Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
<!-- @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } -->
Csokoládés-vajkaramellás szelet
25
g kakaópor
250
g vaj, darabokra vágva
1
evőkanál aranyszirup (helyettesíthető mézzel is)
185
g finomliszt, két és fél kávéskanál sütőporral elkeverve
220
g barna cukor
2
tojás
125
ml tej
Mascarpone
krém
250
g mascarpone sajt
300
ml sűrű tejszín
Karamellaszósz
60
g vaj
110
g barna cukor
60
ml tej
150
g porcukor
Melegítsük
elő a sütőt mérsékelten melegre. Kenjünk ki egy jól 20 cm
átmérőjű, mélyebb tortaformát, és béleljük ki sütőpapírral.
Szórjuk a kakaóport egy nagyobb tálba, és adjuk hozzá a
többi anyagot. Verjük fel alacsony fordulatszámon elektromos
mixerrel, amíg jól elvegyül. Állítsuk a mixert közepes
fordulatszámra, és verjük tovább, amíg a keverék színe
megváltozik.
Süssük közepes lángon kb. 1 órát. Hagyjuk a
tésztát a formában 10 percig hűlni, majd helyezzük át egy
sütőrácsra, hogy kihűljön. Egy éles késsel vágjuk a tésztát
három lapra. Helyezzünk egy lapot egy tálra, kenjük meg a
mascarpone krém és a karamellaszósz egyharmadával. Borítsuk be a
következő tortalappal. Ismételjük meg a rétegezést, a tetejére
is mascarpone krém és karamellaszósz kerül. Villa segítségével
márványos mintát alakíthatunk ki. Tegyük hűtőszekrénybe 30
percre, vagy amíg a krém megszilárdul.
A mascarpone krém
elkészítéséhez kézi habverővel verjük fel a mascarpone sajtot
és a tejszínt, amíg krémesen sűrű lesz.
A karamellaszósz
elkészítéséhez melegítsük fel a vajat, a barna cukrot és a
tejet egy kis lábasban. Állandó keverés mellett – forralás
nélkül – addig főzzük, amíg a cukor elolvad. Ekkor vegyük le
a tűzről, adjuk hozzá a porcukrot, és addig keverjük, amíg
habos nem lesz.
Tíz
adag lesz belőle.
Tipp: vigyázzunk, hogy ne mixeljük túl a
mascarpone krémet, mert megalvadhat.
A receptet beküldte:Németh Zsolt
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
RECEPTEK
RECEPTEK
RECEPTEK
RECEPTEK