Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
![]() Az őrölt szömörce, cserszömörce levél bioboltokban, gyógynövény szaküzletekben szerezhető be fillérekért. Erősen savanyú, összehúző hatása miatt éhségcsökkentő hatása is van. Ecet kiváltására használható a különböző ételek savanyítására (pl tökfőzelék, krumplifőzelék, kovászos uborka, stb. ) A cserszömörce remek íze és savanyító ereje mellett erősen gyulladáscsökkentő hatású. Bélhurut, gyomorhurut ellen kiváló. A legtöbb hazai kertben is látható, de szerintem sokan nem tudják mire jó? Hozzávalók: 70 dkg finomliszt 10 dkg búzadara 10 dkg rozsliszt 3 dkg élesztő 1 csapott evőkanál só 1 evőkanál őrölt cserszömörce levél 1 szem kockacukor 5-6 dl víz Elkészítése: A liszteket és búzadarát, valamint a sót és szömörcét egy tálkában összekeverem. Egy csészébe kb 1 dl langyos vizet öntök és felolvasztom benne a kockacukrot, majd belemorzsolom az élesztőt. Hagyom picit "megfutni", vagyis a kezdődő habosodást kivárom. A kenyérsütőgép aljára öntöm a vizet, sót, majd rá kerül a lisztkeverék és végül az élesztős víz. A kenyérsütőgépet gyorskenyér fokozaton indítom. Menetközben nézem, kell-e még hozzá víz, vagy liszt. Rugalmas, közepesen lágy tészta a cél! Mikor leáll a keveréssel a gép, hagyom kicsit kelni, majd kiveszem a tésztát és átgyúrom egy kevés liszttel, kiveszem a keverőlapátokat, majd visszateszem A tetejét lenyomogatom, hogy egyenletesen kitöltse a tégelyt. Belisztezem, majd egy késsel rombusz mintát irdalok bele. Ezután már csak várom, hogy megkeljen és kisüljön. Kellemesen savanykás, igazi kovászos rozskenyér ízű csoda a végeredmény. ![]() |
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Kertészné kedvence
Kolozsvári padlizsánkrém