Főző club: RECEPTEK

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Máglyarakás recept

Máglyarakás recept 
  • előkészület: 20 perc
  • sütés: 37 perc
közepes
hozzávalók 4 főre
  • kb. 160 g szikkadt kalács
  • 2 tojás
  • 5 ek cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25 g vaj
  • 1 marék mazsola
  • 1 dl rum
  • 8 ek darált dió
  • 2 közepes, savanykás alma
  • 2 ek sárgabarack lekvár
 
story

Avagy mihez kezdjünk a megmaradt, harmad-, negyednapos vagy akár egy hetes, szikkadt kaláccsal.

elkészítés 

  1. A kalácsot felszeleteljük és egy szögletes tálba rakosgatjuk.
  2. A tojássárgákat kézi habverővel kikeverjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a tejet, az olvasztott vajat és a citromhéjat.
  3. A kalácsokra öntjük a tojásos egyveleget és 15-20 percig állni hagyjuk.
  4. A mazsolát a rumba áztatjuk.
  5. Egy kb. 25 x 25 cm-es hőálló tálat kivajazunk és egy réteg áztatott kaláccsal borítjuk az alját. Megszórjuk a mazsolával és a dió felével. Jön még egy réteg kalács, mazsola és dió a tetejére.
  6. Az alaposan megmosott és szárazra törölt almákat vékony (2-3 mm-es) szeletekre vágjuk és beborítjuk velük kalácsokat.
  7. 200 fokra előmelegített sütőbe dugjuk a tálat, kb. 25 percre.
  8. Közben a két tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén óvatosan belekeverjük a lekvárt.
  9. Amikor letelt az első sütési idő, mérsékeljük a hőt 150 fokra, a lekváros habot az almákra simítjuk és visszatoljuk a tálat a sütőbe.
  10. 10-13 perc alatt készre sütjük. Ez idő alatt a hab szépen megemelkedik a tetején, és kissé megpirul.

 

Címkék: a magyar konyha remekei

Kapcsolódó bejegyzések:

  RECEPTEK

  RECEPTEK

  RECEPTEK

  RECEPTEK

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Eipl Jánosné üzente 14 éve

Köszi a gyors reagálást! megmentettél!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu