Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Anda Jozsef | 1 hozzászólás
Sajtos burgonya krémleves
Hozzávalók:
40 dkg burgonya
1 púposabb evőkanál liszt
2 ek olaj
0,3 l tej
10 dkg reszelt sajt
1 cs. snidling
só, bors, majoránna
pirított zsemle
A burgonyát kockára vágom, és annyi sós vízben megfőzöm, amennyi bőven ellepi. Ha már puha, összeturmixolom egy mixelőrúddal a főzővízben. A lisztből és az olajból világos rántást készítek, felöntöm a hideg tejjel, a leveshez öntöm, majd felforralom. Ízesítem borssal, majoránnával, és beleszórom a reszelt sajtot is.
15 éve | Anda Jozsef | 2 hozzászólás
Csodás finomság - Csokoládés sajttorta (sütés nélkül)
Kezdő konyhatündéreknek is ajánlom, elrontani nem lehet, viszont csodálatosan néz ki és mennyei az íze.
Hozzávalók 18 cm-es formához:
Elkészítés:
Törjük
össze a kekszet egy nagy tálban.
|
|
15 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Csodás finomság - Banános csokoládétorta
Akár születésnapi torta is lehet, gyerekeknek ideális desszert
Hozzávalók:
Elkészítése:
A
lisztet, a kakaóport, a sót, a sütőport, a cukrot egy tálban
elkeverjük, majd hozzáadjunk a tojást, a tejet, a megolvasztott vajat,
és masszává keverjük.
15 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Tüzes pizzakerék
Hozzávalók 6-8 személyre:
A tésztához:
•
275 g vajas leveles tészta (friss, kinyújtott, feltekert)
• 1
tojássárgája a kenéshez
A töltelékhez:
• 50 dkg
darált sertéscomb
• 1 tojás, szétválasztva
• 2 evőkanál étolaj
• 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
• 1 gerezd zúzott fokhagyma
• 1 teáskanál fűszerpaprika
• 1 teáskanál só
Az
öntethez:
• 1 dl tejföl
• 1 csokor vágott petrezselyem
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a zúzott fokhagymát, alaposan elkeverjük.
15 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Halak, rákok finom bundában
Hozzávalók 6-8 személyre:
•
10 dkg afrikai harcsafilé
• 5 dkg lazacfilé
• 8 darab garnélarák
(tisztított vagy héjas)
A tésztához:
• 3 tojás
•
30 dkg liszt
• 1 dl folyadék (lehet víz, tej vagy sör)
• 1
teáskanál só
A bundákhoz:
• 3 evőkanál szezámmag
•
3 evőkanál pisztácia, apróra vágva
• bő olaj a sütéshez
A halakat ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd a rákokkal együtt kevés sóval megszórjuk, és állni hagyjuk pár percig.
15 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Kukoricalepény reszelt sajttal, fokhagymás tejföllel
Hozzávalók
4-6 személyre:• 20 dkg csemege kukorica konzerv
• 1
teáskanál élesztőpor
• 35 dkg liszt
• 1 egész tojás
• 1 dl
langyos tej
• 1 mokkáskanál kristálycukor
• 1 mokkáskanál só
• olaj a sütéshez
Az öntethez:
• 10 dkg
trappista sajt, reszelve
• 1,5 dl tejföl
• 1 fej zúzott
fokhagyma
• 15 dkg aszalt paradicsom
• 250 g nagy szemű tengeri
só
A langyos tejhez hozzáadunk 1 mokkáskanál cukrot, 1 evőkanál lisztet és 1 teáskanál élesztőport.
15 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Bóna Ilona receptje
Hozzávalók
Tészta:
45 dkg
liszt
15 dkg cukor
15 dkg zsír
1 tojás
2 dkg
szalagória
kb.1 dl tej
Egy kevés tejben feloldjuk a szalagóriát és a többi hozzávalóból tésztát gyúrunk. Két darab, gáztepsi méretű lapot sütünk belőle 180 °C-os sütőben.
![]() |
Krém:
4
tojásból
sütött piskóta
2 csomag
puncspuding + 1 egész tojás + 7 dl tej = összefőzni.
1 margarin
15 dkg cukor
1 cs.
mazsola rumba áztatva
3 cs.
vaníliás cukor
1-2 evőkanál
cukrozatlan kakaópor
1 tubus
rumaroma
A hozzávalókat habosra keverjük a kihűlt pudinggal.
15 éve | Anda Jozsef | 1 hozzászólás
Gombás rakott burgonya recept
Kategória:
Vegetáriánus
ételek
Hozzávalók:
4 dkg szárított vargánya gomba
75 dkg sampinyon gomba
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál vaj
1 kiskanál só
fél kávéskanál bors
2,5 dl tejszín
1 kg burgonya
2 tojás
4 evőkanál aprított petrezselyem
5 dkg sajt
Elkészítés:
A vargányát 2,5 dl meleg vízben megpuhítjuk. A hagymát apró kockára
vágva vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a vargányát és 10 percig főzzük.
Levesszük a tűzről.
15 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Csicseriborsó krém recept
Kategória:
Vegetáriánus
ételek, Szendvicsek,
szendvicskrémek
Hozzávalók:
• 30 dkg csicseriborsó
• 10 dkg vaj vagy margarin
• 1 fej vöröshagyma, vagy több gerezd fokhagyma
• mustár
• só
• bors
• petrezselyem
Elkészítés:
Elkészítése: A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk, majd leszűrjük,
és sós vízben puhára főzzük (kb 50 perc). Amikor elkészült, leszűrjük,
áttörjük, ízesítjük a fűszerekkel és a mustárral, majd hozzáadjuk a
vajat vagy margarint, és alaposan összekeverjük.
15 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Hideg sárgadinnyeleves |
![]() |
![]() |
Jéghideg,
édes, habos... Kell ennél több ebben a kánikulában?
Hozzávalók:
1 sárgadinnye
1 üveg száraz pezsgő
2 csomag hidegen keverhető citromkrémpor
2 dl habtejszín
őrölt fahéj
1 csomag vaníliáscukor
A sárgadinnyét hámozd meg, vedd ki a magházát, s a húsát turmixgépben - a fahéjjal és a fele pezsgővel - törd össze. Öntsd át egy tálba, add hozzá a krémport, a tejszínt, a maradék pezsgőt (esetleg egy kis vaníliáscukrot is), alaposan keverd össze.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás