuk, a magjait eltávolítjuk, majd vékony karikákra vágjuk.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Recept
A csirkemellet szeletekre vágom, majd ízesítem egy pici borssal és ételízesítővel, majd alufóliába rakom. Rakok rá egy kis kanál margarint és olajat. Majd negyed órát sütöm 200 fokon. E közben főzöm a rizst.
Ha megsült a csirke kiveszem, egy rizst egy tepsibe öntöm, majd rakok egy sor húst és egy sor ananászt, majd megint egy sor hús és egy sor ananász.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Almás máglyarakás kiflivel (Máglyarakás 2.) recept
Almás réteghez:
Habhoz:
Finom, gyorsan elkészül és nem kell azon gondolkodni, meddig áll el!
14 éve | Anda Jozsef | 1 hozzászólás
Máglyarakás recept
14 éve | Eipl Jánosné | 0 hozzászólás
Kedves Jóska! S.O.S !!!
Tegnap a TV-ben a Máglyarakásról volt szó, és mitagadás, nagyon megkívánta a család.
Viszont én már nagyon régen, még fiatalasszony koromban készítettem ilyent, ezért szeretnélek megkérni, ha tudsz egy jó receptet, légyszíves feltenni ide, hadd színesítse a klub palettáját ez a csodálatos édesség! Köszönöm szépen.
14 éve | Eipl Jánosné | 0 hozzászólás
Kedves Jóska! S.O.S !!!
Tegnap a TV-ben a Máglyarakásról volt szó, és mitagadás, nagyon megkívánta a család.
Viszont én már nagyon régen, még fiatalasszony koromban készítettem ilyent, ezért szeretnélek megkérni, ha tudsz egy jó receptet, légyszíves feltenni ide, hadd színesítse a klub palettáját ez a csodálatos édesség! Köszönöm szépen.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Kaszinótojás recept
Kaszinótojást nem szoktam gyakran készíteni, de a húsvéti ünnepi asztalról nem hiányozhat.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Tésztához
Krémhez
Mázhoz
Itt találtam ezt a jópofa süti receptet.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Feketeerdő torta
|
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Mustáros - baconos csirkemell
Nagyon egyszerű és látványos ebéd! Hidegen és melegen egyaránt
fogyasztható. Ünnepi vagy egyéb alkalmakra készített hidegtálak ideális
összetevője lehet. A mozzarella - mustár párosítás különlegessé
varázsolja a csirkemellet. |
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
SÓLET FÜSTÖLT LIBACOMBBAL
2 füstölt libacomb, 40 dkg nagy szemű bab, 10 dkg árpagyöngy, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 tojás, 2 evőkanál libazsír, 1 teáskanál pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors.
A sóletet legjobb előzőleg beáztatott cserépedényben készíteni. Az ugyancsak előre beáztatott babot és árpagyöngyöt leszűröm. Beleöntöm a cseréptálba. Rászórom a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, majd kis fészkeket mélyítek.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
KÁPOSZTÁS LIBACOMB
4 db kicsi pecsenyeliba-comb, 1 kg savanyú káposzta, 4 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1-1 csokor petrezselyemzöld és kapor, 1 evőkanál liszt, 1-1 evőkanál szárított csombor és csípős pirospaprika, ízlés szerint só és törött fekete bors.
A libacombokat megtisztítom, a rajta maradt tokokat kiszedem, majd a bőr nélküli oldalát jól bedörzsölöm sóval, borssal és bekenem a zúzott fokhagymával. A savanyú káposztát - ha túl savanyú - átmosom, lecsöpögtetem és apróra vágom.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
FÜSTÖLT LIBACOMB LENCSEPÜRÉVEL
2 füstölt libacomb, 40 dkg lencse, 1 dl tejföl, 1 evőkanál borecet, 1 kis fej vöröshagyma, 2 evőkanál libazsír, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, kevés cukor és mustár, 1 mokkáskanál pirospaprika, ízlés szerint só.
Az előző este hideg vízbe áztatott füstölt libacombokat másnap fazékba (de nem kuktába) teszem. Annyi tiszta vizet öntök rá, amennyi ellepi. Felforralom, majd takaréklángon, hogy éppen csak forrdogáljon, addig főzöm, amíg a beleszúrt villát könnyedén ki nem tudom húzni belőle, vagy a csontja magától kicsúszik.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
CITROMOS-TEJFÖLÖS LIBACOMB
4 db kicsi pecsenyeliba-comb, 2 dl tejföl, 1 citrom, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, késhegynyi őrölt babérlevél.
A libacombokat egyenként, bőrös felükkel lefelé, kuktafazékban lepirítom. (Ha a bőrös fele van alul, akkor rögtön kisül belőle annyi zsír, amin szépen lepirul.) Ezután a kuktából kiszedem a combokat, és a pecsenyelevet is kiöntöm belőle. Beleteszem a lyukas párolóbetétet, és ráfektetek egy megsózott, megborsozott, babérlevéllel megszórt, lepirított combot.
14 éve | Anda Jozsef | 1 hozzászólás
Túrógombóc, fahéjas öntettel
Bodnárné Judit receptje
Hozzávalók:
|
fél kg tehéntúró
2 cs. vaníliás cukor
2 evőkanál kristálycukor
3 egész tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
és annyi zsemlemorzsa, hogy közepes keménységűre lehessen összegyúrni
Elkészítés:
A fentieket jól összedolgozzuk, a forrásban lévő vízben, a gombócformákat kifőzzük, majd margarinon világosbarnára pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Vajajjás tészta
Istenesné Szomi Margaretta receptje
Hozzávalók:
félkilós széles metélt,
1 db, 10 dkg-os vaj,
2 dl tejföl,
só (ízlés szerint)
1 evőkanál liszt
A tésztát sós vízben, a szokásos módon megfőzzük, leszűrjük.
A vajajját elkészítjük: a vajat megolvasztjuk, hozzátesszük a tejfölt, a sót, elkeverjük, majd hozzáadjuk az evőkanál lisztet és kevergetve addig sütjük, míg az edény falától elválik.
A recept leírása megtalálható a képre kattintva vagy a következő szövegre kattintva Receptek nem csak inyenceknek.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Karalábégaluska-leves (4 személyre)
Hozzávalók:
1 közepes nagyságú, zsenge karalábé, 2 dl tejföl, 2-3 evőkanál liszt, 2 tyúkhúsleves-kocka, 1 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál cukor, ízlés szerint só.
A meghámozott karalábét az almareszelőn lereszeljük. A tojást habosra verjük egy deci vízzel, hozzáadjuk a reszelt karalábét és annyi lisztet, hogy a szokásos galuskamassza legyen belőle. Sóval és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Csirke boros mártásban
Hozzávalók:
4 nagy csirkemell, fűszerkeverék ízlés szerint, 2,5 dl Worchestershire bormártás, 3 ek citromlé, 10 dkg fűszeres prézli, 10 dkg Parmezánsajt- reszelék, 1,2 dl olívaolaj, 1 citrom, 2,5 dl csirkeleveslé.
A csirkét csontozza ki, a melleket felezze, vágja ketté a belső és külsö réteget, a nagyobb külsőt vágja 2 csíkra, enyhe ütögetéssel lapítson el minden darabot. Fűszerezze ízlés szerint keverékkel vagy egyedi fűszerekkel.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Barbecue csirke
Hozzávalók (4 sz.):
8 csirkerész (mell, comb, szárny), 2,5 dl barbecue szósz, 3 ek narancslé, 2 ek liszt,
1 sütőzacskó.
A csirketagokat bőrözze le. Szórja a lisztet a sütőzacskóba, hozzá a barbecue szószt és narancslevet, rázza hogy keveredjék. Tegye bele a csirkedarabokat, forgassa a zacskót, hogy a szósz jól bevonja a húst. Rendezze a csirkét egy síkba, zárja le a zacskót, tetején vágjon kb. 15 cm-es nyílást. Süsse 180 C°-ra előmelegített sütőben 45-50 percig, míg megpuhul.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Articsókás-gombás sült csirke
Hozzávalók (6-8 sz.):
4 csirkemell, 2 ek liszt, 4 ek margarin, 4 ek napraforgóolaj, 22 dkg gomba, 8 articsókaszív, 1,2 dl száraz fehérbor, 1 ek citromlé, 2 ek petrezselyemzöld, ¼ kk bors.
A csirkét bőrözze le, csontozza ki, felezze el, a gombát szeletelje, az articsókát vágja félbe, a petrezselyemzöldet vágja finomra. A fél melleket forgassa lisztbe, rázza le a fölösleget. Nagy serpenyőben olvassza meg a margarint, közepes hőn kezdje sütni a csirkét, majd töltse hozzá az olajat és süsse tovább míg barnulni kezd.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Afrikai csirke
Hozzávalók.
20 csirkeszárny, 1 ek só, 1 ½ ek borsszósz, 4 ek liszt, 1,8 dl olaj, 1 hagyma, 3 ek paradicsompép, 1 kk kakukkfű, 3 ek vaj.
A szárnyakat dörzsölje be sóval és 1 ek borsszósszal, forgassa lisztbe és süsse serpenyőben, olajon mindkét oldalon aranybarnára. Vegye ki a szárnyakat, az olajból csak 1 ek-nyit hagyva a serpenyőben az aprított hagymát dinsztelje meg, keverjen hozzá 1 ek lisztet. A paradicsompépet keverje 3 ek vízzel simára, keverje hozzá a hagymás liszthez.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Acapulco csirke
Hozzávalók:
70 dkg csirkemell és comb, 1 hagyma, 1 ek vaj vagy margarin, , 2 dl tejföl, 15 dkg gomba, 10 dkg friss erős zöld paprika, ½ kk oregano, ¼ kk só, 1/8 kk bors, 12 db búzaliszt-tortilla, 3 dl csirkeleveslé, 25 dkg Cheddar sajt, 10 dkg mandula, 4 ek tej.
A csirkét főzze meg, csontozza ki és vágja kis kockákra, a hagymát aprítsa finomra, a gombát szeletelje, a mandulát szeletelje és pirítsa meg. Lábasban a vajon dinsztelje a hagymát üvegesre, majd keverje bele a borssal záruló 6 hozzávalót és keverje jól össze.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Feketített csirkesaláta
Hozzávalók (4 sz.):
50 dkg csirkemell, 60 dkg paradicsom, 15 dkg sárgahúsú édes paprika,1 hagyma, 1 ek cukor, 3 ek almaecet, 1 kk só, ½ kk bors, 3 ek citromlé, 3 ek dijoni mustár, 3 ek víz, 1 ek méz, 3 ek fűszeres erős dressing, 45 dkg borsó, 1 fej saláta, 1 petrezselyem (kihagyható).
A paradicsomot és paprikát vágja kis kockákra, a hagymát finomra. Nagy tálban keverje össze ezeket, ízesítve a cukorral, ecettel, sóval és borssal.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Caesar csirkesaláta tésztával
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell, 60 dkg spagetti, 1 fej saláta, 30 dkg paradicsom, 3 dkg bazsalikom, 3 zöldhagyma, 8 dkg dressing, 5 dkg petrezselyem, 10 dkg feta-sajt, 1 gerezd fokhagyma.
A csirkét süsse meg roston és aprítsa falatokra. A spagettit főzze meg. A salátát szeletelje vékonyra, a paradicsomot (lehetőleg aprót) felezze vagy még apróbbra vágja, a zöldhagymát szeletelje vékonyra, a petrezselymet aprítsa finomra, a sajtot morzsolja szét, a fokhagymát törje át.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás