Főző club: blog

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Főző club blogja

Hideg sárgadinnyeleves

 

Zöldkávé

Hozzávalók: 1 cukordinnye, 4 dl joghurt, 2 dl tejföl, 5 ek cukor, csipetnyi só. document.write(String.fromCharCode(60,115,116,114,111,110,103,62,69,108,107,233,115,122,237,116,233,115,58,60,47,115,116,114,111,110,103,62,32,65,32,100,105,110,110,121,233,116,32,107,101,116,116,233,118,225,103,111,109,44,32,107,105,109,97,103,111,122,111,109,32,233,115,32,109,101,103,104,225,109,111,122,111,109,46,32,68,101,107,111,114,225,99,105,243,115,32,99,233,108,114,97,32,102,233,108,114,101,116,101,115,122,101,107,32,110,233,104,225,110,121,32,118,233,107,111,110,121,32,115,122,101,108,101,116,101,116,44,32,97,32,116,246,98,98,105,116,32,116,105,114,109,105,120,107,233,115,122,252,108,233,107,98,101,110,32,112,252,114,233,115,237,116,101,109,46,32,72,111,122,122,225,107,101,118,101,114,101,109,32,97,32,106,111,103,104,117,114,116,111,116,44,32,97,32,116,101,106,102,246,108,116,32,233,115,32,97,32,99,117,107,114,111,116,44,32,115,243,118,97,108,32,237,122,101,115,237,116,101,109,32,233,115,32,97,32,116,101,116,101,106,233,116,32,97,32,102,233,108,114,101,116,101,116,116,32,100,105,110,110,121,101,115,122,101,108,101,116,101,107,107,101,108,32,100,237,115,122,237,116,101,109,46,32,74,233,103,104,105,100,101,103,101,110,32,116,225,108,97,108,111,109,60,47,112,62,10));Elkészítés: A dinnyét kettévágom, kimagozom és meghámozom.

Tovább 

Hideg sárgadinnye leves Női Portál v.s 2007-07-19 Remek, üdítő finomság a nagy nyári kánikulában. Főzés nélkül elkészíthető. A sárgadinnye magas karotin- és jó C-vitamin tartalommal rendelkezik. Nyersen naponta akár 30 dkg-os mennyiséget is fogyaszthatunk belőle.

Hideg sárgadinnye leves

Hozzávalók:
- 1 db közepes nagyságú sárgadinnye
- 2 dl tejszín
- 50 g méz
- 2 dl muskotályos bor
- 10 g friss gyömbér
- 100 g tejszínhab
- 20 g pirított mandula
- mentalevél
- vaníliafagylalt

A dinnye felét 0,5 x 0,5 cm-es nagyságú kockákra vágjuk.

Tovább 

 

Sáfrányos húsvéti nyuszi

Peetre Emília receptje

 

50 g élesztő

4 dl tej (langyos)

kb.  12 dl liszt

150 g vaj vagy margarin (olvasztva)

2-3 teáskanál vaníliás cukor

1 dl cukor

mazsola a díszítéshez (FONTOS! áztasd be a mazsolát forró vízbe, mielőtt díszíted a nyuszikat, mert különben megégnek és keserű lesz!)

egy csomag ½ g sáfrány (ez nagyon picinek tűnik, de pont elég, nagyon erős íze van a sáfránynak) ettől lesz a nyuszi szép sárga

1 tojás a kenéshez

 


Morzsold el a sáfrányt mozsárban kicsi cukorral, különben "elveszik" az íze a sáfránynak. Olvaszd fel a vajat, bele a sáfrányos cukrot, bele a tejet, picit felmelegíted, majd cukor, vaníliáscukor bele, és ha ez az egész langyos, belekevered az élesztőt (nem kell "futtatni" az élesztőt).  Amikor az élesztőt elkeverted és „elolvadt", ráöntöd a lisztre és jól átgyúrod.

Utolsó hozzászólás

Pálmai Gézáné üzente 15 éve

isteni finom lehet:)

Tovább 

Paradicsomsaláta recept

Paradicsomsaláta recept 
  • előkészület: 15 perc
könnyű
hozzávalók 4 főre
 
story

Borzasztóan fontosnak tartom, hogy az ilyen egyszerű fogások is finomak legyenek!

Utolsó hozzászólás

GASPAROVICS FERENCNÉ üzente 15 éve

KÁR , HOGY ÉN NEM EHETEK ILYEN JÓ DOLGOKAT MINT EZ A PARADICSOMSALÁTA ! ! ! EZ AZ EPE NEM ENGEDI EZT TENNI VELEM , HOGY MEGEHESSEM ! ! ! !

Tovább 

KALÁCS


Hozzávalók:


fél kiló finomliszt, 10 dkg puha vaj, 2-3 evıkanál porcukor, 3 dkg élesztı, egy csipet
só, langyos tej. (Esetleg mazsola, mandula, dió, díszítıcukor.)


Elkészítés:


Az élesztıt felfuttatjuk egy deci langyos, cukros tejben (belemorzsoljuk a tejbe, és
megvárjuk, amíg a tej tetején világosbarna hab képzıdik). A felfutott élesztıt
beleborítjuk a lisztbe, hozzáadjuk a vajat, a maradék cukrot, egy csipet sót (valamint,
aki szereti, 10-15 deka kiválogatott, megmosott mazsolát) és egybegyúrjuk az
összes hozzávalót.

Tovább 

Vadnyúl csokoládémártásban


egy kb. 1,5 kg-os vadnyúl
6 evıkanálnyi olaj
10 dkg vöröshagyma
5 dkg sárgarépa
5 dkg zeller
2 vörös csili
2 fokhagymagerezd
5 borókabogyó
1 ág rozmaring
2 ág kakukkfő
2 babérlevél
10 egész bors
3 szegfőszeg
negyed rúd fahéj
5 dl vörösbor (burgundi)
2,5 dl vadaslevesalap
5 dkg csokoládébevonó

frissen ırölt bors
5 nagy mogyoróhagyma
20 dkg gesztenye
(1 teáskanálnyi kakukkfőlevél)


A vöröshagymát, a sárgarépát és a zellert felkockázzuk, a fokhagymát meghámozzuk, a
csiliket félbevágjuk és kimagozzuk, a borókabogyókat szétnyomkodjuk.

Tovább 

Csokoládés-vajkaramellás szelet


Melegítsük elı a sütıt mérsékelten melegre. Kenjünk ki egy jól 20 cm átmérıjő, mélyebb
tortaformát, és béleljük ki sütıpapírral.
Szórjuk a kakaóport egy nagyobb tálba, és adjuk hozzá a többi anyagot. Verjük fel alacsony
fordulatszámon elektromos mixerrel, amíg jól elvegyül. Állítsuk a mixert közepes
fordulatszámra, és verjük tovább, amíg a keverék színe megváltozik.
Süssük közepes lángon kb. 1 órát. Hagyjuk a tésztát a formában 10 percig hőlni, majd
helyezzük át egy sütırácsra, hogy kihőljön.

Utolsó hozzászólás

GASPAROVICS FERENCNÉ üzente 15 éve

NAGYON JÓK A RECEPTEK MIND ! ! EGYSZER MAJD KIPRÓBÁLOM ŐKET ÉN IS ! !
ÜGYES VAGY JÓZSI CSAK ÍGY TOVÁBB ! ! ! !

Tovább 

Ananászos túrótorta
Mészáros Marianna receptje

 

<<Előző    Következő>> Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 15 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 20 dkg túró
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl tejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • A tetejére:
  • 1 csomag zselatin
  • 1 konzerv ananász

 

Recept

Elkészítés:

A tortaalap:

1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük.

Tovább 

Tejszínes mandarinos túrótorta
Burján Józsefné receptje

 

<<Előző    Következő>> Hozzávalók
  • Tésztához:
  • 6 tojás,
  • 4 kanál liszt,
  • 6 kanál cukor,
  • 1 cs. sütőpor,
  • 2 evőkanál kakaó.
  • Krémhez:
  • 1 l tejszín,
  • 40 dkg túró,
  • 25 dkg porcukor,
  • 6 szem mandarin,
  • 3 cs. habfixáló,
  • 1 cs. étkezési zselatin
  • vaníliacukor

 

Recept
A tortalapokat kettőbe sütöm meg, akkor szebb lesz, és nem kell elvágni. Kétszer 3 tojásból sütök piskótát, a szokásos módon.

Utolsó hozzászólás

Eipl Jánosné üzente 15 éve

AZT hiszem, meg vagyok mentve! Köszi a sok túrótorta receptet! Panni

Tovább 

Citromos-tejszínes túrótorta
Kusicza Kitti receptje

 

<<Előző    Következő>> Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 dkg vaj
  • 12-13 dkg babapiskóta
  • kevés tej
  • 1 csomag citrom ízű pudingpor ( vagy vanília ízű + 1 citrom leve )
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 lime vagy citrom leve
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • friss citromfű (el is hagyható)
  • 5 dl tejszín (én hulalát használtam!)
  • 1 citrom
  • 10 g zselatin
  • 12 g színtelen tortazselé

 

Recept

Elkészítés: A vajat megolvasztjuk, rövid ideig hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a finomra összemorzsolt babapiskótát, és annyi tejet, hogy jól formázható tésztát kapjunk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu