Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
13 éve | Toldi Jánosné | 2 hozzászólás
Szőlőlekvár
Hozzávalók 4 személyre:
Kifordult a világ, gondolhatják, de most a szőlő levéből pár litert nem a hordók fognak elnyelni, hanem a lekvárosüveg. A megmosott, édes fekete szőlőt
szemezzük le, és tűzre téve addig főzzük, amíg teljesen szét nem fő. Ezután törjük át szitán, és 1 liter léhez 30
dkg cukrot számítva, gyakran kevergetve addig főzzük, amíg a kívánt sűrűséget el nem éri. Rakjuk üvegekbe, fóliázzuk és csavarozzuk le, majd hatalmas pokrócba csomagolva, száraz gőzben hagyjuk kihűlni, úgy három napig.
|
|
13 éve | Szabadkai Zsuzsanna | 0 hozzászólás
Babpörkölt
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg szárazbab
- 30 dkg zöldbab
- 20 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint kömény
- 1 evőkanál zsír
- 1 evőkanál pirospaprika
- ízlés szerint só
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
A száraz babot a főzés előtt egy éjszakára beáztatjuk. A zsíron megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Megszórjuk őrölt köménnyel és fűszerpaprikával, megsózzuk, pici vizet öntünk alá és zsírjára pirítjuk.
A cserszömörcét sokan csak szájvizek összetevőjeként ismerik, pedig fantasztikus fűszernövény. Az őrölt szömörce, cserszömörce levél bioboltokban, gyógynövény szaküzletekben szerezhető be fillérekért. Erősen savanyú, összehúző hatása miatt éhségcsökkentő hatása is van. Ecet kiváltására használható a különböző ételek savanyítására (pl tökfőzelék, krumplifőzelék, kovászos uborka, stb. ) A cserszömörce remek íze és savanyító ereje mellett erősen gyulladáscsökkentő hatású. |
13 éve | Pánczél Miklósné | 0 hozzászólás
Egészséges, egyszerűen elkészíthető köret, vagy akár egytálétel, amit érdemes kipróbálni! Hozzávalók * 1,5 kg sárgarépa * fél kg gyöngyhagyma, vagy kisebb vöröshagyma * 1 csokor petrezselyem * 3 evőkanál olivaolaj, vagy kókuszzsír * 25 dkg császárhús * só, bors (oregánó, rozmaring) Elkészítése: A sárgarépát megpucoljuk és karikákra vágjuk. Tisztítsuk meg a hagymát is, de ezt hagyjuk egyben. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, vagy kókuszzsírt és dobjuk rá a felkockázott császárhúst. |
Boda Hajnalka receptje a nyári ötlet pályázatra Kolozsvári nagymamám receptje alapján készült ez a padlizsánkrém. Nem csupán különlegesen finom, de kiadós, gazdaságos is! Hozzávalók: |
13 éve | Pánczél Miklósné | 0 hozzászólás
Gyenis Bernadett szakértőnk ötlete: Kisfiúk születésnapi zsúrjára remek meglepetés lehet a következő torta. Bármilyen ízben készíthetjük, az ünnepelt ízlésének megfelelően. Kellékek: * kör alakú sütőforma * tortadíszítő készlet * műanyag járművek Az összeillesztés menete: 2db kör alakú piskótát sütünk,ha kihűltek a körök egy-egy szélét egyenesre vágjuk. Ezután vízszintesen is felvágjuk a lapokat 2-3 részre, majd megtöltjük krémmel. |
13 éve | Pánczél Miklósné | 0 hozzászólás
Perczné gyenis Bernadett ötlete Hozzávalók -10 tojás -10 ek. cukor -10 ek. liszt -késhegyni sütőpor -1 üveg meggybefőtt -1 vanília pudingpor+3 ek.cukor -2-3 ek.kakaópor -1l növényi alapú habalap -1 tejszínhabpor -zöld és piros ételfesték -cukorgyöngy -kisebb tábla csoki Elkészítése10 tojásból négyzet alakú piskótát sütünk.A képen látható módon levágjuk. A pudingport lábasba öntjük,hozzáadunk 3 ek. cukrot. A meggylevet vízzel kiegészítjük fél liternyire majd a pudinporra öntjük,összekeverjük.Ezután hozzáadjuk a meggyet is és felfőzzük,kihűtjük.A habalapot felverjük,fixálóként 1 cs habport adagolunk hozzá.A felvert habot 3 részre osztjuk,a díszítéshez nagyobb mennyiséget hagyunk.A hab másik részét a meggyes masszához keverjük,a harmadik részhez 2-3 ek. |
13 éve | Pánczél Miklósné | 0 hozzászólás
Gyenis Bernadett ötlete a Karácsonyi receptversenyre
Hozzávalók(kb.60db golyóhoz) -50dkg túró -porcukor -15dkg kókuszreszelék A túrót törjük össze,ízlés szerint ízesítsük porcukorral,adjunk hozzá 10dkg kókuszreszeléket,keverjük össze.(1.kép) A masszából formázzunk kis golyókat, (2.kép)majd forgassuk őket kókuszreszelékbe. |
13 éve | Pánczél Miklósné | 0 hozzászólás
Gyenis Bernadett szakértőnk ötlete A torta hozzávalói és a növények készítése megegyezik a Torta rajongóknak cím alatt leírtakkal Kellékek a díszítéshez * műanyag és hungarocell figurák * fogvájó * papír növények * kék,sárga ételfesték Elkészítése A torta oldalát és tetejének egy részét kakaós krémmel díszítjük. A maradék habot kékre színezzük ebből tavat készítünk. A kékre színezet habhoz sárga ételfestéket adunk ezzel elkészítjük a füvet és a fákat. |
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás