Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Két finom, mutatós aprósütemény kávé vagy tea mellé. A sakkszelet mellé akár egy jó társasjáték-parti is jöhet!
Linzi sakkszelet |
Hozzávalók 35 darabhoz:
• 60 dkg liszt
• 40 dkg vaj vagy margarin
• 20 dkg porcukor
• 1 tojássárgája
• 1 egész tojás
• 1 csomag vaníliás cukor
• 1 citrom reszelt
héja
• a kakaós részhez kakaópor tetszés szerint
A száraz anyagokat egy tálban elkeverjük, majd a vajat is belemorzsoljuk. A tojásokat hozzáadva omlós tésztává gyúrjuk. A tészta picivel több, mint 1/3-át kakaóporral megszínezzük, és a kakaóport is belegyúrjuk. A kakaós részt 1,5 cm vastagra nyújtjuk, majd egy ugyanekkora fehér részt mellényújtunk. Hűtőbe vagy fagyasztóba tesszük, és megvárjuk, míg megdermed.
1. A dermedt tésztából 1,5 cm-es csíkokat vágunk. A kakaósból ötöt, a fehérből pedig négyet. A maradék fehér tésztát kb. 1,5 cm vékonyra nyújtjuk, ezzel burkoljuk majd be a rudakat.
2. A tészta szélére helyezzük a hasábokat úgy, hogy alatta és közte vizes ecsettel benedvesesítjük. Sakktábla-szerűen rétegezzük.
3. Ha befejeztük a rétegezést, a tésztával körbeburkoljuk, és a felesleges részt levágjuk róla.
Ismételten fagyasztóba tesszük kb. 20-25 percre. Ezután fél centis szeletekre vágjuk, és sütőpapírral fedett tepsire fektetjük. 170 C fokos sütőben világosbarnára sütjük.
Tipp: Jól zárható dobozban sokáig friss marad, aki fokozni akarja az élvezeteket, a süti alsó felét csokoládéba is márthatja.
Elkészítési idő: 60 perc
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
RECEPTEK
RECEPTEK
RECEPTEK
RECEPTEK