Főző club: blog

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Főző club blogja

Gesztenyebomba babapiskótával

2010.03.12., 7:16

Feladó:
Címzett:
E-mail cím:
Személyes üzenet:

Bakosné L. Alíz receptje

Hozzávalók:

4 csomag gesztenyemassza
25 dkg vaj
1 dl rum
1/2 dl víz
1 csomag instant zselatin
500 ml cukrász tejszín
babapiskóta



A 4 csomag gesztenyemasszát lereszeljünk és a vajjal, illetve a rummal ízesítjük.


Vízzel kiöblítünk egy mélyebb tálat, folpackkal kibéleljük, és ismét kiöblítjük.

Tovább 

Sörös csirkecombok
Mező Krisztina receptje
Hozzávalók
  • 3 db csirkecomb
  • 2 db húsleves kocka
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 0,5 l világos sör
  • bors

 

 

Recept

A csirkecombokat megmosom, kettévágom és jól megborsozom. Tűzálló tálba teszem őket, rájuk karikázom a vöröshagymát, a húsleves kockákat szétmorzsolom és felöntöm a sörrel. Kb. 250 fokon először letakarva sütöm 30 percig, majd a fóliát levéve oldalanként még 30-30 percig sütöm. 

 

Sörös csirkecombok
Sörös csirkecombok

Tovább 

 
Palacsintás rétes
Tóth Ottóné receptje
Hozzávalók
  • 1cs réteslap,
  • 24 db palacsinta
  • 1 túró
  • 1 tejföl
  • 10 dkg curos mák (cirom reszet héjával)
  • 10 dkg cukros dió (vaniliás cukorral)
  • 1 dl étolaj
  • porcukor

 

Recept

Réteslapot kettesével kiterítem, vékonyan megkenem olajjal és rárakom a megtöltött palacsintákat úgy, hogy 1 túrós,1 diós, tétejére 1 mákos, ezt megismétlem mégegyszer, hogy végig érje a rétes lapot hosszában, és szépen feltekerem.

Tovább 

Túró Rudi torta recept
Balázs Gabriella receptje
Hozzávalók

 

  • A piskótához (8 főre):
  • 2 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg finomliszt
  • fél kk sütőpor
  • 1 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg cukor (a sziruphoz, a kész piskóta
  • tetejére )
  • A töltelékhez:
  • 1 csapott ek zselatinpor
  • 15-25 dkg porcukor (ízlés szerint)
  • 50 dkg túró
  • 1 dl tejföl
  • 1 vaníliarúd
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek citromlé
  • 2,5 dl hideg tejszínből vert hab
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor

 

 

Recept
  Elkészítés 

Piskóta készítése:

  1. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk.

Tovább 

Húsvéti Muffin
Turbucz Éva receptje
Hozzávalók
  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg sütőmargarin
  • 30 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • vaníliás cukor
  • 5 dkg tört étcsokoládé
  • A tetejére díszítésnek:
  • 1 tábla fehér csokoládé
  • ízlés szerint csoki tortadara
  • húsvéti nyuszi csoki dekoráció

 

Recept


Elkészítés:

Összekeverem a hozzávalókat, hogy a tészta szép sima legyen, lehet robotgéppel is.

Tovább 

Amerikai kólás csirke szárny
Mikó Márk receptje
Hozzávalók
  • 1kg csirkeszárny
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 piros chili
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 25 dkg paradicsompüré
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • fehérbors
  • 1 dl kóla

 

Recept

A barbecue szósz elkészítési módja a következő:

A hagymát a megtisztítása után finomra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, a chilit hosszában szétvágjuk, a magjait eltávolítjuk, majd vékony karikákra vágjuk.

Tovább 

Ananászos csirke
Szakáli Anna receptje
Hozzávalók
  • 2 db csirkemell
  • 2 konzerv ananász
  • 1 kg rizs
  • 1 tejföl
  • 20 dkg sajt
  • margarin
  • olaj
  • fűszerek
  • bors

 

Recept

A csirkemellet szeletekre vágom, majd ízesítem egy pici borssal és ételízesítővel, majd alufóliába rakom. Rakok rá egy kis kanál margarint és olajat. Majd negyed órát sütöm 200 fokon. E közben főzöm a rizst.

Ha megsült a csirke kiveszem, egy rizst egy tepsibe öntöm, majd rakok egy sor húst és egy sor ananászt, majd megint egy sor hús és egy sor ananász.

Tovább 

Almás máglyarakás kiflivel (Máglyarakás 2.) recept

Almás máglyarakás kiflivel (Máglyarakás 2.) recept 
  • előkészület: 30 perc
  • főzés: 10 perc
  • sütés: 10 perc
közepes
hozzávalók 4 főre
  • 300 g kifli
  • 500 ml tej 
  • 1 db citrom reszelt héja 
  • vanília eszencia 
  • 5 db tojássárga
  • 70 g cukor 
  • 200 g baracklekvár

Almás réteghez: 

  • 700 g alma
  • 30 g cukor 
  • 1 db citrom leve 
  • 1 tk őrölt fahéj

Habhoz: 

  • 70 g cukor 
  • 5 db tojásfehérje
 
story

Finom, gyorsan elkészül és nem kell azon gondolkodni, meddig áll el!

Tovább 

Máglyarakás recept

Máglyarakás recept 
  • előkészület: 20 perc
  • sütés: 37 perc
közepes
hozzávalók 4 főre
  • kb.

Utolsó hozzászólás

Eipl Jánosné üzente 15 éve

Köszi a gyors reagálást! megmentettél!

Tovább 

Kedves Jóska! S.O.S !!!

 

 

Tegnap a TV-ben a Máglyarakásról volt szó, és mitagadás, nagyon megkívánta a család.

Viszont én már nagyon régen, még fiatalasszony koromban készítettem ilyent, ezért szeretnélek megkérni, ha tudsz egy jó receptet, légyszíves feltenni ide, hadd színesítse a klub palettáját ez a csodálatos édesség! Köszönöm szépen.

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu