Főző club: 3 finom csirkés recept a nyárra!

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 465 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 465 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 465 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 465 fő
  • Képek - 463 db
  • Videók - 40 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 21 db

Üdvözlettel,

Főző club vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

3 finom csirkés recept a nyárra!


Íme, három finom és különleges csirkés recept, amelyek frissek és ropogósak, hiszen a csirkét is ellehet több féle variációban is készíteni.

Csirkemell íjászmester módra

Finom csirkés receptet, amely a férjek kedvence is lehet, hiszen sörrel készül.

Hozzávalók:

40 dkg csirkemell filé,12 dkg vékony húsos szalonna, 1 tojás, 8 dkg liszt, 0,5 dl sör,1 dl tej, csipet só, olaj.

A húst megmossuk, majd kb. 2-3 cm kockákra vágjuk. A szalonnát is felkockázzuk, majd felváltva a csirkékkel nyársra húzzuk. Egy tálban a tojást felverjük, adunk hozzá lisztet, sört, kevés sót, felöntjük a tejjel és jó kikeverjük.

A nyársakat először megforgatjuk lisztben majd a sörös tésztában és forró olajban kisütjük. Egy konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük majd friss salátával tálaljuk.


Pirított csirke jóasszony módra

Gyorsan elkészíthető finom csirkés recept a hétvégi ebédhez.

Hozzávalók:

1 nagyobb konyhakész csirke, só, bors, 5 dkg liszt, 10 dkg főzőmargarin, kis paradicsompüré, 20 dkg csiperkegomba, vöröshagyma, 15 dkg húsos szalonna, 1 kg burgonya, olaj.

A csirkét feldaraboljuk, majd sózzuk, borsozzuk.

Ezután egy tálba lisztet teszünk és a csirkét mindkét oldalán beleforgatjuk, majd serpenyőben, forró margarinban hirtelen megsütjük, ezután felöntjük egy kevés vízzel és puhára pároljuk. Ha zsírjára sült kiszedjük, és egy tálra tesszük.

A visszamaradt zsírban paradicsom pürét egy kis kanál liszttel megpirítjuk, és felöntjük kevés vízzel. A gombát, a hagymát és a szalonnát is felkockázzuk és mindegyiket megpirítjuk a serpenyőben. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a végén a ragut a megsütött csirkére halmozzuk tálaláskor és sült krumplival tálaljuk. Friss salátát kínáljunk hozzá.

 

Pirított csirke vadász módra

Finom barnamártással készült csirkés recept, amelyhez fehér bort is használunk.

Hozzávalók:

1 konyhakész nagyobb csirke, só, bors, 6 dkg liszt, olaj, vöröshagyma, 20 dkg gomba, 15 dkg csirkemáj, 5 dkg paradicsompüré, 2 dl száraz fehérbor.

A gyors barnamártáshoz:

4 kanál olaj, 3 kanál cukor, 1 sárgarépa, 2 kanál liszt, 3 dl víz, 2 kanál Worcester mártás, só, bors.

A csirkét vágjuk négy részre, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg lisztben. Ezután egy serpenyőben forró olajban süssük aranysárgára minden oldalát, vegyük ki és tegyük félre a sült csirkét.

A gyors barnamártáshoz az olajon a cukrot karamellizáljuk barnára, a sárgarépát megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk és ezt is megpirítjuk a karamellizált cukron. Ha kész van, liszttel szórjuk, meg ez besűríti és öntsük fel kevés vízzel. Addig forraljuk, amíg a sárgarépa meg nem puhul. Ezután szűrjük át adjunk hozzá Worcester szószt, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A hagymát, a csirkemájat és a gombát is vágjuk fel, majd először a hagymát pirítsuk meg olajon, majd adjuk hozzá a gombát, és végül a májat. Jó alaposan pároljuk, majd pirítsuk meg mindhármat, és ha zsírjára sült sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A végén adjuk hozzá a paradicsompürét, a barnamártást és öntsük fel finom fehér borral. Ha kész tegyük bele a csirkét is és együtt pároljuk még egy pár percig.

Párolt rizzsel és savanyúsággal tálaljuk.

 

  

Címkék: jó étvágyat

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu