Főző club: RECEPTEK

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

FÜSTÖLT LIBACOMB LENCSEPÜRÉVEL


2 füstölt libacomb, 40 dkg lencse, 1 dl tejföl, 1 evőkanál borecet, 1 kis fej vöröshagyma, 2 evőkanál libazsír, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, kevés cukor és mustár, 1 mokkáskanál pirospaprika, ízlés szerint só.


Az előző este hideg vízbe áztatott füstölt libacombokat másnap fazékba (de nem kuktába) teszem. Annyi tiszta vizet öntök rá, amennyi ellepi. Felforralom, majd takaréklángon, hogy éppen csak forrdogáljon, addig főzöm, amíg a beleszúrt villát könnyedén ki nem tudom húzni belőle, vagy a csontja magától kicsúszik. Saját levében hagyom kihűlni. Kicsontozom és a húst darabokra vágom. (Az így főzött füstölt hús lédús, nem szárad ki. Rostjaira merőlegesen kell szeletelni.) Közben elkészítem a lencsepürét: a megmosott, beáztatott lencsét annyi füstölthúslébe teszem fel, amennyi ellepi, és puhára főzöm. Egy evőkanál libazsíron üvegesre fonnyasztom a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, sóval és pirospaprikával elkeverem (a füstölthúslé sós!) és a lencséhez öntöm. Vékony, barna rántással sűrítem, cukorral, ecettel, mustárral ízesítem, majd tejföllel kiforralom. Ezután turmixgépben pépesre keverem (vagy áttöröm). (A füstölt libacomb maradék főzővizét később felhasználom. Hűtőszekrényben sokáig tárolható.) Mély főzelékestálba öntöm a lencsepürét, és a tetejére teszem a füstölt libacombdarabokat. Ecetes torma illik hozzá.
Elkészítési ideje: 120 perc

Címkék: a magyar konyha remekei

Kapcsolódó bejegyzések:

  RECEPTEK

  RECEPTEK

  RECEPTEK

  RECEPTEK

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu