Főző club: blog

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Főző club blogja

Nők Lapja Konyha
Padlizsántorta fűszeres rizses hússal


Padlizsántorta 
fűszeres rizses hússalHozzávalók 4-6 személyre:

  • 2 nagy padlizsán
  • 4 kaliforniai paprika, megsütve, lehéjazva
  • 30 dkg darált marhahús
  • 1 nagy hagyma, finomra aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
  • 1 csokor petrezselyem
  • 15 dkg főtt rizs
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűbors
  • só, bors


Elkészítés:

A sült kaliforniai paprikát akár 3-4 nappal korábban is elkészíthetjük: A sütőt grillfokozatra állítjuk.

Tovább 

Nők Lapja Konyha
Cukkinis kuszkusz
  • Nõk Lapja Konyha
  • 2009. 10. 17.A kuszkusz sokféle módon ízesíthető. Leginkább friss vagy grillezett zöldségekkel gazdagított, hideg vagy langyos salátákat készítsünk belőle, amelyek könnyű, mégis laktató fogást jelentene


Hozzávalók:

  • 25 dkg kuszkusz
  • 5 dl hús- vagy zöldségalaplé
  • 1 közepes cukkini
  • fél lime lereszelt héja és pár csepp lé
  • petrezselyem
  • friss menta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg vágható krémfehér sajt
  • olívaolaj


Elkészítés:

Karikázzuk fel a megmosott cukkinit, majd teflonserpenyőben olívaolajon 1 gerezd fokhagymával grillezzük készre.

Tovább 

 

Epres mini pavlova

  • Nõk Lapja Konyha
  • 2009. 07. 15.

 


Hozzávalók:

  • 5 tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • 5 dkg keményítő (bármilyen)
  • 4-5 csepp vaníliaesszencia
  • 0,5 l tejszín - habbá verve
  • fél dl Maraschino likőr
  • 5 dkg cukor
  • eper

 

Epres mini 
pavlova

Elkészítés:

A tojásfehérjét cukorral habbá verjük, hozzákeverjük a keményítőt és a vaníliaesszenciát, majd nyomózsákból papírral fedett tepsire kerek lapokat nyomunk. Körülbelül 4-5 cm átmérőjűek legyenek, ha ez megvan, jöhetnek a szélén látható kis tüskék, így kapunk kosár formát, amibe később pakolni tudunk.

Tovább 

Böjtölj velünk! Sült padlizsán csípős-savanyú öntettel

A padlizsán egzotikus, csípős-savanyú öntettel meglocsolva egyszerűen isteni.


Sült padlizsán 
csípős-savanyú öntettelHozzávalók 2 adaghoz:

  • 1 nagy padlizsán
  • olívaolaj, só, bors

Az öntethez:

  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 zöldcitrom leve
  • 1 kicsi fokhagymagerezd, reszelve
  • ujjnyi friss gyömbér, reszelve
  • fél friss chilipaprika, kimagozva, aprítva
  • 2 teáskanál cukor
  • pirított szezámmag


Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Tovább 

 Csokoládés-málnahabos „lasagne"


Hozzávalók 4 adaghoz:


• 20 dkg tortabevonó vagy csokoládé
• 3 dl tejszín
• 10 dkg mirelit málna
• 1 csomag vaníliás cukor
• fél csomag habfixáló

 

A tortabevonót (vagy a csokoládét) olvasszuk fel gőzfürdő felett, esetleg mikrohullámú sütő olvasztási fokozatán. Kanalazzunk akkora adagokat egy sütőpapírra, hogy a kanál fejével szétkenve egy kb. 6-7 cm-es átmérőjű, néhány mm vastagságú kört kapjunk.

Tovább 

2 csokis finomság sütés nélkül

Ha váratlanul vendégek jelentkeznek be, akkor sem kell pánikba esnünk, ezek a finomságok maximum 30 perc alatt elkészülnek – épp mire megérkeznek látogatóink.

 Csokoládészalámi


Hozzávalók kb. 20 szelethez:
• 1 tojás
• 12,5 dkg porcukor
• 7,5 dkg puha vaj
• 7,5 dkg kakaópor
• 20 dkg darált háztartási keksz
• 10 dkg sótlan mogyoró
• 1 dl tej

A tojást a porcukorral habosítsuk fel, majd adjuk hozzá a puha vajat és a kakaóport, és habosítsuk tovább.

Tovább 

Egyszerűen finom: Csokoládés pite

Tudjuk, hogy van cseresznyés, almás, sőt, hallottunk amerikairól is, de egy csokis pite bármelyiknél jobban illik egy csésze finom, téli fűszerezésű teához…

Hozzávalók 10 szelethez:

A tésztához:
• 12 dkg liszt
• 8 dkg vaj vagy margarin
• 4 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor
1 tojássárgája

A krémhez:
• 1 csomag vaníliás pudingpor
• 1 narancs reszelt héja
• 12 dkg cukor
• 5 dl tej
• 4 dkg csokoládé
• 3 tojássárgája

 

A tészta hozzávalóit egy tálba mérve gyúrjuk omlós tésztává, és béleljünk ki vele egy 20 cm átmérőjű piteformát.

Tovább 

Fetával töltött lilahagyma


Különleges 
töltött zöldségek – egyszerűen Hozzávalók 4 személyre:

• 4 közepes méretű lilahagyma
• 25 dkg feta vagy ún. krémfehérsajt
• 1 tojás
• 1 csokor oregánó
• 4 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
• 1 gerezd fokhagyma
• olívaolaj
• só

Pucoljuk meg a hagymákat, majd sós vízben, forrástól számítva főzzük őket 6-7 percig. A tojást enyhén verjük fel, majd keverjük el a villával összetört sajttal. Dolgozzuk krémesre a keveréket. A morzsát az aprított fokhagymával pirítsuk aranybarnára olívaolajon.

Tovább 

Különleges töltött zöldségek – egyszerűen

Könnyű, ízletes vacsora lehet a töltött zöldségekből. Ehetjük melegen is, de szerintem akkor érvényesül legjobban a zöldségek íze, ha kihűlt. Ezzel szemben a töltött hagymát melegen ajánlom – ha kihűl, kicsit megkeményedik a tölteléke.

Morzsás töltött zöldségek


Különleges 
töltött zöldségek – egyszerűen Hozzávalók 4 személyre:
• 2 szem paradicsom
• 3 darab kaliforniai paprika (sárga, narancs, piros)
• 1 közepes cukkini és/vagy padlizsán
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 kis csokor petrezselyem
• friss bazsalikom
• 20 dkg zsemlemorzsa
• olívaolaj
• só, bors

Vágjuk ketté a zöldségeket (kivéve a piros paprikát), a paradicsommagokat szedjük ki, és a cukkiniba is vájjunk lyukat úgy, hogy tölteni lehessen.

Tovább 

2 mutatós, fekete-fehér sütemény

  • Nők Lapja Cafe
  • 2010. 03. 27.

Két finom, mutatós aprósütemény kávé vagy tea mellé. A sakkszelet mellé akár egy jó társasjáték-parti is jöhet!

Linzi sakkszelet


Hozzávalók 35 darabhoz:


• 60 dkg liszt
• 40 dkg vaj vagy margarin
• 20 dkg porcukor
• 1 tojássárgája
• 1 egész tojás
• 1 csomag vaníliás cukor
• 1 citrom reszelt héja
• a kakaós részhez kakaópor tetszés szerint

2 mutatós, 
fekete-fehér sütemény

 

A száraz anyagokat egy tálban elkeverjük, majd a vajat is belemorzsoljuk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu