Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
14 éve | Toldi Jánosné | 2 hozzászólás
Szőlőlekvár
Hozzávalók 4 személyre:
Kifordult a világ, gondolhatják, de most a szőlő levéből pár litert nem a hordók fognak elnyelni, hanem a lekvárosüveg. A megmosott, édes fekete szőlőt
szemezzük le, és tűzre téve addig főzzük, amíg teljesen szét nem fő. Ezután törjük át szitán, és 1 liter léhez 30
dkg cukrot számítva, gyakran kevergetve addig főzzük, amíg a kívánt sűrűséget el nem éri. Rakjuk üvegekbe, fóliázzuk és csavarozzuk le, majd hatalmas pokrócba csomagolva, száraz gőzben hagyjuk kihűlni, úgy három napig.
|
|
14 éve | Szabadkai Zsuzsanna | 0 hozzászólás
Babpörkölt
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg szárazbab
- 30 dkg zöldbab
- 20 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint kömény
- 1 evőkanál zsír
- 1 evőkanál pirospaprika
- ízlés szerint só
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
A száraz babot a főzés előtt egy éjszakára beáztatjuk. A zsíron megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Megszórjuk őrölt köménnyel és fűszerpaprikával, megsózzuk, pici vizet öntünk alá és zsírjára pirítjuk.
![]() Az őrölt szömörce, cserszömörce levél bioboltokban, gyógynövény szaküzletekben szerezhető be fillérekért. Erősen savanyú, összehúző hatása miatt éhségcsökkentő hatása is van. Ecet kiváltására használható a különböző ételek savanyítására (pl tökfőzelék, krumplifőzelék, kovászos uborka, stb. ) A cserszömörce remek íze és savanyító ereje mellett erősen gyulladáscsökkentő hatású. |
14 éve | Pánczél Miklósné | 0 hozzászólás
![]() Hozzávalók * 1,5 kg sárgarépa * fél kg gyöngyhagyma, vagy kisebb vöröshagyma * 1 csokor petrezselyem * 3 evőkanál olivaolaj, vagy kókuszzsír * 25 dkg császárhús * só, bors (oregánó, rozmaring) Elkészítése: A sárgarépát megpucoljuk és karikákra vágjuk. Tisztítsuk meg a hagymát is, de ezt hagyjuk egyben. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, vagy kókuszzsírt és dobjuk rá a felkockázott császárhúst. |
![]() Kolozsvári nagymamám receptje alapján készült ez a padlizsánkrém. Nem csupán különlegesen finom, de kiadós, gazdaságos is! Hozzávalók: |
14 éve | Pánczél Miklósné | 0 hozzászólás
![]() torta. Bármilyen ízben készíthetjük, az ünnepelt ízlésének megfelelően. Kellékek: * kör alakú sütőforma * tortadíszítő készlet * műanyag járművek ![]() Az összeillesztés menete: 2db kör alakú piskótát sütünk,ha kihűltek a körök egy-egy szélét egyenesre vágjuk. Ezután vízszintesen is felvágjuk a lapokat 2-3 részre, majd megtöltjük krémmel. |
14 éve | Pánczél Miklósné | 0 hozzászólás
![]() Hozzávalók -10 tojás -10 ek. cukor -10 ek. liszt -késhegyni sütőpor -1 üveg meggybefőtt -1 vanília pudingpor+3 ek.cukor -2-3 ek.kakaópor -1l növényi alapú habalap -1 tejszínhabpor -zöld és piros ételfesték -cukorgyöngy -kisebb tábla csoki Elkészítése10 tojásból négyzet alakú piskótát sütünk.A képen látható módon levágjuk. A pudingport lábasba öntjük,hozzáadunk 3 ek. cukrot. A meggylevet vízzel kiegészítjük fél liternyire majd a pudinporra öntjük,összekeverjük.Ezután hozzáadjuk a meggyet is és felfőzzük,kihűtjük.A habalapot felverjük,fixálóként 1 cs habport adagolunk hozzá.A felvert habot 3 részre osztjuk,a díszítéshez nagyobb mennyiséget hagyunk.A hab másik részét a meggyes masszához keverjük,a harmadik részhez 2-3 ek. |
14 éve | Pánczél Miklósné | 0 hozzászólás
![]() -50dkg túró -porcukor -15dkg kókuszreszelék A túrót törjük össze,ízlés szerint ízesítsük porcukorral,adjunk hozzá 10dkg kókuszreszeléket,keverjük össze.(1.kép) A masszából formázzunk kis golyókat, (2.kép)majd forgassuk őket kókuszreszelékbe. ![]() ![]() ![]() |
14 éve | Pánczél Miklósné | 0 hozzászólás
![]() A torta hozzávalói és a növények készítése megegyezik a Torta rajongóknak cím alatt leírtakkal Kellékek a díszítéshez * műanyag és hungarocell figurák * fogvájó * papír növények * kék,sárga ételfesték Elkészítése A torta oldalát és tetejének egy részét kakaós krémmel díszítjük. A maradék habot kékre színezzük ebből tavat készítünk. A kékre színezet habhoz sárga ételfestéket adunk ezzel elkészítjük a füvet és a fákat. |
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás