Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Pánczél Miklósné | 2 hozzászólás
|
||||||||||||||||||
|
Receptek |
|||
A dietetikus ajánlása cukorbetegeknek: |
|
|
14 éve | Pánczél Miklósné | 1 hozzászólás
Torták
|
14 éve | Pánczél Miklósné | 0 hozzászólás
Hozzávalók
Hozzávalók:
1 fej karfiol |
Elkészítés:
A karfiolt fém párolóedényben, sós gõzben megpárolom, majd a felét egy kiolajozott jénai edénybe terítem, villával rusztikusra töröm. Közben, amíg a karfiol párolódik, a nagy fej hagymát apróra vágom, olajon megdinsztelem, rádobom a húst, és a paprika, valamint a paradicsom, némi pirospaprika társaságában puhára fõzöm. |
14 éve | Pánczél Miklósné | 0 hozzászólás
Receptek 1
Cukorbetegek �Együtt étkezve a családdal
Amikor valakirõl kiderül, hogy cukorbeteg lett, a legnagyobb gondot az jelenti, hogyan tartsa be az étrendet, miközben együtt szokott enni a család. Tekintettel arra, hogy a cukorbetegek étrendje a kiegyensúlyozott táplálkozás, ennek semmi akadálya. Érdemes az egész család étrendjét tehát úgy tervezni, hogy ami a cukorbetegnek a �iéta� az, az egész család számára az egészséges táplálkozás.
14 éve | Pánczél Miklósné | 2 hozzászólás
Ízutazás hazai tájakon
Egyre gyakrabban találkozunk a hazai éttermek étlapjain „tájjellegű“ ételekkel, bizonyít-ván, hogy milyen hihetetlenül ízletes és változatos a magyar konyha.
A régi magyar ételeken persze elsősorban azokat kell érteni, amelyek a házi tűzhelyen, falvakban, tanyákon, vagy éppen a pusztában készültek, és nem a főúri kúriákban, kastélyokban, vagy a városi, polgári konyhákban, ahol bizony sokszor lenézéssel beszéltek ezekről a „népi“ fogásokról.
Hagyományos húsvéti ételek-másképpen
Reprezentatív felmérések szerint a karácsony után a húsvét az az ünnep, melynek szokásait – akár a keresztény hit, akár a hozzá kötődő néphagyományok alapján – a legjobban követjük mi magyarok is.
A tradíciók közül az ételek tekintetében is így van ez: főtt sonka, főtt tojás, reszelt torma – szinte elmaradhatatlan fogásai a húsvétnak. De ha már egy kicsit unjuk a régi stílust, íme néhány tipp és recept, amelyekkel követhetjük is a hagyományokat, de mégis egy kicsit másképpen.
A tenger ajándékai: ízletes, egészséges finomságok
A tengerpari nyaralás kihagyhatatlan része, hogy megkóstoljuk a „tenger gyümölcseit“. Nem árt azonban odafigyelni néhány dologra annak is, aki egyébként kedveli ezeket a finomságokat, és annak is, aki először csemegézik belőlük.
14 éve | Pánczél Miklósné | 1 hozzászólás
14 éve | Anda Jozsef | 2 hozzászólás
2010.06.04. péntek 10:55 |
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg tisztított/nyúzott busafilé, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 csipetnyi szárított erős paprika, 30 dkg friss paradicsom, vagy hámozott paradicsom konzerv, 1 csokor petrezselyem, 1 evőkanál Capri bogyó, 1 evőkanál olívabogyó, 2 db sárgarépa, só, bors, oreganó
Teflonserpenyőben, olívaolajon megpirítjuk a darabolt vöröshagymát, fokhagymát és a csipetnyi erős paprikát, majd hozzáadjuk a darabolt friss paradicsomot, vagy pedig a passzírozott, hámozott paradicsomot és közepes lángon főzzük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás