Főző club: blog

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Főző club blogja

Nők Lapja Konyha
Morzsás-bazsalikomos csirkemell

Szerintem plusz köretet nem is kíván ez a sütőben sült csirke, a paradicsom és a morzsa pont elég hozzá. Bazsalikomos pestót minden nagyobb közértben kapni, télen a friss bazsalikomot helyettesíthetjük vele.

 

Morzsás-bazsalikomos csirkemellHozzávalók 4 személyre:

• 4 darab csirkemellfilé
• 20 szem koktélparadicsom
• 6 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
• 10 dkg bazsalikomos pesto
• olívaolaj
• só, bors

 

A megmosott, szárazra törölt csirkemelleket vágjuk be oldalról, hajtsuk ki, majd kenjük meg a pestóval, hajtsuk vissza.

Tovább 


Langyos újburgonyasaláta pirított császárhússal és reszelt tormával
  • Nõk Lapja Konyha
  • 2009. 07. 14.

 


Hozzávalók (2 adag)

  • 1/2kg újkrumpli
  • 2 fokhagymagerezd
  • 1 babérlevél
  • 3 szár újhagyma, felkarikázva
  • 5dkg húsos császárszalonna
  • kis darab friss torma

Öntet:

  • 2ek fehérborecet
  • 2tk citromlé
  • 6ek jó minőségű olívaolaj
  • 1kk juharszirup, vagy méz
  • só, bors

    Langyos 
újburgonyasaláta pirított császárhússal és reszelt tormával

Elkészítés:

A krumplit megmossuk, felkarikázzuk (ha nagyon apró szemű, egyben hagyjuk).

Tovább 

 

Füstölt sonka paradicsomsalátával (15 perc)


Hozzávalók: 2 fej lilahagyma, fél dl olívaolaj, fél dl fehérborecet, 1 tk. kristálycukor, 30 dkg szeletelt füstölt parasztsonka, 20 dkg koktélparadicsom, 20 dkg csomagolt salátakeverék (tisztított).


A lilahagymát finomra vágjuk, összekeverjük az olívaolajjal, fehérborecettel és a kristálycukorral. Ha a cukor felolvadt, belekeverjük a félbevágott koktélparadicsomokat. Tányérra tesszük a megmosott salátát, ráfektetjük a sonkaszeleteket és a tetejére szedjük a paradicsomsalátát.

Tovább 

Sült tarja cigány krumplival DIESEL-módra
Szenczi Zsuzsanna receptje

 

<<Előző    Következő>> Hozzávalók
  • 50 dkg tarja
  • 4 fej hagyma
  • fél kg krumpli
  • 20 dkg császár-szalonna
  • 2 dl tej
  • 2 ek.vaj
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • 4 gerezd foghagyma

 

Recept

Megfőzöm a tarját ételíizesítős vízben. Amikor megpuhult, előmelegített sütőbe teszem a tarját, amit elötte már beízesítettem foghagymával, ételízesítővel és jó sok borrsal, és sütöm 180 fokon, 20 percet.

Tovább 

Csirkemellfilé sonkában
Ballai Andrea receptje

 

<<Előző    Következő>> Hozzávalók
  • 4 adaghoz:
  • 4 csirkemellfilé
  • 4 ek. olívaolaj
  • 1 tk. szárított rozmaring
  • majoránna
  • 8 vékony szelet nyers füstölt sonka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 szál szárzeller
  • 3 sárgarépa
  • 2 kis cukkini
  • 1/2 kg gomba
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1/8 liter száraz fehérbor
  • 1 ek. összevágott petrezselyem

 

Recept
1. A húst megmossuk, forró olajban hirtelen megsütjük.

Tovább 

Cukkinis finomság
Havasi Gyöngyi receptje

 

<<Előző    Következő>> Hozzávalók
  • 1 db cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd foghagyma
  • 1 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 15 dkg füstölt császár szalonna
  • 1 db natúr kocka saj
  • 1 kk pirospaprika
  • kevés ételízesítő
  • csipet kakukkfű
  • csipet őrölt bors
  • csipet majoranna
  • csipet bazsalikom

 

Recept
Cukkinit megtisztítom és kockákra vágom. A paprikát szintén karikákra vágom, a paradicsomról  héját lehúzom és szintén kockára vágom
A vöröshagymát és a zúzott foghagymát olajon megdinsztelem, majd beleaprítom a szalonnát azt is egy kicsit megsütöm.  Rádobom az őrölt pirospaprikát, a kockára vágott cukkinit, a karikákra vágott tv paprikát és a darabolt paradicsomot.

Tovább 

Timi féle tejfölös...
Králl Norbertné receptje

 

<<Előző    Következő>> Hozzávalók
  • 4 szelet sertéskaraj
  • 1 kis pohár tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál olívaolaj
  • bors
  • 1 kávéskanál sertésfűszer (bármilyen)
  • szeletelt baconszalonna
  • trappista sajt
  • kevés sertészsír

 

Recept
A húsokat egy éjszakával előtte bepácolom az alábbiakba: kis edényben összekeverem a tejfölt , egy kávéskanál olívaolajjal, a 3 gerezd fokhagymával, ízlés szerint sózom, borsozom, illetve teszek bele egy kávéskanál sertésfűszert.

Tovább 

Besameles gombával töltött palacsinta
Sörös Mónika receptje

 

<<Előző    Következő>> Hozzávalók
  • Alap:
  • 50 dkg gomba
  • 1 cs. bacon vagy sonka
  • 1 fej hagyma
  • fokhagyma
  • bors
  • csipetnyi pirosarany
  • Besamel mártás:
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • bors
  • fokhagyma
  • kevés tej

 

Recept
A hagymát megdinszteljük,  rátesszük a sonkát és a gombát, majd addig pároljuk, amíg a gomba meg nem puhul. Közben jól befűszerezzük, fokhagyma, só, bors, vegeta, kevés pirosarany.

Tovább 

Piritott csirkemell salátával
Feketéné Lehoczki Zsuzsa receptje

 

<<Előző    Következő>> Hozzávalók
  • Öntet:
  • joghurt
  • kapor
  • fokhagyma
  • Hús:
  • csirkemell
  • bors
  • majoránna
  • fokhagyma
  • rizs
  • Saláta:
  • tetszés szerinti saláta keverék

 

Recept
Először elkészítjük a kapros-jughurtos öntetet: natúr joghurt, kapor, só, fokhagyma.
Később a csirkemell kockákat meg kell fűszerezni (só, bors, majoránna, fokhagyma), majd pirítani.

Utolsó hozzászólás

jago melinda üzente 15 éve

en mar ettem igy salatat nagyon finom

Tovább 

Töltött kacsa
Ledacs Kiss László receptje

 

<<Előző    Következő>> Hozzávalók
  • kacsa
  • hagyma
  • zsemle
  • 1 db fiatal kacsa
  • 2 db zsemle
  • 2 dl tej
  • 2 to­jás
  • 3 dkg zsír
  • 3 dkg hagyma
  • 1/2 dkg törött bors
  • 2 g ma­joránna
  • 1 csomó zöld petrezselyem

 

Recept
Töltött kacsát a következő módon készítjük el. A hasát felvágjuk és eltávolítjuk a belsőrészt.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu