Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ha már az előző írás fekete ribizlit emleget, legyen ez is alapanyag!
Eper, málna, ribizli, szeder, meggy szörp
Minden kiló (megmosott, magozott, tisztított) gyümölcshöz 6 dl vizet, és 1/2 kávéskanál patikai szalicilt (vagy nátrium benzoátot), és 1 kávéskanál citromsavat (patikai) adunk. Kézzel, vagy krumplinyomóval jól összetörjük, tüll, vagy géz zsákba merjük, egy mélyebb tál fölé függesztjük (bográcsállvány) legalább 12 óra hosszat. Nyomkodni nem szabad! Lemérjük a lé súlyát, és kilónként 1 kg cukrot adunk hozzá. 1 - 2 nap alatt párszor megkeverve feloldódik a lében a cukor, és akkor kész van. Szaliciles vízzel öblített üvegekbe töltjük, lezárjuk. Kész!
Pöszméte szörp (egres, piszke)
5 kg pöszmétére 2 kg cukrot, 1 egész citromot felkarikázva, és 1 ká-véskanál szalicilt szórunk. Jól átkeverjük, esetleg megnyomkodjuk. Hagyhatjuk 1 hétig állni, néhányszor megkeverve. Amikor a bogyók úgy összetöppedtek, mint a mazsola, akkor van készen. Sűrű szitán átszűrve üvegekbe töltjük, és a spejzba, a helyére állítjuk.
Mindkét félét sokszor csináltam. A bogyósnál a meggyet csöpögés után fel lehet használni lekvárnak! Csak cukor kell hozzá, és nem kell órákig főzni, hogy a leve elfőjjön.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!