Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kukoricalepény reszelt sajttal, fokhagymás tejföllel
Hozzávalók
4-6 személyre:
• 20 dkg csemege kukorica konzerv
• 1
teáskanál élesztőpor
• 35 dkg liszt
• 1 egész tojás
• 1 dl
langyos tej
• 1 mokkáskanál kristálycukor
• 1 mokkáskanál só
• olaj a sütéshez
Az öntethez:
• 10 dkg
trappista sajt, reszelve
• 1,5 dl tejföl
• 1 fej zúzott
fokhagyma
• 15 dkg aszalt paradicsom
• 250 g nagy szemű tengeri
só
A langyos tejhez hozzáadunk 1 mokkáskanál cukrot, 1 evőkanál lisztet és 1 teáskanál élesztőport. Langyos helyen felfuttatjuk (kb. 4 perc). Egy keverőtálban összekeverjük a kukoricát, a lisztet, a tojást, a sót és a felfuttatott élesztőt. Az egészet összekeverjük, majd lefedve 10 percig állni hagyjuk.
Olajba mártott kanállal lepénykéket szaggatunk, majd a forró serpenyőbe helyezzük. Kevés olajban aranybarnára sütjük a lepénykék mindkét oldalát, tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal és a paradicsomos fűszersóval. Utóbbi elkészítéséhez az aszalt paradicsomot apróra vágjuk, majd turmixgépben a nagy szemű tengeri sóval összeturmixoljuk. A mártogatóhoz a tejfölt összekeverjük a zúzott fokhagymával és a maradék trappista sajttal. A lepényeket az öntetbe mártogatva fogyasztjuk.
Tipp: A maradék paradicsomos fűszersót használhatjuk levesek, mártások és önálló ételek ízesítésére.
Elkészítési idő: 30 perc
1
adag: 368 kcal
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
RECEPTEK
RECEPTEK
RECEPTEK
RECEPTEK