Főző club: blog

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Főző club blogja

Halak, rákok finom bundában


Hozzávalók 6-8 személyre:
• 10 dkg afrikai harcsafilé
• 5 dkg lazacfilé
• 8 darab garnélarák (tisztított vagy héjas)
A tésztához:
• 3 tojás
• 30 dkg liszt
• 1 dl folyadék (lehet víz, tej vagy sör)
• 1 teáskanál só
A bundákhoz:
• 3 evőkanál szezámmag
• 3 evőkanál pisztácia, apróra vágva
• bő olaj a sütéshez

Finom, 
vendégváró falatok Kovács Lázártól

 

A halakat ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd a rákokkal együtt kevés sóval megszórjuk, és állni hagyjuk pár percig.

Tovább 

Kukoricalepény reszelt sajttal, fokhagymás tejföllel


Hozzávalók 4-6 személyre:
Finom, 
vendégváró falatok Kovács Lázártól• 20 dkg csemege kukorica konzerv
• 1 teáskanál élesztőpor
• 35 dkg liszt
• 1 egész tojás
• 1 dl langyos tej
• 1 mokkáskanál kristálycukor
• 1 mokkáskanál só
• olaj a sütéshez
Az öntethez:
• 10 dkg trappista sajt, reszelve
• 1,5 dl tejföl
• 1 fej zúzott fokhagyma
• 15 dkg aszalt paradicsom
• 250 g nagy szemű tengeri só

A langyos tejhez hozzáadunk 1 mokkáskanál cukrot, 1 evőkanál lisztet és 1 teáskanál élesztőport.

Tovább 

 
 
Fokhagymás pisztráng brokkolival recept

Hány személyre:

» 4 db kisebb pisztráng
» 6-8 gerezd fokhagyma
»
» A sütéshez:
» olaj
» 60 dkg brokkoli
A halakat tisztítsd meg, zd be, fokhagymával kívül-belül dörzsöld meg. Hagyd állni kis ideig, és tedd tepsibe, locsold meg olajjal, és a forró sütőbe 20 percig süsd.
A brokkolit bontsd rózsákra, és forró vízben párold puhára. A kész hal mellé tedd a brokkolirózsákat vagy tetszés szerint zöldségeket.

Tovább 

 
Currys fogas vízigesztenyével recept

Hány személyre: 4

» 800 g fogasfilé
» 200 g vízigesztenye
» 1 evőkanál vörös currypaszta
» 2 kaffír zöldcitrom levél
» halszósz
» 100 ml víz
» 400 ml kókusztej (1 doboz)
» 120 g padlizsán
» 1 evőkanál pálmacukor
Elkészítési idő: kb háromnegyed óra
Energiatartalom: 314 kcal/1319 kj adagonként
A fogashal filét mossuk meg, hagyjuk lecsöpögni, és daraboljuk fel kisebb darabokra.

Tovább 

 
Hallal töltött sushi - Japán recept

Hány személyre: 4

» Rizs:
» 20 dkg rizs
» 1 l víz
» 3 ek. cukor
» 3 ek. fehérbor-ecet
»
» Tekercs:
» 6 lap nori (szárított tengeri alga)
» 20 dkg tonhal
» 3 újhagyma
» 2 ek. Tahini (szezámpaszta)
» 3 sárgarépa
A rizst megfőzzük, állni hagyjuk, majd leszűrjük, hozzáadjuk a cukrot, t, borecetet, és az egészet összekeverjük. A sárgarépát megpároljuk, majd az újhagymával együtt vékony csíkokra vágjuk.

Tovább 

 
Lazac sajtos, kapribogyós mártással recept

Hány személyre: 4 személyre

» 70 dkg bőrös lazacfilé
» 4 evők. olívaolaj
» fél citrom
» 3 gerezd fokhagyma
» 2 ág petrezselyem
»
» A mártáshoz:
» 6 dkg vaj
» fél csok. petrezselyem
» 1 mk. őrölt fehér bors
» 8 evők. kapribogyó
» 4 dl főzőtejszín
» 0,5 dl fehérbor
» 1 kisk. finomliszt
» 1 kisk. mustár
» 8 dkg reszelt füstölt sajt
A lazacot kiszálkázzuk és 4 darabra szeljük.

Tovább 

 
Garnélával töltött ördöghal - Spanyolország recept

Hány személyre: 4 személyre

» 1,5 dl besamelmártás
» 100 g garnélarák
» 8 vékony szelet ördöghal
» liszt
» tojás
» zsemlemorzsa
» 2 gerezd fokhagyma
» olaj
»
» bors
A rákokat megtisztítjuk, felvágjuk és kevés olajon megpirítjuk, majd hozzákeverjük a besamelt. A halszeleteket zzuk és borsozzuk, ezután pedig rákanalazzuk ezt a mártást.

Tovább 



Afrikai harcsa indiai módra recept

Hány személyre: 4 személyre

» 80 dkg harcsa- vagy afrikai harcsafilé
» 4 dl natúr joghurt
» 1 mk. chilipor vagy Piros Arany
» 1 kisk.
» 1 mk. őrölt fekete bors
» 1 evők. citromlé
» csipet őrölt köménymag és szegfűszeg
» csipet gyömbérpor és currypor
» 2 gerezd zúzott foghagyma
» 4 pitakenyér
A halat megtisztítjuk, lebőrözzük, kiszálkázzuk és felkockázzuk.

Utolsó hozzászólás

Eipl Jánosné üzente 15 éve

Jó, hogy feltetted, én eddig az afrikai harcsát csak pörköltként készítettem, tejfölösen, nokedkivel, azaz magyarosan.Most akkor jöhet az indiai formáció!

Tovább 

Sváb kovászos uborka recept:


Végy 1 nagy uborkás üveget!


Alulra pakolj bele 1 csokor kaprot. Erre 1 sor karikára vágott nyers
burgonyát. /Nem tévedés, nem kenyeret! Én öreg krumplit spájzolok be
erre a célra. A lé sose penészesedik meg, áttetszően tiszta marad és
behűtve a legfinomabb nyári üdítő ital./ Erre pakolom a megmosott, fel
hasított uborkát, amelyet aznap reggel /!/ szedek le, mert csak akkor
lesz ropogós.
Tetejére szintén karikára vágott nyers ,öreg krumplit rakosgatok
.Legfelülre jön még 1 csokor kemény szárú  kapor,amely alkalmas arra
is, hogy leszorítsa az egész rakományt.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu