Főző club: RECEPTEK

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Feketeerdő torta



Hozzávalók:
Tésztához:
6 db tojás
20 dkg liszt
30 dkg cukor
1 cs. Vaníliás cukor
1 cs. sütőport
2 ek. Kakaópor
6 ek. Víz
3 ek. Étolaj
Előmelegített sütőben 150 C°-on kb. egy óráig sütjük.

Csokoládé krém:
2 cs. csokoládés pudingpor
6 dl tej
10 dkg cukor
3 evőkanál tejszínhab

Vanília krém:
2 cs. Vaníliás pudingpor
6 dl tej
10 dkg cukor
3 evőkanál tejszínhab

Meggykrémhez:
1 üveg (640 g) meggybefőtt
1 cs. Vaníliás puding
4 dkg cukor
0,3 l meggylé
0,5 dl cherry

Díszítéshez:
5 dl tejszínhab
16-20 szem meggy
csokoládé

// <![CDATA[ if(!window.goA)document.write('<sc'+'ript src="http://imgs.adverticum.net/scripts/gwloader.js?ord='+Math.floor(Math.random()*1000000000)+'" type="text/javascript"><\/sc'+'ript>'); // ]]> // <![CDATA[ if(window.goA)goA.addZone(39718,{displayOptions:{bannerhome:'http://ad.adverticum.net'}}); // ]

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk és a tojássárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral és a cukor 3/4 részével. Hozzáadjuk a vizet. A kakaóport és a sütőport elkeverjük a liszttel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Amikor a fehérje már majdnem kész, hozzáadjuk a cukor 1/4 részét és így habosítjuk tovább, amíg kemény habot kapunk. A tojásfehérje habot lazán összekeverjük a tojássárgájával. A lisztet eközben folyamatosan adjuk hozzá. Tortaformába öntjük és kisütjük.

A csokoládé és vanília krémet a pudingos csomagon leírtak szerint készítjük el. A kihűlt krémeket 3-3 evőkanál tejszínhabbal lazítjuk.
A meggykrém esetében a meggybefőtt levével készítjük el a pudingot. 3 dl meggylét használunk fel hozzá. Ha kihűlt a krém hozzáadjuk a meggyet és a fél dl cherryt. Elõzõleg válogassunk ki 16-20 szem meggyet a díszítéshez.

A kisült tortakarikát 3 részre vágjuk. A krémeket habzsákokba töltjük és a tortakarikára körkörösen, felváltva nyomjuk, úgy hogy minden második réteg meggykrém legyen.
A maradék csokoládé krémmel körbekenjük kívülről a tortát. A felvert tejszínhabbal kívülről bevonjuk a tortát és zselézett meggyszemekkel és reszelt csokoládéval díszítjük.

Varga Ákos receptje

Címkék: a magyar konyha remekei

Kapcsolódó bejegyzések:

  RECEPTEK

  RECEPTEK

  RECEPTEK

  RECEPTEK

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu