Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Anda Jozsef | 2 hozzászólás
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
|
|
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
14 éve | Toldi Jánosné | 2 hozzászólás
Szőlőlekvár
Hozzávalók 4 személyre:
Kifordult a világ, gondolhatják, de most a szőlő levéből pár litert nem a hordók fognak elnyelni, hanem a lekvárosüveg. A megmosott, édes fekete szőlőt
szemezzük le, és tűzre téve addig főzzük, amíg teljesen szét nem fő. Ezután törjük át szitán, és 1 liter léhez 30
dkg cukrot számítva, gyakran kevergetve addig főzzük, amíg a kívánt sűrűséget el nem éri. Rakjuk üvegekbe, fóliázzuk és csavarozzuk le, majd hatalmas pokrócba csomagolva, száraz gőzben hagyjuk kihűlni, úgy három napig.
14 éve | Szabadkai Zsuzsanna | 0 hozzászólás
Babpörkölt
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg szárazbab
- 30 dkg zöldbab
- 20 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint kömény
- 1 evőkanál zsír
- 1 evőkanál pirospaprika
- ízlés szerint só
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
A száraz babot a főzés előtt egy éjszakára beáztatjuk. A zsíron megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Megszórjuk őrölt köménnyel és fűszerpaprikával, megsózzuk, pici vizet öntünk alá és zsírjára pirítjuk.
![]() Az őrölt szömörce, cserszömörce levél bioboltokban, gyógynövény szaküzletekben szerezhető be fillérekért. Erősen savanyú, összehúző hatása miatt éhségcsökkentő hatása is van. Ecet kiváltására használható a különböző ételek savanyítására (pl tökfőzelék, krumplifőzelék, kovászos uborka, stb. ) A cserszömörce remek íze és savanyító ereje mellett erősen gyulladáscsökkentő hatású. |
14 éve | Pánczél Miklósné | 0 hozzászólás
![]() Hozzávalók * 1,5 kg sárgarépa * fél kg gyöngyhagyma, vagy kisebb vöröshagyma * 1 csokor petrezselyem * 3 evőkanál olivaolaj, vagy kókuszzsír * 25 dkg császárhús * só, bors (oregánó, rozmaring) Elkészítése: A sárgarépát megpucoljuk és karikákra vágjuk. Tisztítsuk meg a hagymát is, de ezt hagyjuk egyben. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, vagy kókuszzsírt és dobjuk rá a felkockázott császárhúst. |
![]() Kolozsvári nagymamám receptje alapján készült ez a padlizsánkrém. Nem csupán különlegesen finom, de kiadós, gazdaságos is! Hozzávalók: |
14 éve | Pánczél Miklósné | 0 hozzászólás
![]() torta. Bármilyen ízben készíthetjük, az ünnepelt ízlésének megfelelően. Kellékek: * kör alakú sütőforma * tortadíszítő készlet * műanyag járművek ![]() Az összeillesztés menete: 2db kör alakú piskótát sütünk,ha kihűltek a körök egy-egy szélét egyenesre vágjuk. Ezután vízszintesen is felvágjuk a lapokat 2-3 részre, majd megtöltjük krémmel. |
14 éve | Pánczél Miklósné | 0 hozzászólás
![]() Hozzávalók -10 tojás -10 ek. cukor -10 ek. liszt -késhegyni sütőpor -1 üveg meggybefőtt -1 vanília pudingpor+3 ek.cukor -2-3 ek.kakaópor -1l növényi alapú habalap -1 tejszínhabpor -zöld és piros ételfesték -cukorgyöngy -kisebb tábla csoki Elkészítése10 tojásból négyzet alakú piskótát sütünk.A képen látható módon levágjuk. A pudingport lábasba öntjük,hozzáadunk 3 ek. cukrot. A meggylevet vízzel kiegészítjük fél liternyire majd a pudinporra öntjük,összekeverjük.Ezután hozzáadjuk a meggyet is és felfőzzük,kihűtjük.A habalapot felverjük,fixálóként 1 cs habport adagolunk hozzá.A felvert habot 3 részre osztjuk,a díszítéshez nagyobb mennyiséget hagyunk.A hab másik részét a meggyes masszához keverjük,a harmadik részhez 2-3 ek. |
14 éve | Pánczél Miklósné | 0 hozzászólás
![]() -50dkg túró -porcukor -15dkg kókuszreszelék A túrót törjük össze,ízlés szerint ízesítsük porcukorral,adjunk hozzá 10dkg kókuszreszeléket,keverjük össze.(1.kép) A masszából formázzunk kis golyókat, (2.kép)majd forgassuk őket kókuszreszelékbe. ![]() ![]() ![]() |
14 éve | Pánczél Miklósné | 0 hozzászólás
![]() A torta hozzávalói és a növények készítése megegyezik a Torta rajongóknak cím alatt leírtakkal Kellékek a díszítéshez * műanyag és hungarocell figurák * fogvájó * papír növények * kék,sárga ételfesték Elkészítése A torta oldalát és tetejének egy részét kakaós krémmel díszítjük. A maradék habot kékre színezzük ebből tavat készítünk. A kékre színezet habhoz sárga ételfestéket adunk ezzel elkészítjük a füvet és a fákat. |
14 éve | Pánczél Miklósné | 0 hozzászólás
![]() Hozzávalók * gipszöntő forma * csokoládé * mazsola * mogyoró * dekor toll, cukormáz Elkészítése |
14 éve | Pánczél Miklósné | 0 hozzászólás
![]() Hozzávalók, kellékek: * cukrászati hab alap * kék, sárga ételfesték * marcipán virágok * Dunakavics * fogvájó * barna, zöld papír * ragasztó Elkészítése: Kör alakú formában piskótát sütünk és ízlés szerint töltjük. A torta oldalát és tetejének egy részét fehér habbal díszítjük. A habhoz kék ételfestéket adunk és kitöltjük vele az előbb kihagyott részeket. A kék krémhez sárga ételfestéket adunk majd a zöld krémből is nyomunk a tortára. |
14 éve | Pánczél Miklósné | 0 hozzászólás
![]() A torta hozzávalói megegyeznek a torta rajongóknak cím alatt leírtakkal. A nagy piskóta 9,a kisebb 5 tojásból készült. A díszítés hozzávalói és kellékei * habalap * csokoládé * zöld ételfesték * gumicukrok(Raspberries,Pico-Balla,Apple pencils) * gyümölcs zselé * kevés hullámkarton * fogvájó * 316. nyomtatható minta (Regisztráció, vagy belépés után elérhető) Elkészítése: A mintáról kivágott figurákat kis darab hullámkartonra ragasztjuk. |
![]() Hozzávalók: * 18 tojás * 18 ek.cukor * 8 ek. rétesliszt * 8 ek. finomliszt * 2 ek.kakaópor * késhegynyi sütőpor * 2 cs gesztenyemassza * 1l cukrászati habalap * 1 cs habpor * ételfestékek: sárga, kék, piros * kevés kakaópor a díszítéshez * 322. minta Elkészítése: A sablont kinyomtatjuk és a negatívját kivágjuk kézimunka, vagy körömollóval. A sablom fénymásológépben tetszés szerint nagyítható. |
14 éve | Pánczél Miklósné | 0 hozzászólás
Kincses sziget torta |
Gyenis Bernadett szakértőnk receptje
Kivajazott, lisztezett, hőálló tálban piskótát sütünk.
Ízlés szerinti krémmel töltjük.
Kékre és zöldre színezett habbal díszítjük.
Kinder csokitojásból összegyűjtött kalóz és sárkány figurákkal díszítjük
Cukorgyöngyöket szórunk rá.
A fák elkészítési módja a Torta rajongóknak cím alatt megtalálható.
A képen látható torta hozzávalói, kellékei
Piskóta
* 8 tojás
* 8 ek.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás