Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Rebarbara muffin
Hozzávalók:
25
dkg rebarbara
17,5 dkg vaj (margarin)
pici só
1 csomag
vaníliáscukor
15 dkg cukor
4 tojás
35 dkg liszt
1
csomag sütőpor
5 evőkanál tej
Máz:
7,5 dkg porcukor
fél citrom leve
Elkészítés:
A
rebarbarát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk.
Vajat
(margarint), a cukrot, vaníliás cukrot, sót habosra keverjük, a
tojásokat egyenként hozzákeverjük, majd hozzáadjuk a tejet is. A
lisztet (1 evőkanállal félreteszünk) a sütőporral elkeverjük.
Összekeverjük a folyékony és a száraz hozzávalókat.
A
rebarbarát megszórjuk az egy evőkanál liszttel, átkeverjük,
hogy mindenhol érje a liszt és óvatosan hozzáadjuk a masszához.
A margarinnal vastagon kikent muffinformát 3/4-részig
megtöltjük, majd előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Ha megsültek a muffinok rácsra tesszük őket és hűlni
hagyjuk.
Közben a fél citrom levét kikeverjük a 7,5 dkg
porcukorral és kanállal vagy ecsettel a kihűlt muffinok tetejére
kenjük, majd száradni hagyjuk.
Tipp:
Egy kevés fahéjat is keverhetünk a tésztájába. (Bakonyiné
Ibolya)
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
RECEPTEK
RECEPTEK
RECEPTEK
RECEPTEK