Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ennek a tortának már a megjelenése is siker, hát még az íze! A tortasütő karika alját kibéleljük pergamennel, az oldalát pedig kivajazzuk. Hozzávalók TORTA 10 dkg vaj 15 dkg kristálycukor 2 tojás 2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor 1 evőkanál hideg, erős kávé 2 evőkanál piros élelmiszer színezék 1 csipet só 20 dkg rétesliszt 1 teáskanál vanília-kivonat (vagy vaníliás cukor) 2 dl író (vagy 2 evőkanál citromlé + 2 dl sovány tej keveréke) 1 teáskanál szódabikarbóna 1 evőkanál ecetet KRÉM 10 dkg sózatlan vaj 15 dkg krémsajt 1,5 dl sűrű tejföl 1 csomag vaníliás cukor 30 dkg átszitált porcukor Apróra vágott mandula, vagy dió, vagy kókusz reszelék. Elkészítése 1. Helyezzük a sütőrácsot középre és melegítsük elő a sütőt 180 fokra 2. Egy tálban mixeljük össze habosra a vajat és a cukrot. 3. Adjuk hozzá a tojást és magas fokozaton tovább keverjük a mixerrel. 4. Egy kisebb tálban keverjük össze a kakaót, a kávét, és az élelmiszer színezőt. Keverjük bele az előző, tojásos keverékbe, hogy egynemű maszát kapjunk. 5. Adjuk a keverékhez az az írót, vaníliát, sót. Szitáljuk bele a lisztet. Keverjük el külön pohárkában a szódabikarbónát és ecetet, majd öntsük gyorsan a pezsgő oldatot a tésztához. Kicsit buborékozni, habozni fog. 6. Öntsük bele rögtön a torta formába és toljuk az előmelegített sütőbe. Süssük 25-30 percig. Ha kihűlt, vegyük ki a formából. Amíg sül a torta, készítsük el a töltelék-mázat. 7. Töltelék - máz: a vajat, a krémsajtot, a tejfölt, és a vaníliát a mixerrel habosra keverjük. Fokozatosan keverjük hozzá a porcokrot, amíg a kívánt állagot és ízt el nem éri. Vágjuk 2-3 karikára a tortát és kenjük meg a mázzal az egyes rétegeket, a tetejét, oldalát is. 8. Díszítsük az oldalát apróra vágott, pirított mandulával, dióval, vagy kókusz reszelékkel. Amennyiben nem sikerül ételfestéket szereznünk, helyettesíthetjük szamóca szörppel, ribizlilével, céklalével, meggylével, stb. A szín sajnos nem lesz olyan "ütős", mi több, inkább rózsaszínes beütés várható, de lehet kísérletezni! |
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!