Főző club: Spenót fasirt

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Spenót fasirt

0_spen180Nehéz a férfiakat zöldségekkel etetni (olykor átvitt értelemben is), de ebben a formában sikerrel járhat a próbálkozás. Bár  a látványa nem túl bizalomgerjesztő, az első pár falat garantáltan meggyőz a finomságáról. Igazán egészséges, főként friss spenótból.
Fontos, hogy a mellé kínált kiegészítők harmonizáljanak ízben és színben. .

Mivel kevés és egészséges fajta olajat tartalmaz (ha extraszűz olivát használunk) - ígyez az összeállítás  fogyókúrához is ajánlott.

- Köret: petrezselymes krumpli
- Saláta: paradicsom, lila hagyma, jégsaláta
- Öntet: 1 kis pohár tejföl, 1 kávéskanál mustár, 1 kávéskanál méz, csipet só, friss kakukkfű, bazsalikom, fehérbors

Hozzávalók:
* 50 dkg spenót
* 3 db zsemle
* 1 fej reszelt vöröshagyma
* 4-5 gerezd összetört fokhagyma
* 3 db tojás
* só
* bors, kakukkfű, római kömény
* prézli vagy burgonyapehely
* kevés tej
* 1,5 deci olivaolaj

Elkészítés:
Főzzük ki a spenótot, majd szűrjük le, csepegtessük le és vágjuk apróra, vagy mixeljük.
A zsemlét áztassuk be kevés tejbe és alaposan nyomkodjuk ki.
Egy nagy tálba tegyük át a spenótót és adjuk hozzá a  kinyomkodott zsemlét.
Fűszerezzük sóval, borssal, római köménnyel, kakukkfűvel.
Hogy jobban összeálljon, szórjunk bele zsemlemorzsát.
Formáljunk belőlük pogácsákat. Ha túl lágy, az sem gond, egy kanállal szaggassunk belőle nagyobbacska galuskákat a forró olajra és nyomkodjuk szét kissé.

A serpenyőbe öntsünk kevés olajat és időnként megforgatva a lepénykéket, süssük át mindkét oldalát. Amikor kissé barnás-pirosas színt vesz fel, helyezzük papírtörlőre, vagy szalvétára, hogy a felesleges olajat leitathassuk róla.

Címkék: Érdekes ételek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu