Főző club: blog

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Főző club blogja

Torták

ALMATORTA
/16 szelet/
Hozzávalók:
15 dkg Delma light margarin, 3 db tojás, 8 dkg fruktóz, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor,
1 db citrom héja és leve, 2 dl 1,5 % -os tej, 60 dkg savanyú alma.
A tojásfehérjét a fruktózzal kemény habbá verjük. Egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, a citrom levét, reszelt héját, a tejet és az olvasztott margarint, végül beleszitáljuk a sütőporos lisztet.

Utolsó hozzászólás

Eipl Jánosné üzente 14 éve

Gyönyörű , elképesztően jónak tűnnek.Lehet sütni.

Tovább 

Rakott karfiol
Hozzávalók
Hozzávalók:

 

1 fej karfiol
1/2 kg csirke vagy pulyka darálthús
1 nagy fej hagyma
1 paprika
1 paradicsom
só, bors, pirospaprika
zsírszegény tejföl vagy joghurt

 

Elkészítés:

 

A karfiolt fém párolóedényben, sós gõzben megpárolom, majd a felét egy kiolajozott jénai edénybe terítem, villával rusztikusra töröm. Közben, amíg a karfiol párolódik, a nagy fej hagymát apróra vágom, olajon megdinsztelem, rádobom a húst, és a paprika, valamint a paradicsom, némi pirospaprika társaságában puhára fõzöm.

Tovább 

 

Receptek 1

 

Cukorbetegek �Együtt étkezve a családdal

Amikor valakirõl kiderül, hogy cukorbeteg lett, a legnagyobb gondot az jelenti, hogyan tartsa be az étrendet, miközben együtt szokott enni a család. Tekintettel arra, hogy a cukorbetegek étrendje a kiegyensúlyozott táplálkozás, ennek semmi akadálya. Érdemes az egész család étrendjét tehát úgy tervezni, hogy ami a cukorbetegnek a �iéta� az, az egész család számára az egészséges táplálkozás.

Tovább 

Ízutazás hazai tájakon

Egyre gyakrabban találkozunk a hazai éttermek étlapjain „tájjellegű“ ételekkel, bizonyít-ván, hogy milyen hihetetlenül ízletes és változatos a magyar konyha.

A régi magyar ételeken persze elsősorban azokat kell érteni, amelyek a házi tűzhelyen, falvakban, tanyákon, vagy éppen a pusztában készültek, és nem a főúri kúriákban, kastélyokban, vagy a városi, polgári konyhákban, ahol bizony sokszor lenézéssel beszéltek ezekről a „népi“ fogásokról.

Utolsó hozzászólás

Perreyné Zsuzsa üzente 14 éve

Jó ötlet volt elővenni a "régi" ételek receptjeit.

Tovább 

Hagyományos húsvéti ételek-másképpen

Reprezentatív felmérések szerint a karácsony után a húsvét az az ünnep, melynek szokásait – akár a keresztény hit, akár a hozzá kötődő néphagyományok alapján – a legjobban követjük mi magyarok is.

A tradíciók közül az ételek tekintetében is így van ez: főtt sonka, főtt tojás, reszelt torma – szinte elmaradhatatlan fogásai a húsvétnak. De ha már egy kicsit unjuk a régi stílust, íme néhány tipp és recept, amelyekkel követhetjük is a hagyományokat, de mégis egy kicsit másképpen.

Tovább 

A tenger ajándékai: ízletes, egészséges finomságok

 

A tengerpari nyaralás kihagyhatatlan része, hogy megkóstoljuk a „tenger gyümölcseit“. Nem árt azonban odafigyelni néhány dologra annak is, aki egyébként kedveli ezeket a finomságokat, és annak is, aki először csemegézik belőlük.

A jelszó: frissesség

A halak, rákok, kagylók, polipok rendkívül gazdagok fehérjében, így a nagyon könnyen romlandó élelmiszerek közé tartoznak. Ezért csak a friss alapanyagból, frissen készített fogásokból szabad választani.

Tovább 

Glamorgan kolbászkák
 
Hozzávalók:
100g friss zsemlemorzsa,
50g reszelt sajt (kecskesajt, ementáli vagy érett Cheddar),
1 ek felaprított petrezselyem,
¾ teáskanál felaprított kakukkfű,
1 finomra vágott újhagyma,
1 tojás,
3 ek simaliszt 2 teáskanál őrölt mustármaggal elkeverve,
só, bors,
szerecsendió
Alaposan keverjük össze a zsemlemorzsát, a sajtot, az újhagymát, a tojássárgáját és a fűszereket; ha szükséges, adjunk hozzá egy kis tejet, hogy a massza jól formázható legyen.

Utolsó hozzászólás

Eipl Jánosné üzente 15 éve

Ezek a receptek tényleg újdonságok!A bodzaleves lassan elkészíthető lesz, mert kezd érni!Valaki megtudná mondani, hogyan lehet a bogyókból lekvárt is főzni?Állítólag nagyon finom a belőle készült lekvár, és meghűlés ellen is kiváló.

Tovább 

Busafilé mediterrán mártásban

2010.06.04. péntek 10:55

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg tisztított/nyúzott busafilé, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 csipetnyi szárított erős paprika, 30 dkg friss paradicsom, vagy hámozott paradicsom konzerv, 1 csokor petrezselyem, 1 evőkanál Capri bogyó, 1 evőkanál olívabogyó, 2 db sárgarépa, só, bors, oreganó

 

if(window.goA)goA.addZone(27722,{displayOptions:{bannerhome:'http://ad.adverticum.net'}});

Teflonserpenyőben, olívaolajon megpirítjuk a darabolt vöröshagymát, fokhagymát és a csipetnyi erős paprikát, majd hozzáadjuk a darabolt friss paradicsomot, vagy pedig a passzírozott, hámozott paradicsomot és közepes lángon főzzük.

Utolsó hozzászólás

Eipl Jánosné üzente 15 éve

Tudtátok, hogy a busa fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet?

Tovább 

A receptet beküldte:Németh Zsolt

 

<!-- @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } -->

Tiramisu gesztenye módra:

Hozzávalók: 1 doboz babapiskóta, 25 dkg mascarpone, 1 doboz tiramisu krémpor, 2 dl feketekávé, 1 csomag vaníliás cukor, fahéj, 3 dl tej, 1 evőkanál kakaó.

Elkészítés: a tiramisu krémport az előírás szerint tejjel felverjük, majd ehhez adjuk hozzá a mascarponét és egy kis fahéjat. Jól elkeverjük. A babapiskótákat beleforgatjuk a kávéba, amibe beleteszünk egy csomag vaníliás cukrot
(ne ázzanak el a piskóta darabok).

Utolsó hozzászólás

Eipl Jánosné üzente 15 éve

Tudjátok az tetszik ebben a receptben, hogy nyers tojás nincs benne, ami ugye veszélyes (lenne),melegebb időben.
Persze jelen pillanatban ettől nem kell tartanunk, mivel enyhe őszünk van!
Köszi a sok fínom receptet.

Tovább 

A receptet beküldte:Németh Zsolt

 

<!-- @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } -->

Aszalt gyümölcsös és magos csokikupacok

5 dkg aszalt szilva
5 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg hántolt napraforgómag (lánykori nevén szotyi :) )
5 dkg mogyoróbél
5 dkg dió
20 dkg tejcsoki
7,5 dkg fehércsoki
3 dkg étcsoki reszelék
pár darab banánchips

A szilvát, sárgabarackot, mogyorót és diót apró darabokra vagdosom. A tejcsokit és a fehércsokit együtt megolvasztom vízfürdő felett, majd az összes gyümölcsöt és magot beleszórom.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu