Főző club: RECEPTEK

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Langyos újburgonyasaláta pirított császárhússal és reszelt tormával
  • Nõk Lapja Konyha
  • 2009. 07. 14.

 


Hozzávalók (2 adag)

  • 1/2kg újkrumpli
  • 2 fokhagymagerezd
  • 1 babérlevél
  • 3 szár újhagyma, felkarikázva
  • 5dkg húsos császárszalonna
  • kis darab friss torma

Öntet:

  • 2ek fehérborecet
  • 2tk citromlé
  • 6ek jó minőségű olívaolaj
  • 1kk juharszirup, vagy méz
  • só, bors

    Langyos 
újburgonyasaláta pirított császárhússal és reszelt tormával

Elkészítés:

A krumplit megmossuk, felkarikázzuk (ha nagyon apró szemű, egyben hagyjuk).
Az egész fokhagymagerezddel és babérlevéllel ízesített sós vízben, fedő alatt puhára pároljuk.

Közben összekeverjük az öntetet: a fehérborecethez adjuk a citromlét és a sót, elkeverjük (ez azért fontos, mert a só később nem oldódna fel). Hozzáadjuk a juharszirupot (vagy mézet), majd lassan, állandó keverés mellett hozzáadjuk az olívaolajat, hogy sűrű, homogén emulziót kapjunk.

Amikor a krumpli megfőtt, kissé lehűtjük, majd ráöntjük az öntetet, hogy egy részét beszívja. Összeforgatjuk a felkarikázott újhagymával. A császárszalonnát felkockázzuk, és serpenyőben ropogósra sütjük.
Tálaláskor friss tormát reszelünk rá.

Címkék: a magyar konyha remekei

Kapcsolódó bejegyzések:

  RECEPTEK

  RECEPTEK

  RECEPTEK

  RECEPTEK

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu