Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Anda Jozsef | 1 hozzászólás
A receptet beküldte:Németh Zsolt
<!-- @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } -->
Tiramisu gesztenye módra:
Hozzávalók: 1 doboz babapiskóta, 25 dkg mascarpone, 1 doboz tiramisu krémpor, 2 dl feketekávé, 1 csomag vaníliás cukor, fahéj, 3 dl tej, 1 evőkanál kakaó.
Elkészítés:
a tiramisu krémport az előírás szerint tejjel felverjük, majd
ehhez adjuk hozzá a mascarponét és egy kis fahéjat. Jól
elkeverjük. A babapiskótákat beleforgatjuk a kávéba, amibe
beleteszünk egy csomag vaníliás cukrot
(ne ázzanak el a
piskóta darabok).
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
A receptet beküldte:Németh Zsolt
<!-- @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } -->
Aszalt gyümölcsös és magos csokikupacok
5
dkg aszalt szilva
5 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg hántolt
napraforgómag (lánykori nevén szotyi :) )
5 dkg mogyoróbél
5
dkg dió
20 dkg tejcsoki
7,5 dkg fehércsoki
3 dkg étcsoki
reszelék
pár darab banánchips
A szilvát, sárgabarackot, mogyorót és diót apró darabokra vagdosom. A tejcsokit és a fehércsokit együtt megolvasztom vízfürdő felett, majd az összes gyümölcsöt és magot beleszórom.
|
|
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
A receptet beküldte:Németh Zsolt
<!-- @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } -->
Karibi tejberizs
A csokikrémhez:
5
dkg étcsoki
3 dkg tejcsoki
2 ek. rum
0,5 dl tejszín
A tejberizshez:
5
dkg kerekszemű rizs
2 dl kókusztej
2 dl tej
1 rúd
vanília
3 ek. nádcukor
egy érett mangó
Elsőként a csokikrémet készítem el: forró víz felett megolvasztom a csokikat, hozzáadom a tejszínt és a rumot, a krémet pedig poharakba kanalazom. Ha kihűlt, mehet a hűtőbe.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
<!-- @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } -->
Csokoládés-vajkaramellás szelet
25
g kakaópor
250
g vaj, darabokra vágva
1
evőkanál aranyszirup (helyettesíthető mézzel is)
185
g finomliszt, két és fél kávéskanál sütőporral elkeverve
220
g barna cukor
2
tojás
125
ml tej
Mascarpone
krém
250
g mascarpone sajt
300
ml sűrű tejszín
Karamellaszósz
60
g vaj
110
g barna cukor
60
ml tej
150
g porcukor
Melegítsük elő a sütőt mérsékelten melegre.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
<!-- @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } -->
Kétemeletes krémes szelet
250
g vaj, darabolva
150
g fehércsokoládé, feldarabolva
440
g porcukor
250 ml
tej
300 g
finomliszt, egy kávéskanál sütőporral elkeverve
1
teáskanál vaníliaeszencia
2
tojás, könnyedén felverve
2
evőkanál kakaópor
600
g tejcsokoládé, durvára vágva
250
ml tejszín
Melegítsük elő a sütőt alacsony hőfokon. Kenjünk ki két 22 cm átmérőjű tortaformát, és béleljük ki sütőpapírral.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Zöld spárgával töltött csirkemell
Nagyon mutatós étel, mégse nagy ördöngösség elkészíteni, vendégek lenyűgözésére nagyon alkalmas.
Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítés:
A
zöld spárgát szárvégénél vékonyan meghámozzuk és megmossuk. A
csirkemelleket kettényitjuk, megszórjuk frissen őrölt borssal, és
mindegyikbe 4-4 szál spárgát teszünk.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Kissé bizarrnak tűnhet, de az eper, bodza spárga triónál kevés jobb dolog van a világon, érdemes legalább egyszer belevágni. Utána úgyis alig várjuk majd az eper- és spárgaszezont!
Hozzávalók
4 személyre:
A
tésztához:
Elkészítés:
A
tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral
habosra keverjük.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Húspogácsa kecskesajttal és brokkolis burgonyapürével
Hozzávalók 4 személyre:
•
50 dkg darált hús
• 10 dkg száraz kenyér
• 12 dkg kecskesajt
• só, bors
• fahéj
• bazsalikom
• 1 fej vöröshagyma
• 1
tojás
A püréhez:
• 60 dkg burgonya
•
15 dkg brokkoli
• 0,5 dl tejszín
• 5 dkg vaj
• 0.5 dl tej
A darált húst összekeverjük a beáztatott kenyérrel, a tojással és a finomra vágott, lepirított vöröshagymával. Sóval, borssal, egy csipet őrölt fahéjjal és vágott bazsalikommal ízesítjük.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Raguleves húsgolyóval
Hozzávalók
4 személyre:
• 30 dkg darált hús
• 1 fej hagyma
•
15 dkg sárgarépa
• 15 dkg zeller
• 10 dkg burgonya
• 2 dl
tejföl
• 1 citrom
• só, bors, fűszerpaprika
• cukor
• 1
tojás
• 1 evőkanál liszt
A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Folyamatos kevergetés közben megszórjuk egy kis fűszerpaprikával. Vigyázunk, hogy meg ne égjen, majd egy kis vízzel felöntjük. A zöldségeket kockára vágjuk, és a lepirított hagymán picit pároljuk őket, majd felöntjük körülbelül 1 liter vízzel.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Tüzes pizzakerék
Hozzávalók 6-8 személyre:
A tésztához:
•
275 g vajas leveles tészta (friss, kinyújtott, feltekert)
• 1
tojássárgája a kenéshez
A töltelékhez:
• 50 dkg
darált sertéscomb
• 1 tojás, szétválasztva
• 2 evőkanál étolaj
• 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
• 1 gerezd zúzott fokhagyma
• 1 teáskanál fűszerpaprika
• 1 teáskanál só
Az
öntethez:
• 1 dl tejföl
• 1 csokor vágott petrezselyem
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a zúzott fokhagymát, alaposan elkeverjük.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Halak, rákok finom bundában
Hozzávalók 6-8 személyre:
•
10 dkg afrikai harcsafilé
• 5 dkg lazacfilé
• 8 darab garnélarák
(tisztított vagy héjas)
A tésztához:
• 3 tojás
•
30 dkg liszt
• 1 dl folyadék (lehet víz, tej vagy sör)
• 1
teáskanál só
A bundákhoz:
• 3 evőkanál szezámmag
•
3 evőkanál pisztácia, apróra vágva
• bő olaj a sütéshez
A halakat ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd a rákokkal együtt kevés sóval megszórjuk, és állni hagyjuk pár percig.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Kukoricalepény reszelt sajttal, fokhagymás tejföllel
Hozzávalók
4-6 személyre:
• 20 dkg csemege kukorica konzerv
• 1
teáskanál élesztőpor
• 35 dkg liszt
• 1 egész tojás
• 1 dl
langyos tej
• 1 mokkáskanál kristálycukor
• 1 mokkáskanál só
• olaj a sütéshez
Az öntethez:
• 10 dkg
trappista sajt, reszelve
• 1,5 dl tejföl
• 1 fej zúzott
fokhagyma
• 15 dkg aszalt paradicsom
• 250 g nagy szemű tengeri
só
A langyos tejhez hozzáadunk 1 mokkáskanál cukrot, 1 evőkanál lisztet és 1 teáskanál élesztőport.
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
14 éve | Anda Jozsef | 1 hozzászólás
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás