Főző club: RECEPTEK

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Visegrádi jérce
Magyarné Szilágyi Judit receptje

 

<<Előző    Következő>> Hozzávalók
  • 2 egész csirkemell filé
  • 10 szelet jó minőségű sonka (pl. feketeerdő)
  • 5 dkg olívabogyó
  • 5 dkg vaj
  • 2-3 közepes sárgarépa
  • 1 póréhagyma
  • 50 dkg széles metélt (én a Soós félét használom, mert jó minőség, de a házi a legjobb)
  • Liszt,
  • só,
  • bors,
  • olívaolaj,
  • friss bazsalikom levél
  • reszelt sajt

 

Recept
<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Verdana; panose-1:2 11 6 4 3 5 4 4 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:536871559 0 0 0 415 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

A sárgarépát megtisztítom, a nagylyukú reszelőn lereszelem. A póréhagymát hosszában félbevágom, és vékonyan felszeletelem. Vaj és olívaolaj keverékén átfuttatom a póréhagymát, hozzáadom a sárgarépát és puhára párolom. Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadom az olívabogyót (én finomra vágom, mert nem mindenki szereti a családban, de így nincs vele gond)  és az egészet, 2 perc alatt, összepárolom.
A csirkemellet kettévágom, a "szívét" kiveszem. A fél csirkemelleket a deszkára fektetem, rátenyerelek, és finoman, hogy nehogy a tenyerembe szaladjon a kés, két szép szeletet készítek belőle. Ezután, minden szeletre bazsalikom leveleket fektetek, hogy a hússzeletet betakartja, teszek rá egy szelet sonkát (a "szívre" csak fél szeletet). Folpack alatt, a sonkás felével felfelé, kiklopfolom. Lisztbe forgatom és a sonkás felével lefelé forró olajban kisütöm. Fordítás után sózom és borsozom. (Előtte nem szabad, mert akkor nem sül, hanem párolódik, és ez ropogósan finom!)

Ez alatt megfőzöm a tésztát. Nem tördelem főzés előtt, hanem teljes "életnagyságában" ejtem a forrásban lévő vízbe. Ha elkészült a tészta is, akkor összekeverem a párolt zöldséggel.

Tálaláskor megszórom a húst vagy a tésztát reszelt sajttal. Én úgy szeretem, ha az egészet elborítja a sajt.
Az olívabogyó helyett, kapribogyót is használhat az, aki szereti.

 

Visegrádi jérce
Visegrádi jérce

Címkék: a magyar konyha remekei

Kapcsolódó bejegyzések:

  RECEPTEK

  RECEPTEK

  RECEPTEK

  RECEPTEK

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu