Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
KALÁCS
Hozzávalók:
fél kiló finomliszt, 10 dkg puha vaj, 2-3 evıkanál porcukor, 3 dkg élesztı, egy csipet
só, langyos tej. (Esetleg mazsola, mandula, dió, díszítıcukor.)
Elkészítés:
Az élesztıt felfuttatjuk egy deci langyos, cukros tejben (belemorzsoljuk a tejbe, és
megvárjuk, amíg a tej tetején világosbarna hab képzıdik). A felfutott élesztıt
beleborítjuk a lisztbe, hozzáadjuk a vajat, a maradék cukrot, egy csipet sót (valamint,
aki szereti, 10-15 deka kiválogatott, megmosott mazsolát) és egybegyúrjuk az
összes hozzávalót. (Lágy tésztát kell kapnunk. Ha túl kemény, öntsünk hozzá még
egy kis langyos tejet, de csak apránként.) Amikor egynemő, sima tésztát kaptunk,
takarjuk le, és kelesszük legalább fél óráig.
Amikor megkelt, gyúrjuk át újra, és sodorjunk a tésztából ujjnyi vastag, 15-20 centi
hosszú rudakat, amiket hármasával fonjunk össze. Így apró kalácsokat kapunk. A
kalácsokat egymástól távol sütıpapírral bélelt tepsire rakjuk, és még 15-20 percig
kelni hagyjuk. Ezután a tetejüket megkenjük langyos tejjel (vagy egy villával kissé
felvert tojással), megszórhatjuk mandulával, dióval, díszítıcukorral, végül
elımelegített sütıben pirosra sütjük.
Tipp:
A tészta felébe belegyúrhatunk 1-2 evıkanál kakaóport, és fonhatunk barna-fehér
kalácsokat is.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
RECEPTEK
RECEPTEK
RECEPTEK
RECEPTEK