Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Narancsos kacsa
Hozzávalók:
1 db kacsa, 1csomag szárnyasfűszer, a hasüregbe: 1db alma, 1db narancs, 1 db citrom.
A narancs mártáshoz:6 db narancs, 1 db citromnak a leve,5dkg cukor, 1dl bor tetszés szerint, 3 dkg vaj, 5 cl narancslikőr
Elkészítés:
A megtisztított (a hasüreg és a zsírzó
eltávolítására nagyon figyeljünk oda) kacsát kívül-belül megszórjuk a
szárnyasfűszerrel. A hasüregbe belerakjuk a gyümölcsöket, és a két lábát
összekötjük, a szárnyak végét pedig a szárnycsont mögé tekerjük. Kevés
csontlevest öntünk alá, és előmelegített sütőben kissé megpirítjuk, majd
alufóliával lefedve, mérsékelt hőfokon, saját levével gyakran
locsolgatva megpároljuk. Ha megpuhult levesszük a fóliát, és ropogósra
sütjük. Végül leöntjük a zsírját, a húslét pedig átszűrjük.
Elkészítjük a mártást. A cukrot egy edénybe tesszük, ráöntjük a
citromlevet, erős lángon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az átszűrt húslét,
a húslevest, 4 narancs átszűrt levét majd a bort is hozzáadjuk, és az
egészet besűrűsödésig forraljuk. Amíg a mártásunk fő, addig 2 narancs
héját vékonyan eltávolítjuk, csíkokra vágjuk, és kevés forró vízben 10
percig főzzük és leszűrjük. Amikor a mártás besűrűsödött, beletesszük a
narancshéjat, a vajat és a narancslikőrt. A kacsát tálra tesszük, a
tetejét megkenjük mártással, a tál peremére dresszírozott narancsot
teszünk. A forró mártást előmelegített csészében szintén a tálra
helyezzük. Köretként tejszínes burgonyapürét adhatunk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
RECEPTEK
RECEPTEK
RECEPTEK
RECEPTEK