Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
FÜSTÖLT LIBACOMB LENCSEPÜRÉVEL
2 füstölt libacomb, 40 dkg lencse, 1 dl tejföl, 1 evőkanál borecet, 1 kis fej vöröshagyma, 2 evőkanál libazsír, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, kevés cukor és mustár, 1 mokkáskanál pirospaprika, ízlés szerint só.
Az előző este hideg vízbe áztatott füstölt libacombokat másnap fazékba (de nem kuktába) teszem. Annyi tiszta vizet öntök rá, amennyi ellepi. Felforralom, majd takaréklángon, hogy éppen csak forrdogáljon, addig főzöm, amíg a beleszúrt villát könnyedén ki nem tudom húzni belőle, vagy a csontja magától kicsúszik. Saját levében hagyom kihűlni. Kicsontozom és a húst darabokra vágom. (Az így főzött füstölt hús lédús, nem szárad ki. Rostjaira merőlegesen kell szeletelni.) Közben elkészítem a lencsepürét: a megmosott, beáztatott lencsét annyi füstölthúslébe teszem fel, amennyi ellepi, és puhára főzöm. Egy evőkanál libazsíron üvegesre fonnyasztom a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, sóval és pirospaprikával elkeverem (a füstölthúslé sós!) és a lencséhez öntöm. Vékony, barna rántással sűrítem, cukorral, ecettel, mustárral ízesítem, majd tejföllel kiforralom. Ezután turmixgépben pépesre keverem (vagy áttöröm). (A füstölt libacomb maradék főzővizét később felhasználom. Hűtőszekrényben sokáig tárolható.) Mély főzelékestálba öntöm a lencsepürét, és a tetejére teszem a füstölt libacombdarabokat. Ecetes torma illik hozzá.
Elkészítési ideje: 120 perc
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
RECEPTEK
RECEPTEK
RECEPTEK
RECEPTEK