Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Csokoládés-vajkaramellás szelet
Melegítsük elı a sütıt mérsékelten melegre. Kenjünk ki egy jól 20 cm átmérıjő, mélyebb
tortaformát, és béleljük ki sütıpapírral.
Szórjuk a kakaóport egy nagyobb tálba, és adjuk hozzá a többi anyagot. Verjük fel alacsony
fordulatszámon elektromos mixerrel, amíg jól elvegyül. Állítsuk a mixert közepes
fordulatszámra, és verjük tovább, amíg a keverék színe megváltozik.
Süssük közepes lángon kb. 1 órát. Hagyjuk a tésztát a formában 10 percig hőlni, majd
helyezzük át egy sütırácsra, hogy kihőljön. Egy éles késsel vágjuk a tésztát három lapra.
Helyezzünk egy lapot egy tálra, kenjük meg a mascarpone krém és a karamellaszósz
egyharmadával. Borítsuk be a következı tortalappal. Ismételjük meg a rétegezést, a tetejére is
mascarpone krém és karamellaszósz kerül. Villa segítségével márványos mintát alakíthatunk
ki. Tegyük hőtıszekrénybe 30 percre, vagy amíg a krém megszilárdul.
A mascarpone krém elkészítéséhez kézi habverıvel verjük fel a mascarpone sajtot és a
tejszínt, amíg krémesen sőrő lesz.
A karamellaszósz elkészítéséhez melegítsük fel a vajat, a barna cukrot és a tejet egy kis
lábasban. Állandó keverés mellett – forralás nélkül – addig fızzük, amíg a cukor elolvad.
Ekkor vegyük le a tőzrıl, adjuk hozzá a porcukrot, és addig keverjük, amíg habos nem lesz.
Tíz adag lesz belıle.
Tipp: vigyázzunk, hogy ne mixeljük túl a mascarpone krémet, mert megalvadhat.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
RECEPTEK
RECEPTEK
RECEPTEK
RECEPTEK