Főző club: blog

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Főző club blogja

Spenót fasirt

0_spen180Nehéz a férfiakat zöldségekkel etetni (olykor átvitt értelemben is), de ebben a formában sikerrel járhat a próbálkozás. Bár  a látványa nem túl bizalomgerjesztő, az első pár falat garantáltan meggyőz a finomságáról. Igazán egészséges, főként friss spenótból.
Fontos, hogy a mellé kínált kiegészítők harmonizáljanak ízben és színben. .

Mivel kevés és egészséges fajta olajat tartalmaz (ha extraszűz olivát használunk) - ígyez az összeállítás  fogyókúrához is ajánlott.

Tovább 

Bíbor-bársony torta

Bíbor-bársony torta Ennek a tortának már a megjelenése is siker, hát még az íze!
A tortasütő karika alját kibéleljük pergamennel, az oldalát pedig kivajazzuk.

Hozzávalók

TORTA
10 dkg  vaj
15 dkg kristálycukor
2 tojás
2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál hideg, erős kávé
2 evőkanál piros élelmiszer színezék
1 csipet só
20 dkg rétesliszt
1 teáskanál vanília-kivonat (vagy vaníliás cukor)
2 dl író (vagy 2 evőkanál citromlé + 2 dl sovány tej keveréke)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál ecetet

KRÉM
10 dkg sózatlan vaj
15 dkg krémsajt
1,5 dl sűrű tejföl
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg átszitált porcukor

Apróra vágott mandula, vagy dió, vagy kókusz reszelék.

Utolsó hozzászólás

Eipl Jánosné üzente 14 éve

Szerintem guszta!!!!

Tovább 

 

Ha már az előző írás fekete ribizlit emleget, legyen ez is alapanyag!

Eper, málna, ribizli, szeder, meggy szörp

Minden kiló (megmosott, magozott, tisztított) gyümölcshöz 6 dl vizet, és 1/2 kávéskanál patikai szalicilt (vagy nátrium benzoátot), és 1 kávéskanál citromsavat (patikai) adunk. Kézzel, vagy krumplinyomóval jól összetörjük, tüll, vagy géz zsákba merjük, egy mélyebb tál fölé függesztjük (bográcsállvány) legalább 12 óra hosszat. Nyomkodni nem szabad! Lemérjük a lé súlyát, és kilónként 1 kg cukrot adunk hozzá.

Utolsó hozzászólás

keres csabáné katika üzente 14 éve

Szia
Nagyon köszönöm...én már egy hete elraktam a ribizli szörpit...minden évben így teszem el ...nagyon jó

Tovább 

Feketeribizli alapanyag

leírás

Vadon egész Eurázsia erdeiben előfordul, a piros ribizli rokona. Cserjén teremnek a savanykás, fekete bogyói. A feketeribzilinek a legmagasabb a C-vitamin tartalma a bogyós gyümölcsök közül, emellett nagyobb mennyiségben van benne E-és B-vitamin, karotin.

Utolsó hozzászólás

Perreyné Zsuzsa üzente 14 éve

Ha kevés a ribizlink pótoljuk jostával!

Tovább 

Hogyan termesszünk csipkebogyót?


Hogyan termesszünk csipkebogyót?
Rózsát nemcsak szépsége miatt érdemes termesztenünk. Az almához, körtéhez, barackhoz és cseresznyéhez hasonlóan gyümölcsöt hoz. A csipkebogyó értékes C-vitamin forrás, a narancsnál például 20-szor több C-vitamint tartalmaz, ezenkívül értékes antioxidáns.

A csipkebogyó termesztése

Ha a rózsát a terméséért neveljük, viszonylag nagy gyümölcsöt hozó, magas C-vitamin tartalmú fajtát válasszunk. Olyan, a betegségekkel és kártevőkkel szemben ellenálló rózsát keressünk, melyet gondozása során nem kell kémiai szerekkel permeteznünk.

Utolsó hozzászólás

Eipl Jánosné üzente 14 éve

Nem is kellene termesztenem, hiszen mifelénk rengeteg van a szabadban.Teának szoktam gyűjtögetni, de a lekvárnak nem mernék nekiállni, mert vannak még halvány emklékeim édesanyám hecsedlilekvár
főzéséről, ahogy írtad, nagyon nagy munka! Már a leszedése sem volt piskóta, mert nagyon tudnak szúrni a vadrózsa horgas tüskéi.Az íze viszont kárpótolt bennünket mindenért!

Tovább 

Két hét alatt 3 kg fogyás: zsírégető bogyós gyümölcs-diétával!

A bogyós gyümölcsök rengeteg betegség megelőzésében segítenek, ezen kívül szépítik a bőrt, és még fogysz is velük! 7 nap - 3 kiló
Mennyi ideig tartható a fogyókúra? 2 hétig
Mennyit tudok leadni? 3 kilót
Mennyit ehetek naponta? 1200 kcal
A Bogyós gyümölcs-diétáról

Segíti a szervezet vitaminfeltöltését az őszi hónapokban. Immunrendszer erősítő, béltisztító és bőrszépítő hatású, ezen kívül pedig elősegíti az eredményes, tartós fogyást.

Tovább 

Készítsünk ezüstfa - likőrt!

Készítsünk ezüstfa - likőrt!
Az ezüstfát (Elaeagenus agnustifolia) sűrű ágszerkezete miatt sokan szélfogó növényként, illetve kerítés gyanánt ültetik. A népi gyógyászatban az ezüstfát nyákoldó szerként használják. Termése egészsége, és tápanyagokban gazdag. És milyen finom likőr készíthető belőle!

Az ezüstfát orosz olíva néven is ismerhetjük. A termése nem olyan fanyar, mint az olívabogyó, lekvár, kompót, vagy likőr formájában is nagyon finom, különleges zamatú készítményt kapunk.

Tovább 

Megérett a füge: fügereceptet ajánlunk


Megérett a füge: fügereceptet ajánlunk
A legenda szerint a fügét a törökök hozták magukkal Magyarországra és először a Gellért-hegy déli lejtőjén telepítették el őket a kivágott szőlők helyére.
A legenda szerint a fügét a törökök hozták magukkal Magyarországra és először a Gellért-hegy déli lejtőjén telepítették el őket a kivágott szőlők helyére.

Annyi bizonyos, hogy a füge a Földközi-tenger környékén szinte minden országban jelentékeny gyümölcs, de a legtöbb aszalvány Kis-Ázsiából kerül a kereskedelembe.

Utolsó hozzászólás

Perreyné Zsuzsa üzente 14 éve

Jók a receptek. Ha termést hoz a tavasszal ültetett fügém ki fogom próbálni!

Tovább 

zöldborsós   receptek

 
  Használjuk ki ezt a kis időt, amíg még lehet kapni friss, édes borsószemeket a piacon! Ezen a héten a legfinomabb zöldborsós receptek közül válogattunk.
Jó fejtegetést
 
 
 
 
borsógulyás
bazsalikomos borsópüré
svájci lakodalmas szelet
zöldborsófőzelék fehéren
borsópüréleves sült szalonnával
pulykamell Budapest módra
 
mentás-borsós-szalonnás tészta
kolbászos-borsós rizottó
rizibizi
zöldborsós máj
párolt borsó francia módra
borsókrémleves

Utolsó hozzászólás

Eipl Jánosné üzente 14 éve

Isteni lehet!Szoktam én is főzni, ha új borsó van.csak úgy mellékesen megjegyzem, hogy a boltban vásárolt mirelit zöldborsó nyomába sem lép a frissnek...Ilyenkor szezonban nagyon finom borsólevest lehet főzni!

Tovább 

Receptek

A dietetikus ajánlása cukorbetegeknek:
Közti étkezésekre (tízórai-uzsonna) általában 15-25 g szénhidrát fogyasztása ajánlott napi 160-220 g szénhidrát esetén.
Reggelire 30-40 g, ebédre 50-65 g, vacsorára 40-50 g szénhidrátnál többet nem célszerű fogyasztani. Utóvacsorára elsősorban a gyümölcsök ajánlottak, vagy savkötő hatású rostos gabonatermékek.
Mazsola helyett a cukorbetegek használjanak Candereles vízben megfőzött, kockázott narancshéjat, méz helyett diabetikus mézet.

Utolsó hozzászólás

Pánczél Miklósné üzente 14 éve

Köszönöm.
Olvastam,hogy ilyenre lenne igény és én is már régóta cukorbeteg vagyok.
A segítség mindig jól jön !

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu