Főző club: blog

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Főző club blogja

Vajajjás tészta

2010.03.08.,
Feladó:
Címzett:
E-mail cím:
Személyes üzenet:

Istenesné Szomi Margaretta receptje

Hozzávalók:

félkilós széles metélt,
1 db, 10 dkg-os vaj,
2 dl tejföl,
só (ízlés szerint)
1 evőkanál liszt

A tésztát sós vízben, a szokásos módon megfőzzük, leszűrjük.

A vajajját elkészítjük: a vajat megolvasztjuk, hozzátesszük a tejfölt, a sót, elkeverjük, majd hozzáadjuk az evőkanál lisztet és kevergetve addig sütjük, míg az edény falától elválik.

Tovább 

 

network.hu

A recept leírása megtalálható a képre kattintva vagy a következő szövegre  kattintva   Receptek nem csak inyenceknek.

 

Utolsó hozzászólás

Anda Jozsef üzente 15 éve

Nagyon gusztusos,köszönöm.

 

Karalábégaluska-leves (4 személyre)

 

Hozzávalók:

1 közepes nagyságú, zsenge karalábé, 2 dl tejföl, 2-3 evőkanál liszt, 2 tyúkhúsleves-kocka, 1 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál cukor, ízlés szerint só.


A meghámozott karalábét az almareszelőn lereszeljük. A tojást habosra verjük egy deci vízzel, hozzáadjuk a reszelt karalábét és annyi lisztet, hogy a szokásos galuskamassza legyen belőle. Sóval és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.

Tovább 

Csirke boros mártásban

 

Hozzávalók:

4 nagy csirkemell, fűszerkeverék ízlés szerint, 2,5 dl Worchestershire bormártás, 3 ek citromlé, 10 dkg fűszeres prézli, 10 dkg Parmezánsajt- reszelék, 1,2 dl olívaolaj, 1 citrom, 2,5 dl csirkeleveslé.


A csirkét csontozza ki, a melleket felezze, vágja ketté a belső és külsö réteget, a nagyobb külsőt vágja 2 csíkra, enyhe ütögetéssel lapítson el minden darabot. Fűszerezze ízlés szerint keverékkel vagy egyedi fűszerekkel.

Tovább 

Barbecue csirke

 

Hozzávalók (4 sz.):

8 csirkerész (mell, comb, szárny), 2,5 dl barbecue szósz, 3 ek narancslé, 2 ek liszt,

1 sütőzacskó.


A csirketagokat bőrözze le. Szórja a lisztet a sütőzacskóba, hozzá a barbecue szószt és narancslevet, rázza hogy keveredjék. Tegye bele a csirkedarabokat, forgassa a zacskót, hogy a szósz jól bevonja a húst. Rendezze a csirkét egy síkba, zárja le a zacskót, tetején vágjon kb. 15 cm-es nyílást. Süsse 180 C°-ra előmelegített sütőben 45-50 percig, míg megpuhul.

Tovább 

Articsókás-gombás sült csirke

 

Hozzávalók (6-8 sz.):

4 csirkemell, 2 ek liszt, 4 ek margarin, 4 ek napraforgóolaj, 22 dkg gomba, 8 articsókaszív, 1,2 dl száraz fehérbor, 1 ek citromlé, 2 ek petrezselyemzöld, ¼ kk bors.


A csirkét bőrözze le, csontozza ki, felezze el, a gombát szeletelje, az articsókát vágja félbe, a petrezselyemzöldet vágja finomra. A fél melleket forgassa lisztbe, rázza le a fölösleget. Nagy serpenyőben olvassza meg a margarint, közepes hőn kezdje sütni a csirkét, majd töltse hozzá az olajat és süsse tovább míg barnulni kezd.

Tovább 

Afrikai csirke

 

Hozzávalók.

20 csirkeszárny, 1 ek só, 1 ½ ek borsszósz, 4 ek liszt, 1,8 dl olaj, 1 hagyma, 3 ek paradicsompép, 1 kk kakukkfű, 3 ek vaj.


A szárnyakat dörzsölje be sóval és 1 ek borsszósszal, forgassa lisztbe és süsse serpenyőben, olajon mindkét oldalon aranybarnára. Vegye ki a szárnyakat, az olajból csak 1 ek-nyit hagyva a serpenyőben az aprított hagymát dinsztelje meg, keverjen hozzá 1 ek lisztet. A paradicsompépet keverje 3 ek vízzel simára, keverje hozzá a hagymás liszthez.

Tovább 

Acapulco csirke

 

Hozzávalók:

70 dkg csirkemell és comb, 1 hagyma, 1 ek vaj vagy margarin, , 2 dl tejföl, 15 dkg gomba, 10 dkg friss erős zöld paprika, ½ kk oregano, ¼ kk só, 1/8 kk bors, 12 db búzaliszt-tortilla, 3 dl csirkeleveslé, 25 dkg Cheddar sajt, 10 dkg mandula, 4 ek tej.


A csirkét főzze meg, csontozza ki és vágja kis kockákra, a hagymát aprítsa finomra, a gombát szeletelje, a mandulát szeletelje és pirítsa meg. Lábasban a vajon dinsztelje a hagymát üvegesre, majd keverje bele a borssal záruló 6 hozzávalót és keverje jól össze.

Tovább 

Feketített csirkesaláta

 

Hozzávalók (4 sz.):

50 dkg csirkemell, 60 dkg paradicsom, 15 dkg sárgahúsú édes paprika,1 hagyma, 1 ek cukor, 3 ek almaecet, 1 kk só, ½ kk bors, 3 ek citromlé, 3 ek dijoni mustár, 3 ek víz, 1 ek méz, 3 ek fűszeres erős dressing, 45 dkg borsó, 1 fej saláta, 1 petrezselyem (kihagyható).


A paradicsomot és paprikát vágja kis kockákra, a hagymát finomra. Nagy tálban keverje össze ezeket, ízesítve a cukorral, ecettel, sóval és borssal.

Tovább 

Caesar csirkesaláta tésztával

 

Hozzávalók:

60 dkg csirkemell, 60 dkg spagetti, 1 fej saláta, 30 dkg paradicsom, 3 dkg bazsalikom, 3 zöldhagyma, 8 dkg dressing, 5 dkg petrezselyem, 10 dkg feta-sajt, 1 gerezd fokhagyma.


A csirkét süsse meg roston és aprítsa falatokra. A spagettit főzze meg. A salátát szeletelje vékonyra, a paradicsomot (lehetőleg aprót) felezze vagy még apróbbra vágja, a zöldhagymát szeletelje vékonyra, a petrezselymet aprítsa finomra, a sajtot morzsolja szét, a fokhagymát törje át.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu