Főző club: Kolozsvári padlizsánkrém

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Kolozsvári padlizsánkrém

 

PadlizsánkrémBoda Hajnalka receptje a nyári ötlet pályázatra

Kolozsvári nagymamám receptje alapján készült ez a padlizsánkrém. Nem  csupán különlegesen finom, de kiadós, gazdaságos is!

Hozzávalók:
 3 db szép fényes, sötétlila, kemény padlizsán
 4 gerezd fokhagyma
 1 kicsiny fej vöröshagyma
 1 evőkanál mustár
 1 csapott teáskanál só
 1 csapott mokkáskanál őrölt fehérbors
 2-3 levélke friss rozmaring
 1 levélke friss bazsalikom
  mokkáskanálnyi friss kakukkfű
 5 deka vaj
 1 púpos evőkanál liszt
 1,5 deci tej

Elkészítése:
A padlizsánokat mossuk meg és töröljük szárazra. Nem kell levágni a végét, úgy ahogy van, tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe. A tepsi aljára érdemes sütőpapírt, vagy alufóliát teríteni.
Nagyjából 30-45 percig sütjük. Akkor jó, ha kissé kezd ráncosodni a teteje. Persze van, aki félig sülten jobban kedveli. Ebben az esetben, akkor kell kivenni, mikor bebarnult.

A sütőből kivett padlizsánokat takarjuk le egy konyharuhával és hagyjuk kicsit hűlni. Így a keletkező gőztől könnyebben lejön a héja. Előbb vágjuk le a szárát, majd húzzuk le a héját vékonyan.

Közben a vajat olvasszuk meg és szórjuk rá a lisztet. kicsit kapassuk meg és öntsük hozzá a tejet. Közepesen sűrűre főzzük és hagyjuk kicsit hűlni.

Vágjuk 2 centis karikákra és tegyük az aprítóba. Dobjuk mellé a megpucolt fokhagymákat, a lereszelt vöröshagymát, mustárt, borsot, sót, fűszernövényeket  és  mixeljük össze. Öntsük hozzá a besamelt és alaposan mixeljük át újra.

A kész krémet hagyjuk kicsit összeérni a hűtőben. Pirított házi kennyérrel, enyhén sózott paradicsomkarikákkal, vagy kovászos uborkával igazán remek és egészséges.

Tipp: szendvics falatkák
Hajában főtt, megpucolt krumplit vágjunk 2 centis karikákra és púpozzunk rájuk a padlizsánkrémből. A legtetjére pedig  tegyünk ribizlidzsemmet, vagy kis cikk őszibarack befőttet. Nekem bejön, de aki nem szereti az édeset a sóssal keverni, az  reszelt füstöltsajttal, vagy parmezánnal ízesítheti.

padlizsan

 

Címkék: finomságok

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Eipl Jánosné üzente 13 éve

Na, most mégegyszer nekiveselkedek, mert egyszer már nem sikerült!De ebben a receptben olyan egyszerűen van leírva, hogy újra kedvet kaptam hozzá! Köszi !!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu