Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Babpörkölt
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg szárazbab
- 30 dkg zöldbab
- 20 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint kömény
- 1 evőkanál zsír
- 1 evőkanál pirospaprika
- ízlés szerint só
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
A száraz babot a főzés előtt egy éjszakára beáztatjuk. A zsíron megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Megszórjuk őrölt köménnyel és fűszerpaprikával, megsózzuk, pici vizet öntünk alá és zsírjára pirítjuk. Ekkor rátesszük a babot, felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, és fedő alatt kb. másfél óráig főzzük. Amikor megpuhult, hozzáadjuk az összevágott zöldbabot, a paradicsomot meg a zöldpaprikát, szükség szerint utána ízesítjük, és addig főzzük, amíg a zöldbab is megpuhul.
Tejföllel, friss kenyérrel kínáljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!