Főző club: RECEPTEK

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Tésztában sült szűzpecsenye

Hozzávalók:

8 SZEMÉLYRE: 1 szép nagy szűzpecsenye(kb.60-65 dkg) só, őrölt bors, 4 evőkanál olaj, 1 kisebb zellergumó, 2 sárgarépa, fél szál póréhagyma, 15 dkg gomba, 10 dkg vaj, 1 evőkanálliszt, 1 tojás, 1 csomag (35 dkg) fagyasztott vajastészta, a tészta nyújtásához: egy kevés liszt megkenéséhez: 1 tojás a salátához: 50 dkg megtisztított karfiol (fagyasztott is lehet), 30 dkg fagyasztott zöldbab, 30 dkg fagyasztott kukorica, só, 30 dkg konzerv vörösbab, fél csokor petrezselyem, citromlé, 4 dl kész tartármártás

Elkészítés:

A szűzpecsenyét lehártyázzuk, a húst megsózzuk, megborsozzuk, és egy kevés forró olajon, nagy lángon körös-körül megpirítjuk, vagyis elősütjük. Ezután előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) 8-10 percig sütjük. (Belül rózsaszínűnek kell maradnia.) Hűlni hagyjuk. Közben a zellert, a répát, a póréhagymát, a gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk vagy durvára reszeljük, a vajon megpároljuk, zsírjára sütjük, sózzuk, borsozzuk. A liszttel meghintjük, rövid ideig pirítjuk, majd a tojást is beledolgoz zuk. Amint besűrűsödött, lehúzzuk a tűzről, és hűlni hagyjuk. A vajastésztát szobahőmérsekleten fölengedjük, lisz tezett deszkán 3-4 milliméter vastag téglalappá nyújtjuk. A kihűlt hús tetejét meg oldalát a zöldségpürével egyenletesen bekenjük, a tésztára fektetjük, és belecsomagoljuk. Tepsibe teszszük, előmelegített sütőben, nagy lánggal 230 °C; légkeveréses sütőben 210 °C kb. 15 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A salátához a karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben puhára főzzük, akárcsak a zöldbabot. A kukoricát fölengedjük, a babot lecsöpögtetjük. A főtt zöldségeket leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd az összes hozzávalót összekeverjük. Fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, enyhén megsózzuk, citromlével ízesítjük. Tálaláskor a tésztában sült szűzpecsenyét fölszeleteljük, tálra rakjuk, és a salátát köréhalmozzuk. A tartármártást külön kínáljuk hozzá.

Címkék: a magyar konyha remekei

Kapcsolódó bejegyzések:

  RECEPTEK

  RECEPTEK

  RECEPTEK

  RECEPTEK

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu