Főző club: Újdonságok

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Glamorgan kolbászkák
 
Hozzávalók:
100g friss zsemlemorzsa,
50g reszelt sajt (kecskesajt, ementáli vagy érett Cheddar),
1 ek felaprított petrezselyem,
¾ teáskanál felaprított kakukkfű,
1 finomra vágott újhagyma,
1 tojás,
3 ek simaliszt 2 teáskanál őrölt mustármaggal elkeverve,
só, bors,
szerecsendió
Alaposan keverjük össze a zsemlemorzsát, a sajtot, az újhagymát, a tojássárgáját és a fűszereket; ha szükséges, adjunk hozzá egy kis tejet, hogy a massza jól formázható legyen. Nyomkodjuk kolbász formájúra. Enyhén verjük fel a tojásfehérjét. A kolbászkákat kenjük meg a tojásfehérjével, majd két villa segítségével forgassuk a mustáros lisztbe. Fedetlenül hűtsük egy óra hosszat. A forró rostély szélén süssük mérsékelt tűzön gyakran forgatva 10-15 percig, amíg átsül és megpirul.

Görög-saláta
 
Hozzávalók:
3 paradicsom,
1 zöldhagyma,
1 kígyóuborka,
3 szál újhagyma,
25 dkg feta sajt,
4 ek kimagozott, fekete olívabogyó,
2 ek citromlé,
3 ek olívaolaj,

A paradicsomot 8 darabba, a paprikát kockára vágjuk. Az uborka magját kikaparjuk, húsát szeletekre vágjuk. A paradicsomot az uborkával, a paprikával, az apróra vágott hagymával és sajttal, olívabogyóval elkeverjük, megsózzuk, citromlével, olajjal meglocsoljuk, és azonnal kínáljuk.

 

Málnás-diós saláta

Hozzávalók:
50 dkg vegyes saláta,
18 dkg feta sajt,
25 dkg friss málna,
12 dkg dió,
2 szál zöldhagyma,
2 tk csípős mustár,
2 ek málnaecet,
1 ek balzsamecet,
2 ek méz,
2 ek narancslé,
1 dl olívaolaj
A diót 180 fokos sütőben zsiradék nélkül 5-10 perc alatt kicsit megpirítjuk. A hagymát felkarikázzuk. Egy tálban összekeverjük a kétféle ecetet, a mustárt és a hagymát, belekeverjük a mézet és a narancslevet is. Végül habverővel belekeverjük az olajat is. Megtisztítjuk a salátákat, megmossuk, és szárazra törölgetve tálba rakjuk. Meglocsoljuk az öntet felével, megszórjuk az összemorzsolt fetával, a durvára vágott dióval és a megtisztított málnával. A maradék öntetet külön tálkában kínáljuk hozzá.

Bögrés bodzás pite
 
Hozzávalók a tésztához:
2 bögre liszt,
1 tk só,
2/3 bögre vaj,
6 ek hideg víz

Hozzávalók a töltelékhez:
4 bögre bodza bogyó,
1 bögre cukor,
3 ek kukoricakeményítő,
1 ek citromlé
A tésztához valókat összegyúrjuk, 2 gombócot formázva, fóliába csomagolva, 2 órára hűtőbe tesszük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A keményítőt egy kevés vízzel elkeverjük, lábasba téve a megmosott gyümölccsel és cukorral felfőzzük. Hozzáadjuk a citromlét.
Az egyik tésztacipót kerek tortaformába nyújtjuk, elosztjuk rajta a gyümölcsöt, megszórjuk apró vajdarabkákkal, és a maradék tésztával berácsozzuk.
Kb. 40 percig sütjük.

Őzgerinc bodzás almaszósszal
 
Hozzávalók:
30g szárított vargányagomba,
4 dl húslé,
6 szikadt zsemle,
3 dl tej,
3 hagyma,
2 ek vaj,
2 ek petrezselyem,
3 tojás,
só, bors,
2 kg őzgerinc,
2 ek olaj,
1 alma,
300g bodza bogyó,
1 ek cukor
A vargányát a húslébe áztatjuk. A zsemléket kockára vágjuk és 20 percre meleg tejbe áztatjuk. Közben a hagymákat apró kockára vágjuk, a felét 1 evőkanál vajon megdinszteljük. A pirított hagymát az apróra vágott vargányával, a petrezselyemmel és a tojásokkal a zsemle-masszához adjuk. Sózzuk, borsozzuk. Jól elkeverjük, és 12 gombócot formálunk belőle. Sós vízben kb. 15 perc alatt megfőzzük.
A húst megtisztítjuk, megmossuk és letörölgetjük, fűszerezzük sóval, borssal. Forró olajon minden oldalát megpirítjuk. Tepsibe téve, 175 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
A bodzát megmossuk, az almát meghámozzuk, és apró kockára vágjuk, és a maradék hagymával, a maradék vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a bodzát is.
Egy lábasban felfőzzük a húslét, hozzáadjuk a gyümölcskeveréket, és 5 percig főzzük. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
A gerincet szeletekre vágjuk, a szósszal, gombóccal tálaljuk.

Bodzaleves
 
Hozzávalók:
150g bodza bogyó,
1 liter víz,
1,5 tk kukoricakeményítő,
1 meghámozott és kockára vágott alma,
1 citromhéj,
ízlés szerint cukor
A bodzabogyókat 240 ml vízzel felforraljuk, majd lassú tűzön további 10 percig főzzük. A tűzről levéve pürésítjük. Hozzáadjuk az 1 evőkanálnyi pürével elvegyített keményítőt. Az almakockákat a citromhéjjal és a maradék vízzel felforraljuk, majd lassú tűzön további 10 percig főzzük. Kivesszük belőle a citromhéjat, majd hozzáadjuk a bodzapürét, és ízlés szerint cukorral édesítjük.

Címkék: Érdekes ételek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Eipl Jánosné üzente 14 éve

Ezek a receptek tényleg újdonságok!A bodzaleves lassan elkészíthető lesz, mert kezd érni!Valaki megtudná mondani, hogyan lehet a bogyókból lekvárt is főzni?Állítólag nagyon finom a belőle készült lekvár, és meghűlés ellen is kiváló.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu