Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Sáfrányos húsvéti nyuszi
Peetre Emília receptje
50 g élesztő
4 dl tej (langyos)
kb. 12 dl liszt
150 g vaj vagy margarin (olvasztva)
2-3 teáskanál vaníliás cukor
1 dl cukor
mazsola a díszítéshez (FONTOS! áztasd be a mazsolát forró vízbe, mielőtt díszíted a nyuszikat, mert különben megégnek és keserű lesz!)
egy csomag ½ g sáfrány (ez nagyon picinek tűnik, de pont elég, nagyon erős íze van a sáfránynak) ettől lesz a nyuszi szép sárga
1 tojás a kenéshez
|
Morzsold
el a sáfrányt mozsárban kicsi cukorral, különben
"elveszik" az íze a sáfránynak. Olvaszd fel a vajat, bele a
sáfrányos cukrot, bele a tejet, picit felmelegíted, majd cukor,
vaníliáscukor bele,
és ha ez az egész langyos, belekevered az élesztőt (nem kell
"futtatni" az élesztőt).
Amikor az élesztőt elkeverted és „elolvadt", ráöntöd a lisztre és
jól átgyúrod. Én a habverő "tészta-kampójával" szoktam összekeverni,
pillanatok
alatt kész és nagyszerűen sima lesz a tészta. Kelni hagyod kb. 1-1½
óráig,
utána két cipóra felezed, majd egyesével hosszúkásra gyúrod a cipót és
eldarabolod kb. 12-15 darabkára (mint a képen). Nyuszikat formázol
belőle (lásd
a képeken) és újra kelni hagyod kb. 1-1½ órát (a duplájára szokott
kelni).
Megkened tojással és mazsolával szemeket és orrot nyomsz a nyuszikba.
Sütés kb. 8-10 perc 225 fokon (sütőtől függően). Az első tepsit lesd
meg folyamatosan. Amikor pirosas a színe, akkor kész.
|
Sok sikert és KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
RECEPTEK
RECEPTEK
RECEPTEK
RECEPTEK