Főző club: RECEPTEK

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Pacalpörkölt főtt burgonyával   Posted by: Liza in Egytálételek, magyaros ételek var timestamp = "hétfő, január 18, 2010"; if (timestamp != '') { var timesplit = timestamp.split(","); var date_yyyy = timesplit[2]; var timesplit = timesplit[1].split(" "); var date_dd = timesplit[2]; var date_m = timesplit[1].substring(0, 3); }
document.write(date_dd);18
document.write(date_m);jan

A pacalt lehet szeretni és lehet nem szeretni,  hát mi az első kategóriába tartozunk, mert az egész család kedvenc étele. Más országokban is rajonganak érte (pl. Franciaország, Olaszország), de pörköltes változata a magyar konyha egyik legjellegzetesebb étele.Pacalpörkölt elkészítése azonban igen hosszadalmas, ezért nagyobb adagnak érdemes neki fogni, és még finomabb is, ha egyszerre többet készítünk. Régen ettünk már mi is - de most lányom óhajára - szülinapjára elkészítettem.


Hozzávalók: 1 kg pacalhoz írom le10 dkg zsír20 dkg vöröshagyma2 gerezd fokhagyma1 kk őrölt kömény1 kk bors30 gr pirosarany1 ek fűszerpaprika1 kk erős fűszerpaprika1 fehér paprikafél paradicsom
Elkészítése:
A pacal abálása: először is a hentesnél veszek szép, fehér már előmosott pacalt ( 1 főre kb. 25 dkg-ot számolok). Ezt otthon gondosan megtisztítom, még egy kis ecetes vízben, majd egy-két hideg vízben átöblítem. Annyi vízben, hogy ellepje felrakom abálni (a vízbe beledobok pár fej félbevágott vöröshagymát). Forrástól számítva kb. 15-20 percig abálom. Leszűröm és hideg vízzel átöblítem, majd 1 cm vékony csíkokra vágom.
Az apróra vágott hagymát ( a hagymát nem szabad sajnálni) a zsíron kissé megdinsztelem, belerakom a feldarabolt paprikát, paradicsomot, fokhagymát és rárakom a feldarabolt pacalt. Kevergetve kissé átpirítom, majd felöntöm vízzel, úgy hogy félig ellepje. Fűszerezem, hozzáadom a pirosaranyat és takaréklángon 3-4 órahosszát főzöm. Közben az elfövő levét folyamatosan pótolom. Mikor már majdnem puha én akkor rakom rá a fűszerpaprikákat. Ha kell még fűszerezem és még kb. félórát főzöm.

Mi kissé csípősen szeretjük, ezért rakom bele az erős fűszerpaprikát, de ha kisgyerekek is esznek belőle akkor helyette erős zöldpaprikát vagy cseresznye paprikát teszek főzés közben bele, csak ügyelek, hogy szét ne menjen.Főtt burgonyával és savanyúsággal tálalom.A jó pacalpörkölt sűrű, kissé csípős, jó fűszeres, ragadós.

Címkék: a magyar konyha remekei

Kapcsolódó bejegyzések:

  RECEPTEK

  RECEPTEK

  RECEPTEK

  RECEPTEK

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu