Főző club: blog

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Főző club blogja

Sajtos burgonya krémleves

 

Hozzávalók:

40 dkg burgonya

1 púposabb evőkanál liszt

2 ek olaj

0,3 l tej

10 dkg reszelt sajt

1 cs. snidling

só, bors, majoránna

pirított zsemle

A burgonyát kockára vágom, és annyi sós vízben megfőzöm, amennyi bőven ellepi.  Ha már puha, összeturmixolom egy mixelőrúddal a főzővízben. A lisztből és az olajból világos rántást készítek, felöntöm a  hideg tejjel, a leveshez öntöm, majd felforralom. Ízesítem borssal, majoránnával, és beleszórom a reszelt sajtot is.

Utolsó hozzászólás

Eipl Jánosné üzente 15 éve

FINI!

Tovább 

Csodás finomság - Csokoládés sajttorta (sütés nélkül)

  • Nõk Lapja Konyha
  • 2009. 08. 27.

Kezdő konyhatündéreknek is ajánlom, elrontani nem lehet, viszont csodálatosan néz ki és mennyei az íze.


Hozzávalók 18 cm-es formához:

  • 15 dkg csokoládés keksz
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • 1 narancs lereszelt héja
  • 7 dkg porcukor
  • 5 dkg étcsokoládé

 

Csokoládés 
sajttorta sütés nélkül

Elkészítés:

Törjük össze a kekszet egy nagy tálban.

Utolsó hozzászólás

Anda Jozsef üzente 15 éve

Szia!Írd majd meg,hogy sikerült.

Tovább 

 

Csodás finomság - Banános csokoládétorta

  • Nõk Lapja Konyha
  • 2009. 08. 13.

Akár születésnapi torta is lehet, gyerekeknek ideális desszert


Banános 
csokoládétortaHozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • csipet só
  • 6 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 12 dkg vaj
  • 2 banán
  • fél tasak sütőpor

    a mázhoz:
  • 1 dl tejszín
  • 13 dkg étcsokoládé (60 %-os)
  • 2 dkg porcukor

 
Elkészítése:


A lisztet, a kakaóport, a sót, a sütőport, a cukrot egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjunk a tojást, a tejet, a megolvasztott vajat, és masszává keverjük.

Tovább 

Tüzes pizzakerék


Hozzávalók 6-8 személyre:

Finom, vendégváró falatok Kovács LázártólA tésztához:
• 275 g vajas leveles tészta (friss, kinyújtott, feltekert)
• 1 tojássárgája a kenéshez
A töltelékhez:
• 50 dkg darált sertéscomb
• 1 tojás, szétválasztva
• 2 evőkanál étolaj
• 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
• 1 gerezd zúzott fokhagyma
• 1 teáskanál fűszerpaprika
• 1 teáskanál só
Az öntethez:
• 1 dl tejföl
• 1 csokor vágott petrezselyem

Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a zúzott fokhagymát, alaposan elkeverjük.

Tovább 

Halak, rákok finom bundában


Hozzávalók 6-8 személyre:
• 10 dkg afrikai harcsafilé
• 5 dkg lazacfilé
• 8 darab garnélarák (tisztított vagy héjas)
A tésztához:
• 3 tojás
• 30 dkg liszt
• 1 dl folyadék (lehet víz, tej vagy sör)
• 1 teáskanál só
A bundákhoz:
• 3 evőkanál szezámmag
• 3 evőkanál pisztácia, apróra vágva
• bő olaj a sütéshez

Finom, 
vendégváró falatok Kovács Lázártól

 

A halakat ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd a rákokkal együtt kevés sóval megszórjuk, és állni hagyjuk pár percig.

Tovább 

Kukoricalepény reszelt sajttal, fokhagymás tejföllel


Hozzávalók 4-6 személyre:
Finom, 
vendégváró falatok Kovács Lázártól• 20 dkg csemege kukorica konzerv
• 1 teáskanál élesztőpor
• 35 dkg liszt
• 1 egész tojás
• 1 dl langyos tej
• 1 mokkáskanál kristálycukor
• 1 mokkáskanál só
• olaj a sütéshez
Az öntethez:
• 10 dkg trappista sajt, reszelve
• 1,5 dl tejföl
• 1 fej zúzott fokhagyma
• 15 dkg aszalt paradicsom
• 250 g nagy szemű tengeri só

A langyos tejhez hozzáadunk 1 mokkáskanál cukrot, 1 evőkanál lisztet és 1 teáskanál élesztőport.

Tovább 

Bóna Ilona receptje

Hozzávalók

Tészta: 

45 dkg liszt
15 dkg cukor

15 dkg zsír

1 tojás

2 dkg szalagória

kb.1 dl tej

Egy kevés tejben feloldjuk a szalagóriát és a többi hozzávalóból tésztát gyúrunk. Két darab, gáztepsi méretű lapot sütünk belőle 180 °C-os sütőben.

 


Krém:

4 tojásból sütött piskóta
2 csomag puncspuding + 1 egész tojás + 7 dl tej = összefőzni.

1 margarin

15 dkg cukor

1 cs. mazsola rumba áztatva

3 cs. vaníliás cukor

1-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

1 tubus rumaroma

A hozzávalókat habosra keverjük a kihűlt pudinggal.

Tovább 

Gombás rakott burgonya recept

Kategória:
Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
4 dkg szárított vargánya gomba
75 dkg sampinyon gomba
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál vaj
1 kiskanál só
fél kávéskanál bors
2,5 dl tejszín
1 kg burgonya
2 tojás
4 evőkanál aprított petrezselyem
5 dkg sajt

Elkészítés:
A vargányát 2,5 dl meleg vízben megpuhítjuk. A hagymát apró kockára vágva vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a vargányát és 10 percig főzzük. Levesszük a tűzről.

Utolsó hozzászólás

Eipl Jánosné üzente 15 éve

Ez egyszerű és mégis fini lehet! Gondolom, a vargánya gomba erős íze dobja fel igazán, majd beszerzem.

Tovább 

Csicseriborsó krém recept

Kategória:
Vegetáriánus ételek, Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
• 30 dkg csicseriborsó
• 10 dkg vaj vagy margarin
• 1 fej vöröshagyma, vagy több gerezd fokhagyma
• mustár
• só
• bors
• petrezselyem

Elkészítés:
Elkészítése: A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk, majd leszűrjük, és sós vízben puhára főzzük (kb 50 perc). Amikor elkészült, leszűrjük, áttörjük, ízesítjük a fűszerekkel és a mustárral, majd hozzáadjuk a vajat vagy margarint, és alaposan összekeverjük.

Tovább 

Hideg sárgadinnyeleves Nyomtatás E-mail

 Jéghideg, édes, habos... Kell ennél több ebben a kánikulában?

Hozzávalók:
1 sárgadinnye
1 üveg száraz pezsgő
2 csomag hidegen keverhető citromkrémpor
2 dl habtejszín
őrölt fahéj
1 csomag vaníliáscukor


A sárgadinnyét hámozd meg, vedd ki a magházát, s a húsát turmixgépben - a fahéjjal és a fele pezsgővel  - törd össze. Öntsd át egy tálba, add hozzá a krémport, a tejszínt, a maradék pezsgőt (esetleg egy kis vaníliáscukrot is), alaposan keverd össze.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu