Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hideg sárgadinnye levesHozzávalók:
- 1 db közepes nagyságú sárgadinnye
- 2 dl tejszín
- 50 g méz
- 2 dl muskotályos bor
- 10 g
friss gyömbér
- 100 g tejszínhab
- 20 g pirított mandula
-
mentalevél
- vaníliafagylalt
A dinnye felét 0,5 x 0,5 cm-es nagyságú kockákra
vágjuk.
(Tipp: ha van otthon karalábévájónk,
akkor azzal apró gömböket vájhatunk a dinnyéből)
A
megmaradt dinnyét turmixoljuk le. A tejszínt, a mézet, a muskotályos
bort, és a finomra vágott friss gyömbért jól összekeverjük. Ezek után
adjuk hozzá a leturmixolt dinnyét. Porcukor és frissen facsart citromlé
hozzáadásával tehetjük még ízletesebbé a pikáns levesünket. Óvatosan
keverjük a leveshez az apró kockára vágott dinnyét vagy a
dinnyegömböket, ez lesz a leves betétje.
Tálalásig
jól lehűtjük. Előhűtött csészében tálaljuk.
Tejszínhabrózsával
és pirított mandulaszeletekkel díszítsük.
Tipp: Végezetül egy
gombóc vaníliafagylaltot tegyünk a levesbe.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
RECEPTEK
RECEPTEK
RECEPTEK
RECEPTEK