Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Húsvéti sonka
Pár szó a sonkáról és tanács a főzéshez!
Magyarországon a húsvét elképzelhetetlen főtt sonka, főtt tojás, torma
és kalács nélkül. A disznóhús tartósítására a szükség vitte rá az
embereket: muszáj volt a téli hónapokra is húst raktározniuk, amit sós
páclében érleltek és füstöléssel tartósítottak. A legjobb falatok azaz a
sonka, húsvétkor került elő a kamrából az asztalra. A sonka főzése.
Főzés elött pár órára hideg vízbe tesszük, így kiázik belőle a sok só.
Mivel egy egész sonka még a legnagyobb családoknak is sok lenne,
általában négy részre osztják: a frikandora, csülökre, rózsára és a
dióra. A zsíros réteget lehetőleg ne távolítsuk el, mivel ez
megakadályozza, hogy a hús kiszáradjon. A sonkát mindig csak lassan
főzzük, nem szabad hagyni, hogy lohogó vízben forrjon! A főzőlevet
ízesíthetjük zöldségekkel, fűszerekkel ízlés szerint, a főzés során ezek
az ízek jól átjárják a húst. A főzőlében hagyjuk kihűlni! Mit együnk a
sonkához? A sonka utánozhatatlan jó ízét más ízekkel együtt
élvezhetjük igazán. A sonkaszeletek mellé a megszokott kemény tojáson,
kalácson, tormán vagy mustáron kívül még igen sok finomságot adhatunk.
Az asztalon megtalálhatók a friss tavaszi zöldségek, az újhagyma, a
retek, uborka is.....Folytatás az egyéb oldalakon a Húsvét menüben a
Húsvéti sonka és a sonka történeténél sok mindent olvashat a kedvenc
ételünkről! Képekkel és egyéb Húsvéti segitségekkel, pl. asztali díszek,
virágok,tojás, stb..
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
RECEPTEK
RECEPTEK
RECEPTEK
RECEPTEK