Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Eipl Jánosné | 0 hozzászólás
Kedves Jóska! S.O.S !!!
Tegnap a TV-ben a Máglyarakásról volt szó, és mitagadás, nagyon megkívánta a család.
Viszont én már nagyon régen, még fiatalasszony koromban készítettem ilyent, ezért szeretnélek megkérni, ha tudsz egy jó receptet, légyszíves feltenni ide, hadd színesítse a klub palettáját ez a csodálatos édesség! Köszönöm szépen.
15 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Kaszinótojás recept
Kaszinótojást nem szoktam gyakran készíteni, de a húsvéti ünnepi asztalról nem hiányozhat.
|
|
15 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Tésztához
Krémhez
Mázhoz
Itt találtam ezt a jópofa süti receptet.
15 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Feketeerdő torta
|
15 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Mustáros - baconos csirkemell
Nagyon egyszerű és látványos ebéd! Hidegen és melegen egyaránt
fogyasztható. Ünnepi vagy egyéb alkalmakra készített hidegtálak ideális
összetevője lehet. A mozzarella - mustár párosítás különlegessé
varázsolja a csirkemellet. |
15 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
SÓLET FÜSTÖLT LIBACOMBBAL
2 füstölt libacomb, 40 dkg nagy szemű bab, 10 dkg árpagyöngy, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 tojás, 2 evőkanál libazsír, 1 teáskanál pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors.
A sóletet legjobb előzőleg beáztatott cserépedényben készíteni. Az ugyancsak előre beáztatott babot és árpagyöngyöt leszűröm. Beleöntöm a cseréptálba. Rászórom a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, majd kis fészkeket mélyítek.
15 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
KÁPOSZTÁS LIBACOMB
4 db kicsi pecsenyeliba-comb, 1 kg savanyú káposzta, 4 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1-1 csokor petrezselyemzöld és kapor, 1 evőkanál liszt, 1-1 evőkanál szárított csombor és csípős pirospaprika, ízlés szerint só és törött fekete bors.
A libacombokat megtisztítom, a rajta maradt tokokat kiszedem, majd a bőr nélküli oldalát jól bedörzsölöm sóval, borssal és bekenem a zúzott fokhagymával. A savanyú káposztát - ha túl savanyú - átmosom, lecsöpögtetem és apróra vágom.
15 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
FÜSTÖLT LIBACOMB LENCSEPÜRÉVEL
2 füstölt libacomb, 40 dkg lencse, 1 dl tejföl, 1 evőkanál borecet, 1 kis fej vöröshagyma, 2 evőkanál libazsír, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, kevés cukor és mustár, 1 mokkáskanál pirospaprika, ízlés szerint só.
Az előző este hideg vízbe áztatott füstölt libacombokat másnap fazékba (de nem kuktába) teszem. Annyi tiszta vizet öntök rá, amennyi ellepi. Felforralom, majd takaréklángon, hogy éppen csak forrdogáljon, addig főzöm, amíg a beleszúrt villát könnyedén ki nem tudom húzni belőle, vagy a csontja magától kicsúszik.
15 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
CITROMOS-TEJFÖLÖS LIBACOMB
4 db kicsi pecsenyeliba-comb, 2 dl tejföl, 1 citrom, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, késhegynyi őrölt babérlevél.
A libacombokat egyenként, bőrös felükkel lefelé, kuktafazékban lepirítom. (Ha a bőrös fele van alul, akkor rögtön kisül belőle annyi zsír, amin szépen lepirul.) Ezután a kuktából kiszedem a combokat, és a pecsenyelevet is kiöntöm belőle. Beleteszem a lyukas párolóbetétet, és ráfektetek egy megsózott, megborsozott, babérlevéllel megszórt, lepirított combot.
15 éve | Anda Jozsef | 1 hozzászólás
Túrógombóc, fahéjas öntettel
Bodnárné Judit receptje
Hozzávalók:
![]() |
fél kg tehéntúró
2 cs. vaníliás cukor
2 evőkanál kristálycukor
3 egész tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
és annyi zsemlemorzsa, hogy közepes keménységűre lehessen összegyúrni
Elkészítés:
A fentieket jól összedolgozzuk, a forrásban lévő vízben, a gombócformákat kifőzzük, majd margarinon világosbarnára pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás