Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 4-6 személyre:
Elkészítés:
A
sült kaliforniai paprikát akár 3-4 nappal korábban is elkészíthetjük: A
sütőt grillfokozatra állítjuk. A paprikát félbevágjuk, kimagozzuk, és
alufóliával bélelt tepsire helyezzük, vágott felével lefelé. Addig
sütjük, amíg a héja teljesen fekete és hólyagos lesz (ez sütőtől függően
15-20 perc).
Hőálló tálba tesszük, lefedjük folpack fóliával, majd
kb. 15 percig így hagyjuk. Ez idő alatt a paprika összeesik, és a héja
könnyen lehúzhatóvá válik. Csíkokra vágjuk, ha előre dolgoztunk,
olívaolajjal meglocsolva, hűtőben tároljuk.
A sütőt előmelegítjük
200 C fokra.
A padlizsánokat közepesen vastag (1,5 cm-es) karikákra
szeleteljük. Alufóliával bélelt tepsit meglocsolunk olívaolajjal,
megszórunk kevés sóval, borssal, és rátesszük a padlizsánkarikákat. A
tetejüket szintén megkenjük az olajjal, majd 20 perc alatt pirosra
sütjük.
Közben elkészítjük a fűszeres “hústölteléket”:
serpenyőben üvegesre pirítjuk a hagymát és a fokhagymát, megszórjuk a
fűszerekkel, rádobjuk a marhahúst, fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a
petrezselymet.
Összekeverjük a főtt rizzsel. Egy kiolajozott
tortaformába vagy jénaiba rétegezzük a hozzávalókat: először sült
padlizsán, rá sült paprika, majd a fűszeres rizses hús, végül ismét
padlizsán következik. 180 C fokos sütőben 15 percig sütjük, hogy
összeálljon. Joghurttal, pitával tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
RECEPTEK
RECEPTEK
RECEPTEK
RECEPTEK