Főző club Blog: 2010. április

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Főző club blogja - 2010. április

Sváb kovászos uborka recept:


Végy 1 nagy uborkás üveget!


Alulra pakolj bele 1 csokor kaprot. Erre 1 sor karikára vágott nyers
burgonyát. /Nem tévedés, nem kenyeret! Én öreg krumplit spájzolok be
erre a célra. A lé sose penészesedik meg, áttetszően tiszta marad és
behűtve a legfinomabb nyári üdítő ital./ Erre pakolom a megmosott, fel
hasított uborkát, amelyet aznap reggel /!/ szedek le, mert csak akkor
lesz ropogós.
Tetejére szintén karikára vágott nyers ,öreg krumplit rakosgatok
.Legfelülre jön még 1 csokor kemény szárú  kapor,amely alkalmas arra
is, hogy leszorítsa az egész rakományt.

Tovább 

 

Sajtos burgonya krémleves

 

Hozzávalók:

40 dkg burgonya

1 púposabb evőkanál liszt

2 ek olaj

0,3 l tej

10 dkg reszelt sajt

1 cs. snidling

só, bors, majoránna

pirított zsemle

A burgonyát kockára vágom, és annyi sós vízben megfőzöm, amennyi bőven ellepi.  Ha már puha, összeturmixolom egy mixelőrúddal a főzővízben. A lisztből és az olajból világos rántást készítek, felöntöm a  hideg tejjel, a leveshez öntöm, majd felforralom. Ízesítem borssal, majoránnával, és beleszórom a reszelt sajtot is.

Utolsó hozzászólás

Eipl Jánosné üzente 14 éve

FINI!

Tovább 

Csodás finomság - Csokoládés sajttorta (sütés nélkül)

  • Nõk Lapja Konyha
  • 2009. 08. 27.

Kezdő konyhatündéreknek is ajánlom, elrontani nem lehet, viszont csodálatosan néz ki és mennyei az íze.


Hozzávalók 18 cm-es formához:

  • 15 dkg csokoládés keksz
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • 1 narancs lereszelt héja
  • 7 dkg porcukor
  • 5 dkg étcsokoládé

 

Csokoládés 
sajttorta sütés nélkül

Elkészítés:

Törjük össze a kekszet egy nagy tálban.

Utolsó hozzászólás

Anda Jozsef üzente 14 éve

Szia!Írd majd meg,hogy sikerült.

Tovább 

Csodás finomság - Banános csokoládétorta

  • Nõk Lapja Konyha
  • 2009. 08. 13.

Akár születésnapi torta is lehet, gyerekeknek ideális desszert


Banános 
csokoládétortaHozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • csipet só
  • 6 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 12 dkg vaj
  • 2 banán
  • fél tasak sütőpor

    a mázhoz:
  • 1 dl tejszín
  • 13 dkg étcsokoládé (60 %-os)
  • 2 dkg porcukor

 
Elkészítése:


A lisztet, a kakaóport, a sót, a sütőport, a cukrot egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjunk a tojást, a tejet, a megolvasztott vajat, és masszává keverjük.

Tovább 

Tüzes pizzakerék


Hozzávalók 6-8 személyre:

Finom, vendégváró falatok Kovács LázártólA tésztához:
• 275 g vajas leveles tészta (friss, kinyújtott, feltekert)
• 1 tojássárgája a kenéshez
A töltelékhez:
• 50 dkg darált sertéscomb
• 1 tojás, szétválasztva
• 2 evőkanál étolaj
• 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
• 1 gerezd zúzott fokhagyma
• 1 teáskanál fűszerpaprika
• 1 teáskanál só
Az öntethez:
• 1 dl tejföl
• 1 csokor vágott petrezselyem

Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a zúzott fokhagymát, alaposan elkeverjük.

Tovább 

Halak, rákok finom bundában


Hozzávalók 6-8 személyre:
• 10 dkg afrikai harcsafilé
• 5 dkg lazacfilé
• 8 darab garnélarák (tisztított vagy héjas)
A tésztához:
• 3 tojás
• 30 dkg liszt
• 1 dl folyadék (lehet víz, tej vagy sör)
• 1 teáskanál só
A bundákhoz:
• 3 evőkanál szezámmag
• 3 evőkanál pisztácia, apróra vágva
• bő olaj a sütéshez

Finom, 
vendégváró falatok Kovács Lázártól

 

A halakat ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd a rákokkal együtt kevés sóval megszórjuk, és állni hagyjuk pár percig.

Tovább 

Kukoricalepény reszelt sajttal, fokhagymás tejföllel


Hozzávalók 4-6 személyre:
Finom, 
vendégváró falatok Kovács Lázártól• 20 dkg csemege kukorica konzerv
• 1 teáskanál élesztőpor
• 35 dkg liszt
• 1 egész tojás
• 1 dl langyos tej
• 1 mokkáskanál kristálycukor
• 1 mokkáskanál só
• olaj a sütéshez
Az öntethez:
• 10 dkg trappista sajt, reszelve
• 1,5 dl tejföl
• 1 fej zúzott fokhagyma
• 15 dkg aszalt paradicsom
• 250 g nagy szemű tengeri só

A langyos tejhez hozzáadunk 1 mokkáskanál cukrot, 1 evőkanál lisztet és 1 teáskanál élesztőport.

Tovább 

Bóna Ilona receptje

Hozzávalók

Tészta: 

45 dkg liszt
15 dkg cukor

15 dkg zsír

1 tojás

2 dkg szalagória

kb.1 dl tej

Egy kevés tejben feloldjuk a szalagóriát és a többi hozzávalóból tésztát gyúrunk. Két darab, gáztepsi méretű lapot sütünk belőle 180 °C-os sütőben.

 


Krém:

4 tojásból sütött piskóta
2 csomag puncspuding + 1 egész tojás + 7 dl tej = összefőzni.

1 margarin

15 dkg cukor

1 cs. mazsola rumba áztatva

3 cs. vaníliás cukor

1-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

1 tubus rumaroma

A hozzávalókat habosra keverjük a kihűlt pudinggal.

Tovább 

Gombás rakott burgonya recept

Kategória:
Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
4 dkg szárított vargánya gomba
75 dkg sampinyon gomba
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál vaj
1 kiskanál só
fél kávéskanál bors
2,5 dl tejszín
1 kg burgonya
2 tojás
4 evőkanál aprított petrezselyem
5 dkg sajt

Elkészítés:
A vargányát 2,5 dl meleg vízben megpuhítjuk. A hagymát apró kockára vágva vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a vargányát és 10 percig főzzük. Levesszük a tűzről.

Utolsó hozzászólás

Eipl Jánosné üzente 14 éve

Ez egyszerű és mégis fini lehet! Gondolom, a vargánya gomba erős íze dobja fel igazán, majd beszerzem.

Tovább 

Csicseriborsó krém recept

Kategória:
Vegetáriánus ételek, Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
• 30 dkg csicseriborsó
• 10 dkg vaj vagy margarin
• 1 fej vöröshagyma, vagy több gerezd fokhagyma
• mustár
• só
• bors
• petrezselyem

Elkészítés:
Elkészítése: A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk, majd leszűrjük, és sós vízben puhára főzzük (kb 50 perc). Amikor elkészült, leszűrjük, áttörjük, ízesítjük a fűszerekkel és a mustárral, majd hozzáadjuk a vajat vagy margarint, és alaposan összekeverjük.

Tovább 

Hideg sárgadinnyeleves Nyomtatás E-mail

 Jéghideg, édes, habos... Kell ennél több ebben a kánikulában?

Hozzávalók:
1 sárgadinnye
1 üveg száraz pezsgő
2 csomag hidegen keverhető citromkrémpor
2 dl habtejszín
őrölt fahéj
1 csomag vaníliáscukor


A sárgadinnyét hámozd meg, vedd ki a magházát, s a húsát turmixgépben - a fahéjjal és a fele pezsgővel  - törd össze. Öntsd át egy tálba, add hozzá a krémport, a tejszínt, a maradék pezsgőt (esetleg egy kis vaníliáscukrot is), alaposan keverd össze.

Tovább 

Hideg sárgadinnyeleves

 

Zöldkávé

Hozzávalók: 1 cukordinnye, 4 dl joghurt, 2 dl tejföl, 5 ek cukor, csipetnyi só. document.write(String.fromCharCode(60,115,116,114,111,110,103,62,69,108,107,233,115,122,237,116,233,115,58,60,47,115,116,114,111,110,103,62,32,65,32,100,105,110,110,121,233,116,32,107,101,116,116,233,118,225,103,111,109,44,32,107,105,109,97,103,111,122,111,109,32,233,115,32,109,101,103,104,225,109,111,122,111,109,46,32,68,101,107,111,114,225,99,105,243,115,32,99,233,108,114,97,32,102,233,108,114,101,116,101,115,122,101,107,32,110,233,104,225,110,121,32,118,233,107,111,110,121,32,115,122,101,108,101,116,101,116,44,32,97,32,116,246,98,98,105,116,32,116,105,114,109,105,120,107,233,115,122,252,108,233,107,98,101,110,32,112,252,114,233,115,237,116,101,109,46,32,72,111,122,122,225,107,101,118,101,114,101,109,32,97,32,106,111,103,104,117,114,116,111,116,44,32,97,32,116,101,106,102,246,108,116,32,233,115,32,97,32,99,117,107,114,111,116,44,32,115,243,118,97,108,32,237,122,101,115,237,116,101,109,32,233,115,32,97,32,116,101,116,101,106,233,116,32,97,32,102,233,108,114,101,116,101,116,116,32,100,105,110,110,121,101,115,122,101,108,101,116,101,107,107,101,108,32,100,237,115,122,237,116,101,109,46,32,74,233,103,104,105,100,101,103,101,110,32,116,225,108,97,108,111,109,60,47,112,62,10));Elkészítés: A dinnyét kettévágom, kimagozom és meghámozom.

Tovább 

Hideg sárgadinnye leves Női Portál v.s 2007-07-19 Remek, üdítő finomság a nagy nyári kánikulában. Főzés nélkül elkészíthető. A sárgadinnye magas karotin- és jó C-vitamin tartalommal rendelkezik. Nyersen naponta akár 30 dkg-os mennyiséget is fogyaszthatunk belőle.

Hideg sárgadinnye leves

Hozzávalók:
- 1 db közepes nagyságú sárgadinnye
- 2 dl tejszín
- 50 g méz
- 2 dl muskotályos bor
- 10 g friss gyömbér
- 100 g tejszínhab
- 20 g pirított mandula
- mentalevél
- vaníliafagylalt

A dinnye felét 0,5 x 0,5 cm-es nagyságú kockákra vágjuk.

Tovább 

Sáfrányos húsvéti nyuszi

Peetre Emília receptje

 

50 g élesztő

4 dl tej (langyos)

kb.  12 dl liszt

150 g vaj vagy margarin (olvasztva)

2-3 teáskanál vaníliás cukor

1 dl cukor

mazsola a díszítéshez (FONTOS! áztasd be a mazsolát forró vízbe, mielőtt díszíted a nyuszikat, mert különben megégnek és keserű lesz!)

egy csomag ½ g sáfrány (ez nagyon picinek tűnik, de pont elég, nagyon erős íze van a sáfránynak) ettől lesz a nyuszi szép sárga

1 tojás a kenéshez

 


Morzsold el a sáfrányt mozsárban kicsi cukorral, különben "elveszik" az íze a sáfránynak. Olvaszd fel a vajat, bele a sáfrányos cukrot, bele a tejet, picit felmelegíted, majd cukor, vaníliáscukor bele, és ha ez az egész langyos, belekevered az élesztőt (nem kell "futtatni" az élesztőt).  Amikor az élesztőt elkeverted és „elolvadt", ráöntöd a lisztre és jól átgyúrod.

