Főző club Blog: 2010. július

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Főző club blogja - 2010. július

 

Csoda gyümölcsök és csoda zöldségek

network.hu

    Bizonyos „csoda gyümölcsök” és „csoda zöldségek” olyan vegyületeket tartalmaznak, melyek csökkentik a szívbetegségek és bizonyos daganatos betegségek kialakulását.

    A zöldségek és gyümölcsök hatóanyagai felerősítik egymás hatását, így együttesen képesek megfelelő hatást kifejteni (vitaminok, ásványi anyagok, rostok, antioxidánsok, flavonoidok). Ma már szinte teljesen elfogadott, hogy szoros kapcsolat van a daganatos betegségek előfordulása és a táplálkozás között.

    Tovább 

    Levesreceptek: Hideg nyári levesek

    deutsch home

     

    Sós hideg levesek home

    Nyáron nem kivánunk mást enni, mint valami hideg, üdítő, könnyű ételt. Nem kell senkinek töltött káposzta, csak valami hideg, valami üdítő.

    Hideg zöldséglevesek
    Hideg gyümölcslevesek
    Levesek levekből
    Zöldséglevesek díszítése
    Gyümölcslevesek díszítése
    Levesekre crostinik, croutonok
    Orosz hideg levesek
    Gyerekeknek



    Hideg zöldséglevesek homeGaspacho (spanyol leves)
    homeGaspacho 2.

    Utolsó hozzászólás

    Eipl Jánosné üzente 14 éve

    Nagyon klassz!

    Tovább 

     

     Érdemes kipróbálni..

    A HAGYMA

          1919-ben, amikor az 

    influenzajárvány megölt 40 millió embert
    (valószínű az USA-ban), volt egy orvos, aki sok farmert meglátogatott,
    hogy megpróbáljon segíteni a járvány elterjedésében. Egyszer egy
    családhoz érkezett, és csodálkozott, hogy mindenki egészséges. A
    feleség közölte, hogy egy edényben hámozatlan hagymát tartanak a
    szobában. Az orvos nem akarta elhinni, és kérte, hogy vizsgálhassa meg
    a hagymát mikroszkóppal. A hagymában megtalálta az influenza vírust.

    Tovább 

    Pillekönnyű gyümölcs-álom

    Image  Igazi nyári csemege - sütés nélkül! David Mónika receptje.   Hozzávalók
    200 g babapiskóta
    450 g tejföl
    40 g vaníliás cukor
    200 g porcukor
    6-7 sárgabarack
    20 g zselatin
    0,5 l gyümölcslé
    Image   Elkészítés:
    Kerek-kapcsos tortaforma alját két soron kibélelem szorosan babapiskótával   Image
    A tejfölt jól elkeverem a vaníliás és a porcukorral. Image   - majd a piskótára öntöm Image   8-10 órára hűtőbe teszem.  Image     A barackokat felezem és kimagozom, a krém tetejére fektetem.

    Tovább 

    Mókás szendvicsek

    Image Gyenis Bernadett ötlete a receptversenyre Hozzávalók
    2db 0,5kg-os kenyér
    2db zsemle
    2db kifli
    vaj,szalámi,zöldségek,Piros Arany vagy ketchup
    fogvájó   Elkészítése A kenyereket szeleteljük fel,minden szeletet kenjünk meg vajjal,ízlés szerint tegyünk rájuk szalámit és zöldségeket.  Image   Az egyik kiflit vágjuk ketté,ezekből készítsük el a figurák farkát. Az alkotórészeket fogvájóval rögzítsük egymáshoz.

    Tovább 

    Spenót fasirt

    0_spen180Nehéz a férfiakat zöldségekkel etetni (olykor átvitt értelemben is), de ebben a formában sikerrel járhat a próbálkozás. Bár  a látványa nem túl bizalomgerjesztő, az első pár falat garantáltan meggyőz a finomságáról. Igazán egészséges, főként friss spenótból.
    Fontos, hogy a mellé kínált kiegészítők harmonizáljanak ízben és színben. .

    Mivel kevés és egészséges fajta olajat tartalmaz (ha extraszűz olivát használunk) - ígyez az összeállítás  fogyókúrához is ajánlott.

    Tovább 

    Bíbor-bársony torta

    Bíbor-bársony torta Ennek a tortának már a megjelenése is siker, hát még az íze!
    A tortasütő karika alját kibéleljük pergamennel, az oldalát pedig kivajazzuk.

    Hozzávalók

    TORTA
    10 dkg  vaj
    15 dkg kristálycukor
    2 tojás
    2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
    1 evőkanál hideg, erős kávé
    2 evőkanál piros élelmiszer színezék
    1 csipet só
    20 dkg rétesliszt
    1 teáskanál vanília-kivonat (vagy vaníliás cukor)
    2 dl író (vagy 2 evőkanál citromlé + 2 dl sovány tej keveréke)
    1 teáskanál szódabikarbóna
    1 evőkanál ecetet

    KRÉM
    10 dkg sózatlan vaj
    15 dkg krémsajt
    1,5 dl sűrű tejföl
    1 csomag vaníliás cukor
    30 dkg átszitált porcukor

    Apróra vágott mandula, vagy dió, vagy kókusz reszelék.

    Utolsó hozzászólás

    Eipl Jánosné üzente 13 éve

    Szerintem guszta!!!!

    Tovább 

    Ha már az előző írás fekete ribizlit emleget, legyen ez is alapanyag!

    Eper, málna, ribizli, szeder, meggy szörp

    Minden kiló (megmosott, magozott, tisztított) gyümölcshöz 6 dl vizet, és 1/2 kávéskanál patikai szalicilt (vagy nátrium benzoátot), és 1 kávéskanál citromsavat (patikai) adunk. Kézzel, vagy krumplinyomóval jól összetörjük, tüll, vagy géz zsákba merjük, egy mélyebb tál fölé függesztjük (bográcsállvány) legalább 12 óra hosszat. Nyomkodni nem szabad! Lemérjük a lé súlyát, és kilónként 1 kg cukrot adunk hozzá.

    Utolsó hozzászólás

    keres csabáné katika üzente 14 éve

    Szia
    Nagyon köszönöm...én már egy hete elraktam a ribizli szörpit...minden évben így teszem el ...nagyon jó

    Tovább 

    Feketeribizli alapanyag

    leírás

    Vadon egész Eurázsia erdeiben előfordul, a piros ribizli rokona. Cserjén teremnek a savanykás, fekete bogyói. A feketeribzilinek a legmagasabb a C-vitamin tartalma a bogyós gyümölcsök közül, emellett nagyobb mennyiségben van benne E-és B-vitamin, karotin.

    Utolsó hozzászólás

    Perreyné Zsuzsa üzente 14 éve

    Ha kevés a ribizlink pótoljuk jostával!

    Tovább 

    Hogyan termesszünk csipkebogyót?


    Hogyan termesszünk csipkebogyót?
    Rózsát nemcsak szépsége miatt érdemes termesztenünk. Az almához, körtéhez, barackhoz és cseresznyéhez hasonlóan gyümölcsöt hoz. A csipkebogyó értékes C-vitamin forrás, a narancsnál például 20-szor több C-vitamint tartalmaz, ezenkívül értékes antioxidáns.

    A csipkebogyó termesztése

    Ha a rózsát a terméséért neveljük, viszonylag nagy gyümölcsöt hozó, magas C-vitamin tartalmú fajtát válasszunk. Olyan, a betegségekkel és kártevőkkel szemben ellenálló rózsát keressünk, melyet gondozása során nem kell kémiai szerekkel permeteznünk.

    Utolsó hozzászólás

    Eipl Jánosné üzente 14 éve

    Nem is kellene termesztenem, hiszen mifelénk rengeteg van a szabadban.Teának szoktam gyűjtögetni, de a lekvárnak nem mernék nekiállni, mert vannak még halvány emklékeim édesanyám hecsedlilekvár
    főzéséről, ahogy írtad, nagyon nagy munka! Már a leszedése sem volt piskóta, mert nagyon tudnak szúrni a vadrózsa horgas tüskéi.Az íze viszont kárpótolt bennünket mindenért!

    Tovább 

    Két hét alatt 3 kg fogyás: zsírégető bogyós gyümölcs-diétával!

    A bogyós gyümölcsök rengeteg betegség megelőzésében segítenek, ezen kívül szépítik a bőrt, és még fogysz is velük! 7 nap - 3 kiló
    Mennyi ideig tartható a fogyókúra? 2 hétig
    Mennyit tudok leadni? 3 kilót
    Mennyit ehetek naponta? 1200 kcal
    A Bogyós gyümölcs-diétáról

    Segíti a szervezet vitaminfeltöltését az őszi hónapokban. Immunrendszer erősítő, béltisztító és bőrszépítő hatású, ezen kívül pedig elősegíti az eredményes, tartós fogyást.

    Tovább 

    Készítsünk ezüstfa - likőrt!

    Készítsünk ezüstfa - likőrt!
    Az ezüstfát (Elaeagenus agnustifolia) sűrű ágszerkezete miatt sokan szélfogó növényként, illetve kerítés gyanánt ültetik. A népi gyógyászatban az ezüstfát nyákoldó szerként használják. Termése egészsége, és tápanyagokban gazdag. És milyen finom likőr készíthető belőle!

    Az ezüstfát orosz olíva néven is ismerhetjük. A termése nem olyan fanyar, mint az olívabogyó, lekvár, kompót, vagy likőr formájában is nagyon finom, különleges zamatú készítményt kapunk.

    Tovább 

    Megérett a füge: fügereceptet ajánlunk


    Megérett a füge: fügereceptet ajánlunk
    A legenda szerint a fügét a törökök hozták magukkal Magyarországra és először a Gellért-hegy déli lejtőjén telepítették el őket a kivágott szőlők helyére.
    A legenda szerint a fügét a törökök hozták magukkal Magyarországra és először a Gellért-hegy déli lejtőjén telepítették el őket a kivágott szőlők helyére.

    Annyi bizonyos, hogy a füge a Földközi-tenger környékén szinte minden országban jelentékeny gyümölcs, de a legtöbb aszalvány Kis-Ázsiából kerül a kereskedelembe.

    Utolsó hozzászólás

    Perreyné Zsuzsa üzente 14 éve

    Jók a receptek. Ha termést hoz a tavasszal ültetett fügém ki fogom próbálni!

    Tovább 

    Ez történt a közösségben:

    Szólj hozzá te is!

    Impresszum
    Network.hu Kft.

    E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu