Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Bácskai töltött káposzta (szárma)
Hozzávalók: 1 kg sertéshús, 50 dkg füstöltoldalas, 1 kg füstölt házikolbász, 20 dkg füstölt szalonna, 1,5 kg házilag savanyított káposzta, 15-16 középnagyságú savanyú káposztalevél, 3 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 csöves paprika, 10 dkg rizs, 1 tojás; só, bors, majoránna, tejföl. néhány szem köménymag.
Elkészítés: A savanyított káposztát két fej finomra vágott vörös hagymával, a kettévágott csöves paprikákkal és a köménymaggal megfelelő nagyságú lábasba tesszük.
15 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Sült csirke padlizsánnal és krumplival (német)
Hozzávalók (4 sz.):
4 csirkecomb, 1 kis padlizsán, 1 ek édes paprikapor, 2 ek olívaolaj, 40 dkg krumpli, 50 dkg paradicsom, 2 friss paprika, 2 kis hagyma, 1 ek vaj.
A combokat szórja meg sóval és paprikával, serpenyőben, forró olajon süsse mindkét oldalán aranybarnára. A padlizsánt szeletelje, sózza, hagyja állni 20 percig. A krumplit hajában főzze meg és szeletelje. A paradicsomot vágja 8 gerezdre, a paprikát csíkokra, a hagymát finomra.
|
|
15 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Sült csirke padlizsánnal és krumplival (német)
Hozzávalók (4 sz.):
4 csirkecomb, 1 kis padlizsán, 1 ek édes paprikapor, 2 ek olívaolaj, 40 dkg krumpli, 50 dkg paradicsom, 2 friss paprika, 2 kis hagyma, 1 ek vaj.
A combokat szórja meg sóval és paprikával, serpenyőben, forró olajon süsse mindkét oldalán aranybarnára. A padlizsánt szeletelje, sózza, hagyja állni 20 percig. A krumplit hajában főzze meg és szeletelje. A paradicsomot vágja 8 gerezdre, a paprikát csíkokra, a hagymát finomra.
15 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Sült csirke főtt zöldségekkel (német)
Hozzávalók (4 sz.):
4 csirkemell, 40 dkg brokkoli, 30 dkg karfiol, 25 dkg sárgarépa, 5 dl zöldségleves vagy víz, 2 ek vaj, 2 ek liszt, 1 dl tejszín, 10 dkg krémsajt, só, bors, szerecsendió, olaj.
A melleket bőrözze le, csontozza ki, felezze, a brokkolit és karfiolt tépje kis rózsákká, a répát szeletelje. A levest vagy vizet melegítse forrásig, főzze benne a karfiolt 5 percig. Tegye bele a brokkolit és répát, főzze további 5 percig.
15 éve | Anda Jozsef | 1 hozzászólás
Rebarbara muffin
Hozzávalók:
25
dkg rebarbara
17,5 dkg vaj (margarin)
pici só
1 csomag
vaníliáscukor
15 dkg cukor
4 tojás
35 dkg liszt
1
csomag sütőpor
5 evőkanál tej
Máz:
7,5 dkg porcukor
fél citrom leve
Elkészítés:
A
rebarbarát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk.
Vajat
(margarint), a cukrot, vaníliás cukrot, sót habosra keverjük, a
tojásokat egyenként hozzákeverjük, majd hozzáadjuk a tejet is. A
lisztet (1 evőkanállal félreteszünk) a sütőporral elkeverjük.
Összekeverjük a folyékony és a száraz hozzávalókat.
15 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Nyári fagyis muffin
Hozzávalók:
(24 darabhoz)
12
db kész, kihűlt muffin
24 db közepes gombóc fagyi
2 dl
tejszín
1 csomag habfixáló
15 dkg csokiöntet
5 evőkanál
vágott mogyoró vagy mandula
díszítéshez:
20
dkg friss, vagy konzerv gyümölcs
Elkészítés:
A
muffinokat keresztben félbe vágjuk.
A felső részeket
megfordítjuk, és egy tányérra teszük. Mindegyik fél darabra 1-1
gombóc fagyit teszünk.
A tejszínt a habfixálóval kemény
habbá verjük.
Mindegyik fagyigombóc etejére tegyünk egy-két
evőkanállal.
15 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Csokis-narancsos muffin
Hozzávalók:
2
csésze liszt
10 dkg (egy tábla) csokoládé
3 tojás
1
csésze liszt
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál
szódabikarbóna
1 dl narancslé
1 narancs reszelt héja
1
csipet só
3/4 csésze tej
Elkészítés:
A
sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A csokit finomra reszeljük.
A
lisztet összekeverjük a csokival, a sütőporral, a
szódabikarbónával és a narancshéjjal.
A tojásfehérjéket
kemény habbá verjük a sóval.
A cukrot habosra keverjük a
tojások sárgájával és a narancslével, majd hozzákanalazzuk a
lisztes keveréket felváltva a tejjel.
15 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Brokkolis-sajtos csirke (USA-beli)
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell, 50 dkg brokkoli, 5 dkg cheddar sajt, 3 dl sovány tej, 1 kk citromlé, ½ kk currypor, csipet bors, 3 dl gombakrémleveslé, 3 ek liszt, 1 ek vaj, 3 ek víz.
A csirkét főzze meg és aprítsa fel, a sajtot reszelje le. A brokkolit tépje rózsáira, sütőserpenyőbe vagy tepsibe helyezze el 2 rétegben, szárával középre fordítva. A csirkét kanalazza középre a szárakra, szórja rá a sajtot. Mély tálban keverje simára a tejet, citromlevet, gombakrémlevest, curryt és borsot , másik tálban a lisztet a vízzel, majd a kettőt egyesítve.
15 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Juharszirupban sült csirke (kanadai/ francia)
Hozzávalók
(4 sz.): 4 csirkemell, 25 dkg liszt, 2 ek vaj, 1 dl juharszirup, 1 kk borsikafű, ½ kk kakukkfű, ¼ kk zsálya, 1 hagyma, 1 dl víz, só és bors ízlés szerint.
A csirkét forgassa sózott-borsozott lisztbe. Nehéz (pl. öntöttvas) tepsiben vagy serpenyőben forrósítsa fel a vajat, rajta a csirkét süsse barnára mindkét oldalán. A juharszirupot öntse a csirkére, szórja be borsika- és kakukkfűvel, zsályával, öntsön vizet az edény aljára.
15 éve | Anda Jozsef | 0 hozzászólás
Jamaicai currys csirke
Hozzávalók:
1 csirke, ½ kk só, ½ kk bors, 2 ek currypor, 1 hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 hegyes erős paprika, 1 kk kakukkfű, 2 babérlevél, 1 zöldhagyma, 3 ek citromlé, 3 ek olaj, 5 dl víz.
A csirkét darabolja testrészeire, mossa meg ecettel vagy citromlével, a hagymát aprítsa, a fokhagymát törje át, a paprikát kimagozva vágja finomra, a zöldhagymát aprítsa finomra. Keverje össze a fűszereket, hagymákat és paprikát, dörzsölje be a csirkét kívül-belül alaposan e keverékkel, fedje le és hagyja pácolódni 1-2 órát.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás