Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
<<Előző Következő>> Hozzávalók
Recept
A sárgarépát
megtisztítom,
a nagylyukú reszelőn lereszelem. A póréhagymát hosszában félbevágom, és
vékonyan felszeletelem. Vaj és olívaolaj keverékén átfuttatom a
póréhagymát,
hozzáadom a sárgarépát és puhára párolom. Amikor a zöldségek
megpuhultak,
hozzáadom az olívabogyót (én finomra vágom, mert nem mindenki
szereti a családban, de így
nincs vele gond) és az egészet, 2 perc alatt, összepárolom.
A csirkemellet kettévágom, a
"szívét" kiveszem. A fél csirkemelleket
a deszkára fektetem, rátenyerelek, és finoman, hogy nehogy a tenyerembe
szaladjon a kés, két szép szeletet készítek belőle. Ezután, minden
szeletre
bazsalikom leveleket fektetek, hogy a hússzeletet betakartja, teszek rá
egy
szelet sonkát (a "szívre" csak fél szeletet). Folpack alatt, a sonkás
felével felfelé, kiklopfolom. Lisztbe forgatom és a sonkás felével
lefelé forró
olajban kisütöm. Fordítás után sózom és borsozom. (Előtte nem szabad,
mert
akkor nem sül, hanem párolódik, és ez ropogósan finom!)
Ez alatt megfőzöm a tésztát. Nem tördelem
főzés előtt, hanem teljes
"életnagyságában" ejtem a forrásban lévő vízbe. Ha elkészült a tészta
is, akkor összekeverem a párolt zöldséggel.
Tálaláskor megszórom a húst vagy a tésztát reszelt sajttal. Én úgy
szeretem, ha
az egészet elborítja a sajt.
Az olívabogyó helyett, kapribogyót is használhat az, aki szereti.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
RECEPTEK
RECEPTEK
RECEPTEK
RECEPTEK