Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Pánczél Miklósné | 0 hozzászólás
![]() Fontos, hogy a mellé kínált kiegészítők harmonizáljanak ízben és színben. . Mivel kevés és egészséges fajta olajat tartalmaz (ha extraszűz olivát használunk) - ígyez az összeállítás fogyókúrához is ajánlott. |
14 éve | Pánczél Miklósné | 2 hozzászólás
![]() A tortasütő karika alját kibéleljük pergamennel, az oldalát pedig kivajazzuk. Hozzávalók TORTA 10 dkg vaj 15 dkg kristálycukor 2 tojás 2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor 1 evőkanál hideg, erős kávé 2 evőkanál piros élelmiszer színezék 1 csipet só 20 dkg rétesliszt 1 teáskanál vanília-kivonat (vagy vaníliás cukor) 2 dl író (vagy 2 evőkanál citromlé + 2 dl sovány tej keveréke) 1 teáskanál szódabikarbóna 1 evőkanál ecetet KRÉM 10 dkg sózatlan vaj 15 dkg krémsajt 1,5 dl sűrű tejföl 1 csomag vaníliás cukor 30 dkg átszitált porcukor Apróra vágott mandula, vagy dió, vagy kókusz reszelék. |
|
|
14 éve | Perreyné Zsuzsa | 1 hozzászólás
Ha már az előző írás fekete ribizlit emleget, legyen ez is alapanyag!
Eper, málna, ribizli, szeder, meggy szörp
Minden kiló (megmosott, magozott, tisztított) gyümölcshöz 6 dl vizet, és 1/2 kávéskanál patikai szalicilt (vagy nátrium benzoátot), és 1 kávéskanál citromsavat (patikai) adunk. Kézzel, vagy krumplinyomóval jól összetörjük, tüll, vagy géz zsákba merjük, egy mélyebb tál fölé függesztjük (bográcsállvány) legalább 12 óra hosszat. Nyomkodni nem szabad! Lemérjük a lé súlyát, és kilónként 1 kg cukrot adunk hozzá.
14 éve | Pánczél Miklósné | 2 hozzászólás
Feketeribizli alapanyag
leírás
Vadon egész Eurázsia erdeiben előfordul, a piros ribizli rokona. Cserjén teremnek a savanykás, fekete bogyói. A feketeribzilinek a legmagasabb a C-vitamin tartalma a bogyós gyümölcsök közül, emellett nagyobb mennyiségben van benne E-és B-vitamin, karotin.
A csipkebogyó termesztése
Ha a rózsát a terméséért neveljük, viszonylag nagy gyümölcsöt hozó, magas C-vitamin tartalmú fajtát válasszunk. Olyan, a betegségekkel és kártevőkkel szemben ellenálló rózsát keressünk, melyet gondozása során nem kell kémiai szerekkel permeteznünk.
14 éve | Pánczél Miklósné | 0 hozzászólás
Segíti a szervezet vitaminfeltöltését az őszi hónapokban. Immunrendszer erősítő, béltisztító és bőrszépítő hatású, ezen kívül pedig elősegíti az eredményes, tartós fogyást.
Az ezüstfát orosz olíva néven is ismerhetjük. A termése nem olyan fanyar, mint az olívabogyó, lekvár, kompót, vagy likőr formájában is nagyon finom, különleges zamatú készítményt kapunk.
14 éve | Pánczél Miklósné | 1 hozzászólás
Annyi bizonyos, hogy a füge a Földközi-tenger környékén szinte minden országban jelentékeny gyümölcs, de a legtöbb aszalvány Kis-Ázsiából kerül a kereskedelembe.
14 éve | Pánczél Miklósné | 2 hozzászólás
|
||||||||||||||||||
|
Receptek |
|||
A dietetikus ajánlása cukorbetegeknek: |
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás