Főző club Blog: 2010. szeptember

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Főző club blogja - 2010. szeptember

network.hu

Utolsó hozzászólás

Kéri József üzente 13 éve

Jól néz ki ráadásul finom is

 

Szőlőlekvár

Hozzávalók 4 személyre:

Kifordult a világ, gondolhatják, de most a szőlő levéből pár litert nem a hordók fognak elnyelni, hanem a lekvárosüveg. A megmosott, édes fekete szőlőt
szemezzük le, és tűzre téve addig főzzük, amíg teljesen szét nem fő. Ezután törjük át szitán, és 1 liter léhez 30
dkg cukrot számítva, gyakran kevergetve addig főzzük, amíg a kívánt sűrűséget el nem éri. Rakjuk üvegekbe, fóliázzuk és csavarozzuk le, majd hatalmas pokrócba csomagolva, száraz gőzben hagyjuk kihűlni, úgy három napig.

Utolsó hozzászólás

Eipl Jánosné üzente 13 éve

IAz ideit már elszalasztottam, de jövőre megpróbálom!

Tovább 

Babpörkölt

Hozzávalók 4 személyre:

- 30 dkg szárazbab
- 30 dkg zöldbab
- 20 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint kömény
- 1 evőkanál zsír
- 1 evőkanál pirospaprika
- ízlés szerint só
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom

A száraz babot a főzés előtt egy éjszakára beáztatjuk. A zsíron megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Megszórjuk őrölt köménnyel és fűszerpaprikával, megsózzuk, pici vizet öntünk alá és zsírjára pirítjuk.

Tovább 

Cserszömörcés házikenyér

 

Házi kenyér szömörcévelA cserszömörcét sokan csak szájvizek összetevőjeként ismerik, pedig fantasztikus fűszernövény.


Az őrölt szömörce, cserszömörce levél bioboltokban, gyógynövény szaküzletekben szerezhető be fillérekért.
Erősen savanyú, összehúző hatása miatt éhségcsökkentő hatása is van. Ecet  kiváltására használható a különböző  ételek savanyítására (pl tökfőzelék, krumplifőzelék, kovászos uborka, stb. )

A cserszömörce remek íze és savanyító ereje mellett erősen gyulladáscsökkentő hatású.

Tovább 

Kertészné kedvence

 

Párolt sárgarépa hagymával, szalonnávalEgészséges, egyszerűen elkészíthető köret, vagy akár egytálétel, amit érdemes kipróbálni!


Hozzávalók

* 1,5 kg sárgarépa
* fél kg gyöngyhagyma, vagy kisebb vöröshagyma
* 1 csokor petrezselyem
* 3 evőkanál olivaolaj, vagy kókuszzsír
* 25 dkg császárhús
* só, bors (oregánó, rozmaring)

Elkészítése:
A sárgarépát megpucoljuk és karikákra vágjuk. Tisztítsuk meg a hagymát is, de ezt hagyjuk egyben.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, vagy kókuszzsírt és dobjuk rá  a felkockázott császárhúst.

Tovább 

Kolozsvári padlizsánkrém

 

PadlizsánkrémBoda Hajnalka receptje a nyári ötlet pályázatra

Kolozsvári nagymamám receptje alapján készült ez a padlizsánkrém. Nem  csupán különlegesen finom, de kiadós, gazdaságos is!

Hozzávalók:
 3 db szép fényes, sötétlila, kemény padlizsán
 4 gerezd fokhagyma
 1 kicsiny fej vöröshagyma
 1 evőkanál mustár
 1 csapott teáskanál só
 1 csapott mokkáskanál őrölt fehérbors
 2-3 levélke friss rozmaring
 1 levélke friss bazsalikom
  mokkáskanálnyi friss kakukkfű
 5 deka vaj
 1 púpos evőkanál liszt
 1,5 deci tej

Elkészítése:
A padlizsánokat mossuk meg és töröljük szárazra.

Utolsó hozzászólás

Eipl Jánosné üzente 13 éve

Na, most mégegyszer nekiveselkedek, mert egyszer már nem sikerült!De ebben a receptben olyan egyszerűen van leírva, hogy újra kedvet kaptam hozzá! Köszi !!!!

Tovább 

Autópálya torta

 

Szülinapi torta dekoráció Gyenis Bernadett szakértőnk ötlete: Kisfiúk születésnapi zsúrjára remek meglepetés lehet a következő
torta. Bármilyen ízben készíthetjük, az ünnepelt ízlésének megfelelően. Kellékek:
* kör alakú sütőforma
* tortadíszítő készlet
* műanyag járművek
 Image

Az összeillesztés menete:

2db kör alakú piskótát sütünk,ha kihűltek a körök egy-egy szélét egyenesre vágjuk.
Ezután vízszintesen is felvágjuk a lapokat 2-3 részre, majd megtöltjük krémmel.

Tovább 

Virágcsokor torta

 

Image Perczné gyenis Bernadett ötlete

Hozzávalók
-10 tojás
-10 ek. cukor
-10 ek. liszt
-késhegyni sütőpor
-1 üveg meggybefőtt
-1 vanília pudingpor+3 ek.cukor
-2-3 ek.kakaópor
-1l növényi alapú habalap
-1 tejszínhabpor
-zöld és piros ételfesték
-cukorgyöngy
-kisebb tábla csoki

Elkészítése10 tojásból négyzet alakú piskótát sütünk.A képen látható módon levágjuk.  A pudingport lábasba öntjük,hozzáadunk 3 ek. cukrot. A meggylevet vízzel kiegészítjük fél liternyire majd a pudinporra öntjük,összekeverjük.Ezután hozzáadjuk a meggyet is és felfőzzük,kihűtjük.A habalapot felverjük,fixálóként 1 cs habport adagolunk hozzá.A felvert habot 3 részre osztjuk,a díszítéshez nagyobb
mennyiséget hagyunk.A hab másik részét a meggyes masszához keverjük,a
harmadik részhez 2-3 ek.

Tovább 

Hógolyók

 

Image Gyenis Bernadett ötlete a Karácsonyi receptversenyre   Hozzávalók(kb.60db golyóhoz)

-50dkg túró
-porcukor
-15dkg kókuszreszelék

A túrót törjük össze,ízlés szerint ízesítsük porcukorral,adjunk hozzá
10dkg kókuszreszeléket,keverjük össze.(1.kép)
A masszából formázzunk kis golyókat, (2.kép)majd forgassuk őket
kókuszreszelékbe. Image   Image   Image 

Kerekerdő torta

 

0torta180Gyenis Bernadett szakértőnk ötlete


A torta hozzávalói és a növények készítése megegyezik a Torta rajongóknak cím alatt leírtakkal

Kellékek a díszítéshez
* műanyag és hungarocell figurák
* fogvájó
* papír növények
* kék,sárga ételfesték

Elkészítése
A torta oldalát és tetejének egy részét kakaós krémmel díszítjük.
A maradék habot kékre színezzük ebből tavat készítünk.
A kékre színezet habhoz sárga ételfestéket adunk ezzel elkészítjük a füvet és a fákat.

Tovább 

Ennivaló álarcok

 

0alarc180Gyenis Bernadett szakértőnk ötlete

Hozzávalók
* gipszöntő forma
* csokoládé
* mazsola
* mogyoró
* dekor toll, cukormáz

Elkészítése
A csokoládét olvasszuk fel gőz felett,öntsük a formába és ízlés szerint adjunk hozzá mazsolát, mogyorót.
A kihűlt csoki álarcokat dekor toll cukormázzal díszítsük.

0alarc1

0alarc2

0alarc3

Tavas torta

 

00torta180Gyenis Bernadett szakértőnk ötlete

Hozzávalók, kellékek:
* cukrászati hab alap
* kék, sárga ételfesték
* marcipán virágok
* Dunakavics
* fogvájó
* barna, zöld papír
* ragasztó

Elkészítése:
Kör alakú formában piskótát sütünk és ízlés szerint töltjük.
A torta oldalát és tetejének egy részét fehér habbal díszítjük.
0torta_1


A habhoz kék ételfestéket adunk és kitöltjük vele az előbb kihagyott részeket.
0torta_3
A kék krémhez sárga ételfestéket adunk majd a zöld krémből is nyomunk a tortára.

Tovább 

Csokigyár torta

0torti180Gyenis Bernadett szakértőnk ötlete (nyomtatható sablonnal)
A torta hozzávalói megegyeznek a torta rajongóknak cím alatt leírtakkal.
A nagy piskóta 9,a kisebb 5 tojásból készült.

A díszítés hozzávalói és kellékei
* habalap
* csokoládé
* zöld ételfesték
* gumicukrok(Raspberries,Pico-Balla,Apple pencils)
* gyümölcs zselé
* kevés hullámkarton
* fogvájó
* 316. nyomtatható minta (Regisztráció, vagy belépés után elérhető)

Elkészítése:
A mintáról kivágott figurákat kis darab hullámkartonra ragasztjuk.

Tovább 

Torta Forma1 rajongóknak

tortaforma180 Gyenis Bernadett receptje

Hozzávalók:
* 18 tojás
* 18 ek.cukor
* 8 ek. rétesliszt
* 8 ek. finomliszt
* 2 ek.kakaópor
* késhegynyi sütőpor
* 2 cs gesztenyemassza
* 1l cukrászati habalap
* 1 cs habpor
* ételfestékek: sárga, kék, piros
* kevés kakaópor a díszítéshez
* 322. minta

Elkészítése:
A sablont kinyomtatjuk és a negatívját kivágjuk kézimunka, vagy  körömollóval. A sablom fénymásológépben tetszés szerint nagyítható.

Tovább 

Kincses sziget torta

tortasziget180Gyenis Bernadett szakértőnk receptje


Kivajazott, lisztezett, hőálló tálban piskótát sütünk.
Ízlés szerinti krémmel töltjük.
Kékre és  zöldre színezett habbal díszítjük.
Kinder csokitojásból összegyűjtött kalóz és sárkány figurákkal díszítjük
Cukorgyöngyöket szórunk rá.
A fák elkészítési módja a Torta rajongóknak cím alatt megtalálható.

A képen látható torta hozzávalói, kellékei


Piskóta
* 8 tojás
* 8 ek.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu