Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Csoda gyümölcsök és csoda zöldségek
Bizonyos „csoda gyümölcsök” és „csoda zöldségek” olyan vegyületeket tartalmaznak, melyek csökkentik a szívbetegségek és bizonyos daganatos betegségek kialakulását.
A zöldségek és gyümölcsök hatóanyagai felerősítik egymás hatását, így
együttesen képesek megfelelő hatást kifejteni (vitaminok, ásványi
anyagok, rostok, antioxidánsok, flavonoidok). Ma már szinte teljesen
elfogadott, hogy szoros kapcsolat van a daganatos betegségek
előfordulása és a táplálkozás között. A nagy mennyiségű gyümölcs és
zöldség fogyasztás csökkenti bizonyos rák típusok kialakulását, mint pl.
a bélrákok vagy a gyomorrák.
Bizonyos zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmaznak flavonoidokat, karotinoidokat.
Ezeknek a vegyületeknek fontos szerepük van a rák kialakulási esélyének
csökkentésében. Azonban nem minden zöldség és gyümölcs tartalmazza
ezeket a fontos hatóanyagokat.
A zöld növények folsavat
tartalmaznak, ami csökkenti a vér homocisztein szintjét, ami a
szívbetegségek egyik rizikófaktora lehet. Emellett sok A, C és E-vitamint tartalmaznak, amik szintén csökkentik a szívbetegségek kialakulásának valószínűségét.
Néhány fontos „csoda növény”
Fokhagyma:
allicint tartalmaz (egy aminosav), melynek vírus és baktériumölő
tulajdonsága van. A fokhagyma egészségre gyakorolt jótékony
tulajdonságai évszázadok óta ismertek, a középkorban a lepra
gyógyítására használták, az I. világháború alatt pedig fertőzött sebek
gyógyítására használták fokhagyma lé formájában.
A fokhagyma
csökkenti a az agyvérzés és szívbetegségek kialakulásának
valószínűségét. Az USA-ban végzett kutatások azt mutatták, hogy a nyers
fokhagyma rendszeres fogyasztása nagyon jelentősen csökkenti a gyomor és
vastagbél rák kialakulásának esélyét.
Káposzta:
az egyik legősibb és legelterjedtebb zöldség napjainkban. Hasonló
tulajdonságokkal bíró társai: brokkoli, kel, kínai kel, kelbimbó,
fehérrépa, karfiol, karalábé.
A káposzta zöld levelei sokkal
értékesebbek, mint a fehér részek. A zöld részek nagy mennyiségben
tartalmaznak E-vitamint, karotinoidokat, melyek fontos antioxidánsok.
A káposzta rendszeres fogyasztása szintén a gyomor és vastagbél rák ellen nyújthat védelmet.
Vízitorma:
kiváló klorofill forrás, mely védelmet nyújthat a DNS károsodásától,
ami daganatos betegségek kialakulásához vezethet. Nagy mennyiségben
tartalmaz vasat és béta-karotint.
Hagyma félék
A
vöröshagyma sok flavonoidot és kvercetint tartalmaz, természetes
antihisztamin hatással rendelkezik. Emellett tartalmaz sok rostot,
kalciumot, C-vitamint és káliumot. Megfigyelt hatásai: csökkenti a
vércukor szintet, serkenti a szívműködést, eltávolítja a lerakódott
zsírszövetet, serkenti az vizelettermelődést, pusztítja a vírusokat.
Répa félék
A
répa kétféle karotint tartalmaz. Csökkenti a hályog kialakulását,
azáltal, hogy védi a szemlencsét a káros ultraibolya sugárzástól.
Emellett több tanulmány szerint csökkenti a gyomor és tüdőrák
kialakulásának valószínűségét.
A sárgarépa narancssárga színét a béta-karotin adja, mely megfelelő mennyiségben képes erősíteni az immunrendszert.
Citrus félék
A
citrom, narancs, lime és grapefruit nagy mennyiségben tartalmaz A és
C-vitamint, valamint ásványi anyagokat és rostokat. Fontosa szerepük van
a szívbetegségek és egyes ráktípusok kialakulásának csökkentésében. A
citrom félékben található antioxidánsok semlegesítik a káros szabad
gyököket, ezáltal preventív hatást fejtenek ki számos betegséggel
szemben.
A SuperGreens zöld por tartalmaz
paradicsomot, brokkolit, citromfüvet, szójacsírát, petrezselyem levelet
és még számos, rendkívül hasznos növényt. Összesen 49 összetevőből áll.
Rendszeres
fogyasztásával elláthatjuk szervezetünket azokkal az értékes
hatóanyagokkal, amiket napi 1,5 kg zöldség elfogyasztásával tudnánk csak
magunkhoz venni!
SuperGreens - SuperGreens
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
A hagyma..
Hogyan termesszünk csipkebogyót?
Két hét alatt 3 kg fogyás: zsírégető bogyós gyümölcs-diétával!
Készítsünk ezüstfa - likőrt!