Főző club: Szörpök hidegen

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Ha már az előző írás fekete ribizlit emleget, legyen ez is alapanyag!

Eper, málna, ribizli, szeder, meggy szörp

Minden kiló (megmosott, magozott, tisztított) gyümölcshöz 6 dl vizet, és 1/2 kávéskanál patikai szalicilt (vagy nátrium benzoátot), és 1 kávéskanál citromsavat (patikai) adunk. Kézzel, vagy krumplinyomóval jól összetörjük, tüll, vagy géz zsákba merjük, egy mélyebb tál fölé függesztjük (bográcsállvány) legalább 12 óra hosszat. Nyomkodni nem szabad! Lemérjük a lé súlyát, és kilónként 1 kg cukrot adunk hozzá. 1 - 2 nap alatt párszor megkeverve feloldódik a lében a cukor, és akkor kész van. Szaliciles vízzel öblített üvegekbe töltjük, lezárjuk. Kész!

Pöszméte szörp (egres, piszke)

5 kg pöszmétére 2 kg cukrot, 1 egész citromot felkarikázva, és 1 ká-véskanál szalicilt szórunk. Jól átkeverjük, esetleg megnyomkodjuk. Hagyhatjuk 1 hétig állni, néhányszor megkeverve. Amikor a bogyók úgy összetöppedtek, mint a mazsola, akkor van készen. Sűrű szitán átszűrve üvegekbe töltjük, és a spejzba, a helyére állítjuk.

Mindkét félét sokszor csináltam. A bogyósnál a meggyet csöpögés után fel lehet használni lekvárnak! Csak cukor kell hozzá, és nem kell órákig főzni, hogy a leve elfőjjön.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

keres csabáné katika üzente 13 éve

Szia
Nagyon köszönöm...én már egy hete elraktam a ribizli szörpit...minden évben így teszem el ...nagyon jó

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu