Főző club: blog

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 469 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Főző club blogja

 

Abált csülök


Hozzávalók:

 

1db nagyobb nyers hátsó csülök, 30g fokhagyma, 10g fűszerpaprika, 2db babérlevél, 5g egész bors, 80g vöröshagyma, 20g só, 50g lilahagyma

 

A csülköt perzseléssel és a rajta maradt szőrök eltávolítására kaparással megtisztítjuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Hozzáadjuk a fűszereket, a vöröshagymát és a fokhagyma felét. Fedő alatt puhára főzzük. A megfőtt csülköt amikor csontjától már majdnem leválik a főzőléből kivesszük, lecsepegtetjük, aztán még melegen bedörzsöljük a péppé zúzott fokhagymával és fűszerpaprikával.

Tovább 

Zalai lepény


Hozzávalók: 5 dl aludttej, 1 kg burgonya, kb. 30 dkg liszt, 1 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, zsír, só


A burgonyát meghámozva nyersen az aludttejbe reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, megsózzuk, jól elkeverjük. Zsírozott tepsibe öntve, mérsékelten meleg sütőben sütjük. Mielőtt kisülne, a reszelt vöröshagymát kis zsíron rózsaszínűre pirítva a tejfölbe keverjük, a lepényre öntjük. Még pár percre visszatesszük a sütőbe.

Szeleteljük, frissen tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

Anda Jozsef üzente 15 éve

Helló!Írd meg,hogy milyenre sikerült.köszi.

Tovább 

 

Zselici szelet

 

Hozzávalók: 4 nagyobb szelet kicsontozott borda, 2 közepes nagyságú alma, 2 evőkanál sűrű tejföl, fél dl zsemlemorzsa, 1 mokkáskanál porrá tört borsmenta, 1 teáskanál mustár, 1 csokor zöldpetrezselyem, 2 evőkanál olaj, só.


A tejfölt elkeverjük a fűszerekkel, a nagyon finomra metélt zöldpetrezselyemmel, a mustárral, a zsemlemorzsával és a meghámozott, reszelt almával. A forró olajon az enyhén kivert hússzeleteket hirtelen átsütjük, és mindegyik húst bekenjük az almás-tejfölös krémmel.

Tovább 

Alföldi batyu

 

Sertéshússzeleteket jól kiverünk, sózunk és borsozunk. Gyulai kolbászt és csemegeuborkát karikára, főtt tojást negyedbe vágunk. A szelet húsok közepére tesszük őket, majd az egészet batyu alakúra formázzuk, fogpiszkálóval összetűzzük, és forró zsírban hirtelen átsütjük.

Alföldi bárányhús

 

Hozzávalók: 25 dkg fehérbab, 2 fej hagyma, 1 evőkanál vaj, 5 dkg füstölt szalonna, 40 dkg bárányhús, 4 sárgarépa, 1 zeller, 3 burgonya, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, babérlevél, petrezselyemzöld.

Tovább 

Palóc leves 2.

 

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg birkalábszár (esetleg marhahús: lábszár vagy pacsni), 50 dkg vágott zöldbab, 3-4 közepes nagyságú burgonya, 1 kis fej apróra vágott vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 kis darab gyömbér, csipetnyi őrölt kömény, só, a rántáshoz: 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál tejföl

 


Ha nem szeretjük a birkahús jellegzetes ízét, forrázzuk le, mielőtt kockákra vágnánk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

köszönöm van egy FŐZŐ SULINK Veszprémben és saját programunk a palóc receptek alapján történik.

Tovább 

Somogyi kelt rétes

 

Hozzávalók: 1 1/2 kg liszt, 1dl tej, 2 tojás, 2 dkg élesztő tejben, cukorral felfuttatva, 1 evőkanál margarin, kevés víz, locsoláshoz 2 dl tejfel és 1 dl olvasztott zsír.


A lisztbe beleöntjük a cukros tejben megáztatott élesztőt, összedagasztjuk a tojással, esetleg zsiradékkal. Ezután cipókat formálunk belőle, és pihentetjük, keltetjük langyos helyen, hogy jól nyújtható legyen. Amikor kinyújtottuk, akkor megzsírozzuk, tejfölözzük, és beletesszük a tölteléket (dió, mák, dara, mazsolaszőlő fahéjjal, kakaó).

Tovább 

Szamosmenti töltött paprikás, túrós galuskával

 

Hozzávalók: Sertéscomb 1,20 kg Sertés apróhús (darált) 0, 40 kg, Só 0,05 kg, Bors 0,005 kg, Zsír 0,20 kg, Gomba 0,15 kg, Liszt 0,15 kg, Vöröshagyma 0,15 kg, Paprika 0,01 kg. Fokhagyma 0,02 kg, Tejföl 0,60 l,

Túrós galuska: Liszt 0,80 kg, Túró 0,40 kg, Tojás 4 db, Só 0,05 kg, Zsír 0,12 kg


A sertéscombból egyforma szeleteket vágunk, és vékonyra kiverjük, megsózzuk. Ezután vékonyra szeletelt gombát kevés zsíron sóval, petrezselyemzölddel lepirítunk.

Tovább 

Dunapataji töltött káposzta

 

Leszaladunk a hentesünkhöz, és kérünk tőle egy nagyon szép füstölt csülköt, meg egy szép szál füstölt kolbászt, meg 1,5 kg darált sertés dagadót. Legjobb persze a házilag füstölt húsáru, de ha az nem áll rendelkezésre, akkor megteszi a bolti is. Használhattok lángolt kolbászt is, azzal is nagyon finom. Este áztassátok be hideg vízbe a füstölt csülköt.

Hozzávalók: savanyított káposzta, 1,5 kg sertés darált hús (én dagadót veszek hozzá), 1 db füstölt sertés csülök, 1 kg füstölt, vagy lángolt kolbász, 1,5 dl rizs (egy vizespohárnyi), 2 nyers tojás (nagyságától függ, hogy 1, vagy két darab).

Tovább 

Alföldi csirkeleves

 

A kb. 1 kg-os csirkét 8 részre vágjuk és tisztított, karikákra vágott vegyes zöldséggel (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, gomba), feltesszük főni. Sóval, szemes borssal, 1/2 fej vöröshagymával és 1 csomag kötözött petrezselyemmel ízesítjük.

Amikor a hús félig megpuhult, akkor a vagdalt hússal megegyező húspépből kis gombócokat formálunk, és a levesben kifőzzük. Ez egyben a levesbetét is.

Tálaláskor tejfölre szedjük.

Tovább 

 

 

Alfalusi paszulyleves

 

Hozzávalók: 25 dkg tarka paszuly, 50 dkg füstölt disznóhús, 1 fej saláta vagy madársaláta, 5 dkg zsír, 5 dkg liszt, 1 dl tejföl, só, zöldkapor, pirospaprika


Elkészítése: Az előző este beáztatott paszulyt a füstölt hússal puhára főzzük.

Közben a madársalátát vagy fejessalátát felvagdaljuk, megsózzuk, többször kicsavarjuk, és a vagdalt zöldkaporral együtt a levesbe tesszük.

Pirospaprikás gyenge rántást készítünk, savanyú tejföllel ízesítjük.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu