Főző club Blog: 2010. december

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Főző club blogja - 2010. december

Báranygerinc rozmaringos zsemlében sütve

JÓ TANÁCSOK - A báránygerincet elkészíthetjük angolosan, félangolosan vagy jól átsütve. Az angolos pecsenye vágásfelülete teljes egészében rózsaszín, de cseppet sem véres, a hús tapintásra puha. Ennek sütési ideje 18-20 perc. A félangolosnak csak a közepe rózsaszínű, kívülről tapintásra rugalmas, és 25 percig sül. A jól átsütött hús vágásfelülete kicsit sem rózsaszín,tapintásra kemény, 30-32 percig sül. - A báránygerincet rozmaringos zsemleburok nélkül is megsüthetjük.

Tovább 

Narancsos kacsa

Hozzávalók:
1 db kacsa, 1csomag szárnyasfűszer, a hasüregbe: 1db alma, 1db narancs, 1 db citrom. A narancs mártáshoz:6 db narancs, 1 db citromnak a leve,5dkg cukor, 1dl bor tetszés szerint, 3 dkg vaj, 5 cl narancslikőr

Elkészítés:
A megtisztított (a hasüreg és a zsírzó eltávolítására nagyon figyeljünk oda) kacsát kívül-belül megszórjuk a szárnyasfűszerrel. A hasüregbe belerakjuk a gyümölcsöket, és a két lábát összekötjük, a szárnyak végét pedig a szárnycsont mögé tekerjük.

Tovább 

 

Tésztában sült szűzpecsenye

Hozzávalók:

8 SZEMÉLYRE: 1 szép nagy szűzpecsenye(kb.60-65 dkg) só, őrölt bors, 4 evőkanál olaj, 1 kisebb zellergumó, 2 sárgarépa, fél szál póréhagyma, 15 dkg gomba, 10 dkg vaj, 1 evőkanálliszt, 1 tojás, 1 csomag (35 dkg) fagyasztott vajastészta, a tészta nyújtásához: egy kevés liszt megkenéséhez: 1 tojás a salátához: 50 dkg megtisztított karfiol (fagyasztott is lehet), 30 dkg fagyasztott zöldbab, 30 dkg fagyasztott kukorica, só, 30 dkg konzerv vörösbab, fél csokor petrezselyem, citromlé, 4 dl kész tartármártás

Elkészítés:

A szűzpecsenyét lehártyázzuk, a húst megsózzuk, megborsozzuk, és egy kevés forró olajon, nagy lángon körös-körül megpirítjuk, vagyis elősütjük.

Tovább 

Balatoni fogas rolád, bardirozva, zöld spárgával mozaikolva.

A RECEPTET  BALAI ATTILA BALATONFÜREDI  ÉLETMŰDÍJAS MESTERSZAKÁCCSAL készítettük a TV műsoromban 

Fotók: Receptbazár

Hozzávalók:

4 személyre:

60 dkg Fogas filé, 1 db tojás, 1 dkg só, 10 dkg citrom, 2 dkg halfűszer, 20 dkg baconszalonna szeletelt, 20 dkg zöld spárga mirelit, 1 csomag kapor, 1 csomag rétes lap, 0.5 dl olíva olaj, 1 kisebb vöröshagyma, 15 dkg kaliforniai paprika, 1cs.

Tovább 

Vaníliás õszibarack (4 személyre)
Hozzávalók: 1 üveg õszibarackbefõtt, 1 zacskó vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 1 vaníliás cukor, ízlés szerint porcukor.
Az õszibarackbefõttet levébõl leszûrjük, ha szükséges, kimagozzuk és elfelezzük, majd csíkokra vágjuk. A vaníliapudingot a zacskón lévõ elõírás szerint megfõzzük, cukorral és a vaníliás cukorral erõsítjük az ízét. Kompótos tálkákban elosztjuk a gyümölcsöt, majd ráöntjük a még meleg pudingot. Tetejét kristálycukorral sûrûn behintjük, így nem bõrösödik meg.

Utolsó hozzászólás

Vamos Zsuzsanna üzente 13 éve

EN EZT MASKEPPEN IS TUDOM. LERAKNI A TALBA EGY RETEG PISKOTAT, RA EGY RETEG GYUMOLCSBEFOTTET, UJRA PISKOTA . GYUMOLCS ES A TETEJE PISKOTA , ES EZT LEONTENIPUDINGGAL HOGY AZ EGESZET ELLEPJE.

SZIOKA. REGEN BESZELTUNK, A HETVEGEN TALAN ITTHON LESZUNK.. HOLNAP BABYSITTING UJRA.

Tovább 

Sziasztok

Keleti ételek elkészítését tudom nektek ajánlani wokban.

Ajándéknak sem utolsó.

http://konyv-konyvek.hu/keszitsunk_woketeleket

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu