Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
<!-- @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } -->
Kétemeletes krémes szelet
250
g vaj, darabolva
150
g fehércsokoládé, feldarabolva
440
g porcukor
250 ml
tej
300 g
finomliszt, egy kávéskanál sütőporral elkeverve
1
teáskanál vaníliaeszencia
2
tojás, könnyedén felverve
2
evőkanál kakaópor
600
g tejcsokoládé, durvára vágva
250
ml tejszín
Melegítsük
elő a sütőt alacsony hőfokon. Kenjünk ki két 22 cm átmérőjű
tortaformát, és béleljük ki sütőpapírral.
Keverjük össze
vajat, a fehércsokoládét, a cukrot és a tejet egy közepes
lábasban. Állandó keverés mellett – forralás nélkül –
addig főzzük, amíg krémes nem lesz. Öntsük át a keveréket egy
nagyobb tálba, és hagyjuk hűlni 15 percig. A fehércsokoládés
keverékbe kézi habverővel dolgozzuk bele a lisztet, a
vaníliaeszenciát és a tojást. Öntsük a keverék felét az egyik
előkészített tortaformába. A maradék keverékbe kézi habverővel
dolgozzuk bele a kakaóport, és öntsük a másik előkészített
tortaformába. Süssük alacsony hőfokon 50 percig. Hagyjuk a
tésztát a formában hűlni 5 percig, majd helyezzük sütőrácsra,
hogy teljesen kihűljön.
Keverjük össze a tejcsokoládét és
a tejszínt egy lábasban, majd állandó keverés mellett főzzük
krémesre. Öntsük egy tálba, és lefedve tegyük hűtőbe.
Időnként keverjük meg – mindezt addig ismételjük, amíg a krém
kenhető, habos állagú lesz. Tegyünk félre 1 csészényit belőle
a torta tetejének borítására. A kihűlt tortalapokat vágjuk
ketté.
Helyezzünk egy tortalapot egy nagyobb tálra, kenjük
meg fél csésze tejcsokoládés krémmel. A rétegezést ismételjük
meg, váltogatva a különböző színű lapokat. A torta oldalát és
tetejét borítsuk be a félretett csokoládékrémmel.
Tíz adag lesz belőle.
A receptet beküldte:Német Zsolt
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
RECEPTEK
RECEPTEK
RECEPTEK
RECEPTEK