Utolsó hozzászólás

Pálmai Gézáné üzente 14 éve

isteni finom lehet:)

Tovább 

Paradicsomsaláta recept

Paradicsomsaláta recept 
  • előkészület: 15 perc
könnyű
hozzávalók 4 főre
 
story

Borzasztóan fontosnak tartom, hogy az ilyen egyszerű fogások is finomak legyenek!

Utolsó hozzászólás

GASPAROVICS FERENCNÉ üzente 14 éve

KÁR , HOGY ÉN NEM EHETEK ILYEN JÓ DOLGOKAT MINT EZ A PARADICSOMSALÁTA ! ! ! EZ AZ EPE NEM ENGEDI EZT TENNI VELEM , HOGY MEGEHESSEM ! ! ! !

Tovább 

KALÁCS


Hozzávalók:


fél kiló finomliszt, 10 dkg puha vaj, 2-3 evıkanál porcukor, 3 dkg élesztı, egy csipet
só, langyos tej. (Esetleg mazsola, mandula, dió, díszítıcukor.)


Elkészítés:


Az élesztıt felfuttatjuk egy deci langyos, cukros tejben (belemorzsoljuk a tejbe, és
megvárjuk, amíg a tej tetején világosbarna hab képzıdik). A felfutott élesztıt
beleborítjuk a lisztbe, hozzáadjuk a vajat, a maradék cukrot, egy csipet sót (valamint,
aki szereti, 10-15 deka kiválogatott, megmosott mazsolát) és egybegyúrjuk az
összes hozzávalót.

Tovább 

Vadnyúl csokoládémártásban


egy kb. 1,5 kg-os vadnyúl
6 evıkanálnyi olaj
10 dkg vöröshagyma
5 dkg sárgarépa
5 dkg zeller
2 vörös csili
2 fokhagymagerezd
5 borókabogyó
1 ág rozmaring
2 ág kakukkfő
2 babérlevél
10 egész bors
3 szegfőszeg
negyed rúd fahéj
5 dl vörösbor (burgundi)
2,5 dl vadaslevesalap
5 dkg csokoládébevonó

frissen ırölt bors
5 nagy mogyoróhagyma
20 dkg gesztenye
(1 teáskanálnyi kakukkfőlevél)


A vöröshagymát, a sárgarépát és a zellert felkockázzuk, a fokhagymát meghámozzuk, a
csiliket félbevágjuk és kimagozzuk, a borókabogyókat szétnyomkodjuk.

Tovább 

Csokoládés-vajkaramellás szelet


Melegítsük elı a sütıt mérsékelten melegre. Kenjünk ki egy jól 20 cm átmérıjő, mélyebb
tortaformát, és béleljük ki sütıpapírral.
Szórjuk a kakaóport egy nagyobb tálba, és adjuk hozzá a többi anyagot. Verjük fel alacsony
fordulatszámon elektromos mixerrel, amíg jól elvegyül. Állítsuk a mixert közepes
fordulatszámra, és verjük tovább, amíg a keverék színe megváltozik.
Süssük közepes lángon kb. 1 órát. Hagyjuk a tésztát a formában 10 percig hőlni, majd
helyezzük át egy sütırácsra, hogy kihőljön.

Utolsó hozzászólás

GASPAROVICS FERENCNÉ üzente 14 éve

NAGYON JÓK A RECEPTEK MIND ! ! EGYSZER MAJD KIPRÓBÁLOM ŐKET ÉN IS ! !
ÜGYES VAGY JÓZSI CSAK ÍGY TOVÁBB ! ! ! !

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu