Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Sváb kovászos uborka recept:
Végy 1 nagy uborkás üveget!
Alulra
pakolj bele 1 csokor kaprot. Erre 1 sor karikára vágott nyers
burgonyát.
/Nem tévedés, nem kenyeret! Én öreg krumplit spájzolok be
erre a
célra. A lé sose penészesedik meg, áttetszően tiszta marad és
behűtve a legfinomabb nyári üdítő ital./ Erre pakolom a megmosott, fel
hasított
uborkát, amelyet aznap reggel /!/ szedek le, mert csak akkor
lesz
ropogós.
Tetejére szintén karikára vágott nyers ,öreg krumplit
rakosgatok
.Legfelülre jön még 1 csokor kemény szárú kapor,amely alkalmas arra
is,
hogy leszorítsa az egész rakományt.
|
|
14 éve | Anda Jozsef | 1 hozzászólás
Sajtos burgonya krémleves
Hozzávalók:
40 dkg burgonya
1 púposabb evőkanál liszt
2 ek olaj
0,3 l tej
10 dkg reszelt sajt
1 cs. snidling
só, bors, majoránna
pirított zsemle
A burgonyát kockára vágom, és annyi sós vízben megfőzöm, amennyi bőven ellepi. Ha már puha, összeturmixolom egy mixelőrúddal a főzővízben. A lisztből és az olajból világos rántást készítek, felöntöm a hideg tejjel, a leveshez öntöm, majd felforralom. Ízesítem borssal, majoránnával, és beleszórom a reszelt sajtot is.
14 éve | Anda Jozsef | 2 hozzászólás
Csodás finomság - Csokoládés sajttorta (sütés nélkül)
Kezdő konyhatündéreknek is ajánlom, elrontani nem lehet, viszont csodálatosan néz ki és mennyei az íze.
Hozzávalók 18 cm-es formához:
Elkészítés:
Törjük
össze a kekszet egy nagy tálban.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Csodás finomság - Banános csokoládétorta
Akár születésnapi torta is lehet, gyerekeknek ideális desszert
Hozzávalók:
Elkészítése:
A
lisztet, a kakaóport, a sót, a sütőport, a cukrot egy tálban
elkeverjük, majd hozzáadjunk a tojást, a tejet, a megolvasztott vajat,
és masszává keverjük.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Tüzes pizzakerék
Hozzávalók 6-8 személyre:
A tésztához:
•
275 g vajas leveles tészta (friss, kinyújtott, feltekert)
• 1
tojássárgája a kenéshez
A töltelékhez:
• 50 dkg
darált sertéscomb
• 1 tojás, szétválasztva
• 2 evőkanál étolaj
• 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
• 1 gerezd zúzott fokhagyma
• 1 teáskanál fűszerpaprika
• 1 teáskanál só
Az
öntethez:
• 1 dl tejföl
• 1 csokor vágott petrezselyem
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a zúzott fokhagymát, alaposan elkeverjük.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Halak, rákok finom bundában
Hozzávalók 6-8 személyre:
•
10 dkg afrikai harcsafilé
• 5 dkg lazacfilé
• 8 darab garnélarák
(tisztított vagy héjas)
A tésztához:
• 3 tojás
•
30 dkg liszt
• 1 dl folyadék (lehet víz, tej vagy sör)
• 1
teáskanál só
A bundákhoz:
• 3 evőkanál szezámmag
•
3 evőkanál pisztácia, apróra vágva
• bő olaj a sütéshez
A halakat ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd a rákokkal együtt kevés sóval megszórjuk, és állni hagyjuk pár percig.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Kukoricalepény reszelt sajttal, fokhagymás tejföllel
Hozzávalók
4-6 személyre:
• 20 dkg csemege kukorica konzerv
• 1
teáskanál élesztőpor
• 35 dkg liszt
• 1 egész tojás
• 1 dl
langyos tej
• 1 mokkáskanál kristálycukor
• 1 mokkáskanál só
• olaj a sütéshez
Az öntethez:
• 10 dkg
trappista sajt, reszelve
• 1,5 dl tejföl
• 1 fej zúzott
fokhagyma
• 15 dkg aszalt paradicsom
• 250 g nagy szemű tengeri
só
A langyos tejhez hozzáadunk 1 mokkáskanál cukrot, 1 evőkanál lisztet és 1 teáskanál élesztőport.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Bóna Ilona receptje
Hozzávalók
Tészta:
45 dkg
liszt
15 dkg cukor
15 dkg zsír
1 tojás
2 dkg
szalagória
kb.1 dl tej
Egy kevés tejben feloldjuk a szalagóriát és a többi hozzávalóból tésztát gyúrunk. Két darab, gáztepsi méretű lapot sütünk belőle 180 °C-os sütőben.
|
Krém:
4
tojásból
sütött piskóta
2 csomag
puncspuding + 1 egész tojás + 7 dl tej = összefőzni.
1 margarin
15 dkg cukor
1 cs.
mazsola rumba áztatva
3 cs.
vaníliás cukor
1-2 evőkanál
cukrozatlan kakaópor
1 tubus
rumaroma
A hozzávalókat habosra keverjük a kihűlt pudinggal.
14 éve | Anda Jozsef | 1 hozzászólás
Gombás rakott burgonya recept
Kategória:
Vegetáriánus
ételek
Hozzávalók:
4 dkg szárított vargánya gomba
75 dkg sampinyon gomba
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál vaj
1 kiskanál só
fél kávéskanál bors
2,5 dl tejszín
1 kg burgonya
2 tojás
4 evőkanál aprított petrezselyem
5 dkg sajt
Elkészítés:
A vargányát 2,5 dl meleg vízben megpuhítjuk. A hagymát apró kockára
vágva vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a vargányát és 10 percig főzzük.
Levesszük a tűzről.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Csicseriborsó krém recept
Kategória:
Vegetáriánus
ételek, Szendvicsek,
szendvicskrémek
Hozzávalók:
• 30 dkg csicseriborsó
• 10 dkg vaj vagy margarin
• 1 fej vöröshagyma, vagy több gerezd fokhagyma
• mustár
• só
• bors
• petrezselyem
Elkészítés:
Elkészítése: A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk, majd leszűrjük,
és sós vízben puhára főzzük (kb 50 perc). Amikor elkészült, leszűrjük,
áttörjük, ízesítjük a fűszerekkel és a mustárral, majd hozzáadjuk a
vajat vagy margarint, és alaposan összekeverjük.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Hideg sárgadinnyeleves |
Jéghideg, édes, habos... Kell ennél több ebben a kánikulában?
Hozzávalók:
1 sárgadinnye
1 üveg száraz pezsgő
2 csomag hidegen keverhető citromkrémpor
2 dl habtejszín
őrölt fahéj
1 csomag vaníliáscukor
A sárgadinnyét hámozd meg, vedd ki a magházát, s a húsát turmixgépben - a fahéjjal és a fele pezsgővel - törd össze. Öntsd át egy tálba, add hozzá a krémport, a tejszínt, a maradék pezsgőt (esetleg egy kis vaníliáscukrot is), alaposan keverd össze.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 1 cukordinnye, 4 dl joghurt, 2 dl tejföl, 5 ek cukor, csipetnyi só. document.write(String.fromCharCode(60,115,116,114,111,110,103,62,69,108,107,233,115,122,237,116,233,115,58,60,47,115,116,114,111,110,103,62,32,65,32,100,105,110,110,121,233,116,32,107,101,116,116,233,118,225,103,111,109,44,32,107,105,109,97,103,111,122,111,109,32,233,115,32,109,101,103,104,225,109,111,122,111,109,46,32,68,101,107,111,114,225,99,105,243,115,32,99,233,108,114,97,32,102,233,108,114,101,116,101,115,122,101,107,32,110,233,104,225,110,121,32,118,233,107,111,110,121,32,115,122,101,108,101,116,101,116,44,32,97,32,116,246,98,98,105,116,32,116,105,114,109,105,120,107,233,115,122,252,108,233,107,98,101,110,32,112,252,114,233,115,237,116,101,109,46,32,72,111,122,122,225,107,101,118,101,114,101,109,32,97,32,106,111,103,104,117,114,116,111,116,44,32,97,32,116,101,106,102,246,108,116,32,233,115,32,97,32,99,117,107,114,111,116,44,32,115,243,118,97,108,32,237,122,101,115,237,116,101,109,32,233,115,32,97,32,116,101,116,101,106,233,116,32,97,32,102,233,108,114,101,116,101,116,116,32,100,105,110,110,121,101,115,122,101,108,101,116,101,107,107,101,108,32,100,237,115,122,237,116,101,109,46,32,74,233,103,104,105,100,101,103,101,110,32,116,225,108,97,108,111,109,60,47,112,62,10));Elkészítés: A dinnyét kettévágom, kimagozom és meghámozom.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Hideg sárgadinnye leves
Női Portál
v.s
2007-07-19
Remek, üdítő finomság a nagy nyári kánikulában. Főzés
nélkül elkészíthető. A sárgadinnye magas karotin- és jó C-vitamin
tartalommal rendelkezik. Nyersen naponta akár 30 dkg-os mennyiséget is
fogyaszthatunk belőle.
Hideg sárgadinnye leves
Hozzávalók:
- 1 db közepes nagyságú sárgadinnye
- 2 dl tejszín
- 50 g méz
- 2 dl muskotályos bor
- 10 g
friss gyömbér
- 100 g tejszínhab
- 20 g pirított mandula
-
mentalevél
- vaníliafagylalt
A dinnye felét 0,5 x 0,5 cm-es nagyságú kockákra
vágjuk.
14 éve | Anda Jozsef | 1 hozzászólás
Sáfrányos húsvéti nyuszi
Peetre Emília receptje
50 g élesztő
4 dl tej (langyos)
kb. 12 dl liszt
150 g vaj vagy margarin (olvasztva)
2-3 teáskanál vaníliás cukor
1 dl cukor
mazsola a díszítéshez (FONTOS! áztasd be a mazsolát forró vízbe, mielőtt díszíted a nyuszikat, mert különben megégnek és keserű lesz!)
egy csomag ½ g sáfrány (ez nagyon picinek tűnik, de pont elég, nagyon erős íze van a sáfránynak) ettől lesz a nyuszi szép sárga
1 tojás a kenéshez
|
Morzsold el a sáfrányt mozsárban kicsi cukorral, különben "elveszik" az íze a sáfránynak. Olvaszd fel a vajat, bele a sáfrányos cukrot, bele a tejet, picit felmelegíted, majd cukor, vaníliáscukor bele, és ha ez az egész langyos, belekevered az élesztőt (nem kell "futtatni" az élesztőt). Amikor az élesztőt elkeverted és „elolvadt", ráöntöd a lisztre és jól átgyúrod.
14 éve | Anda Jozsef | 1 hozzászólás
Paradicsomsaláta recept
Borzasztóan fontosnak tartom, hogy az ilyen egyszerű fogások is finomak legyenek!
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
KALÁCS
Hozzávalók:
fél kiló finomliszt, 10 dkg puha vaj, 2-3 evıkanál porcukor, 3 dkg élesztı, egy csipet
só, langyos tej. (Esetleg mazsola, mandula, dió, díszítıcukor.)
Elkészítés:
Az élesztıt felfuttatjuk egy deci langyos, cukros tejben (belemorzsoljuk a tejbe, és
megvárjuk, amíg a tej tetején világosbarna hab képzıdik). A felfutott élesztıt
beleborítjuk a lisztbe, hozzáadjuk a vajat, a maradék cukrot, egy csipet sót (valamint,
aki szereti, 10-15 deka kiválogatott, megmosott mazsolát) és egybegyúrjuk az
összes hozzávalót.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Vadnyúl csokoládémártásban
egy kb. 1,5 kg-os vadnyúl
6 evıkanálnyi olaj
10 dkg vöröshagyma
5 dkg sárgarépa
5 dkg zeller
2 vörös csili
2 fokhagymagerezd
5 borókabogyó
1 ág rozmaring
2 ág kakukkfő
2 babérlevél
10 egész bors
3 szegfőszeg
negyed rúd fahéj
5 dl vörösbor (burgundi)
2,5 dl vadaslevesalap
5 dkg csokoládébevonó
só
frissen ırölt bors
5 nagy mogyoróhagyma
20 dkg gesztenye
(1 teáskanálnyi kakukkfőlevél)
A vöröshagymát, a sárgarépát és a zellert felkockázzuk, a fokhagymát meghámozzuk, a
csiliket félbevágjuk és kimagozzuk, a borókabogyókat szétnyomkodjuk.
14 éve | Anda Jozsef | 1 hozzászólás
Csokoládés-vajkaramellás szelet
Melegítsük elı a sütıt mérsékelten melegre. Kenjünk ki egy jól 20 cm átmérıjő, mélyebb
tortaformát, és béleljük ki sütıpapírral.
Szórjuk a kakaóport egy nagyobb tálba, és adjuk hozzá a többi anyagot. Verjük fel alacsony
fordulatszámon elektromos mixerrel, amíg jól elvegyül. Állítsuk a mixert közepes
fordulatszámra, és verjük tovább, amíg a keverék színe megváltozik.
Süssük közepes lángon kb. 1 órát. Hagyjuk a tésztát a formában 10 percig hőlni, majd
helyezzük át egy sütırácsra, hogy kihőljön.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás