Főző club Blog: 2010. június

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Főző club blogja - 2010. június

zöldborsós   receptek

 
  Használjuk ki ezt a kis időt, amíg még lehet kapni friss, édes borsószemeket a piacon! Ezen a héten a legfinomabb zöldborsós receptek közül válogattunk.
Jó fejtegetést
 
 
 
 
borsógulyás
bazsalikomos borsópüré
svájci lakodalmas szelet
zöldborsófőzelék fehéren
borsópüréleves sült szalonnával
pulykamell Budapest módra
 
mentás-borsós-szalonnás tészta
kolbászos-borsós rizottó
rizibizi
zöldborsós máj
párolt borsó francia módra
borsókrémleves

Utolsó hozzászólás

Eipl Jánosné üzente 13 éve

Isteni lehet!Szoktam én is főzni, ha új borsó van.csak úgy mellékesen megjegyzem, hogy a boltban vásárolt mirelit zöldborsó nyomába sem lép a frissnek...Ilyenkor szezonban nagyon finom borsólevest lehet főzni!

Tovább 

Receptek

A dietetikus ajánlása cukorbetegeknek:
Közti étkezésekre (tízórai-uzsonna) általában 15-25 g szénhidrát fogyasztása ajánlott napi 160-220 g szénhidrát esetén.
Reggelire 30-40 g, ebédre 50-65 g, vacsorára 40-50 g szénhidrátnál többet nem célszerű fogyasztani. Utóvacsorára elsősorban a gyümölcsök ajánlottak, vagy savkötő hatású rostos gabonatermékek.
Mazsola helyett a cukorbetegek használjanak Candereles vízben megfőzött, kockázott narancshéjat, méz helyett diabetikus mézet.

Utolsó hozzászólás

Pánczél Miklósné üzente 13 éve

Köszönöm.
Olvastam,hogy ilyenre lenne igény és én is már régóta cukorbeteg vagyok.
A segítség mindig jól jön !

Tovább 

 
Torták

ALMATORTA
/16 szelet/
Hozzávalók:
15 dkg Delma light margarin, 3 db tojás, 8 dkg fruktóz, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor,
1 db citrom héja és leve, 2 dl 1,5 % -os tej, 60 dkg savanyú alma.
A tojásfehérjét a fruktózzal kemény habbá verjük. Egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, a citrom levét, reszelt héját, a tejet és az olvasztott margarint, végül beleszitáljuk a sütőporos lisztet.

Utolsó hozzászólás

Eipl Jánosné üzente 13 éve

Gyönyörű , elképesztően jónak tűnnek.Lehet sütni.

Tovább 

Rakott karfiol
Hozzávalók
Hozzávalók:

 

1 fej karfiol
1/2 kg csirke vagy pulyka darálthús
1 nagy fej hagyma
1 paprika
1 paradicsom
só, bors, pirospaprika
zsírszegény tejföl vagy joghurt

 

Elkészítés:

 

A karfiolt fém párolóedényben, sós gõzben megpárolom, majd a felét egy kiolajozott jénai edénybe terítem, villával rusztikusra töröm. Közben, amíg a karfiol párolódik, a nagy fej hagymát apróra vágom, olajon megdinsztelem, rádobom a húst, és a paprika, valamint a paradicsom, némi pirospaprika társaságában puhára fõzöm.

Tovább 

Receptek 1

 

Cukorbetegek �Együtt étkezve a családdal

Amikor valakirõl kiderül, hogy cukorbeteg lett, a legnagyobb gondot az jelenti, hogyan tartsa be az étrendet, miközben együtt szokott enni a család. Tekintettel arra, hogy a cukorbetegek étrendje a kiegyensúlyozott táplálkozás, ennek semmi akadálya. Érdemes az egész család étrendjét tehát úgy tervezni, hogy ami a cukorbetegnek a �iéta� az, az egész család számára az egészséges táplálkozás.

Tovább 

Ízutazás hazai tájakon

Egyre gyakrabban találkozunk a hazai éttermek étlapjain „tájjellegű“ ételekkel, bizonyít-ván, hogy milyen hihetetlenül ízletes és változatos a magyar konyha.

A régi magyar ételeken persze elsősorban azokat kell érteni, amelyek a házi tűzhelyen, falvakban, tanyákon, vagy éppen a pusztában készültek, és nem a főúri kúriákban, kastélyokban, vagy a városi, polgári konyhákban, ahol bizony sokszor lenézéssel beszéltek ezekről a „népi“ fogásokról.

Utolsó hozzászólás

Perreyné Zsuzsa üzente 13 éve

Jó ötlet volt elővenni a "régi" ételek receptjeit.

Tovább 

Hagyományos húsvéti ételek-másképpen

Reprezentatív felmérések szerint a karácsony után a húsvét az az ünnep, melynek szokásait – akár a keresztény hit, akár a hozzá kötődő néphagyományok alapján – a legjobban követjük mi magyarok is.

A tradíciók közül az ételek tekintetében is így van ez: főtt sonka, főtt tojás, reszelt torma – szinte elmaradhatatlan fogásai a húsvétnak. De ha már egy kicsit unjuk a régi stílust, íme néhány tipp és recept, amelyekkel követhetjük is a hagyományokat, de mégis egy kicsit másképpen.

Tovább 

A tenger ajándékai: ízletes, egészséges finomságok

 

A tengerpari nyaralás kihagyhatatlan része, hogy megkóstoljuk a „tenger gyümölcseit“. Nem árt azonban odafigyelni néhány dologra annak is, aki egyébként kedveli ezeket a finomságokat, és annak is, aki először csemegézik belőlük.

A jelszó: frissesség

A halak, rákok, kagylók, polipok rendkívül gazdagok fehérjében, így a nagyon könnyen romlandó élelmiszerek közé tartoznak. Ezért csak a friss alapanyagból, frissen készített fogásokból szabad választani.

Tovább 

Glamorgan kolbászkák
 
Hozzávalók:
100g friss zsemlemorzsa,
50g reszelt sajt (kecskesajt, ementáli vagy érett Cheddar),
1 ek felaprított petrezselyem,
¾ teáskanál felaprított kakukkfű,
1 finomra vágott újhagyma,
1 tojás,
3 ek simaliszt 2 teáskanál őrölt mustármaggal elkeverve,
só, bors,
szerecsendió
Alaposan keverjük össze a zsemlemorzsát, a sajtot, az újhagymát, a tojássárgáját és a fűszereket; ha szükséges, adjunk hozzá egy kis tejet, hogy a massza jól formázható legyen.

Utolsó hozzászólás

Eipl Jánosné üzente 13 éve

Ezek a receptek tényleg újdonságok!A bodzaleves lassan elkészíthető lesz, mert kezd érni!Valaki megtudná mondani, hogyan lehet a bogyókból lekvárt is főzni?Állítólag nagyon finom a belőle készült lekvár, és meghűlés ellen is kiváló.

Tovább 

Busafilé mediterrán mártásban

2010.06.04. péntek 10:55

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg tisztított/nyúzott busafilé, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 csipetnyi szárított erős paprika, 30 dkg friss paradicsom, vagy hámozott paradicsom konzerv, 1 csokor petrezselyem, 1 evőkanál Capri bogyó, 1 evőkanál olívabogyó, 2 db sárgarépa, só, bors, oreganó

 

if(window.goA)goA.addZone(27722,{displayOptions:{bannerhome:'http://ad.adverticum.net'}});

Teflonserpenyőben, olívaolajon megpirítjuk a darabolt vöröshagymát, fokhagymát és a csipetnyi erős paprikát, majd hozzáadjuk a darabolt friss paradicsomot, vagy pedig a passzírozott, hámozott paradicsomot és közepes lángon főzzük.

Utolsó hozzászólás

Eipl Jánosné üzente 13 éve

Tudtátok, hogy a busa fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet?

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu