Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Főző club közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Főző club vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
3 finom csirkés recept a nyárra!
Íme, három finom és különleges csirkés recept, amelyek frissek és ropogósak, hiszen a csirkét is ellehet több féle variációban is készíteni.
Csirkemell íjászmester módra
Finom csirkés receptet, amely a férjek kedvence is lehet, hiszen sörrel készül.
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell filé,12 dkg vékony húsos szalonna, 1 tojás, 8 dkg liszt, 0,5 dl sör,1 dl tej, csipet só, olaj.
A húst megmossuk, majd kb. 2-3 cm kockákra vágjuk. A szalonnát is felkockázzuk, majd felváltva a csirkékkel nyársra húzzuk. Egy tálban a tojást felverjük, adunk hozzá lisztet, sört, kevés sót, felöntjük a tejjel és jó kikeverjük.
A nyársakat először megforgatjuk lisztben majd a sörös tésztában és forró olajban kisütjük. Egy konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük majd friss salátával tálaljuk.
Pirított csirke jóasszony módra
Gyorsan elkészíthető finom csirkés recept a hétvégi ebédhez.
Hozzávalók:
1 nagyobb konyhakész csirke, só, bors, 5 dkg liszt, 10 dkg főzőmargarin, kis paradicsompüré, 20 dkg csiperkegomba, vöröshagyma, 15 dkg húsos szalonna, 1 kg burgonya, olaj.
A csirkét feldaraboljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
Ezután egy tálba lisztet teszünk és a csirkét mindkét oldalán beleforgatjuk, majd serpenyőben, forró margarinban hirtelen megsütjük, ezután felöntjük egy kevés vízzel és puhára pároljuk. Ha zsírjára sült kiszedjük, és egy tálra tesszük.
A visszamaradt zsírban paradicsom pürét egy kis kanál liszttel megpirítjuk, és felöntjük kevés vízzel. A gombát, a hagymát és a szalonnát is felkockázzuk és mindegyiket megpirítjuk a serpenyőben. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a végén a ragut a megsütött csirkére halmozzuk tálaláskor és sült krumplival tálaljuk. Friss salátát kínáljunk hozzá.
Pirított csirke vadász módra
Finom barnamártással készült csirkés recept, amelyhez fehér bort is használunk.
Hozzávalók:
1 konyhakész nagyobb csirke, só, bors, 6 dkg liszt, olaj, vöröshagyma, 20 dkg gomba, 15 dkg csirkemáj, 5 dkg paradicsompüré, 2 dl száraz fehérbor.
A gyors barnamártáshoz:
4 kanál olaj, 3 kanál cukor, 1 sárgarépa, 2 kanál liszt, 3 dl víz, 2 kanál Worcester mártás, só, bors.
A csirkét vágjuk négy részre, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg lisztben. Ezután egy serpenyőben forró olajban süssük aranysárgára minden oldalát, vegyük ki és tegyük félre a sült csirkét.
A gyors barnamártáshoz az olajon a cukrot karamellizáljuk barnára, a sárgarépát megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk és ezt is megpirítjuk a karamellizált cukron. Ha kész van, liszttel szórjuk, meg ez besűríti és öntsük fel kevés vízzel. Addig forraljuk, amíg a sárgarépa meg nem puhul. Ezután szűrjük át adjunk hozzá Worcester szószt, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A hagymát, a csirkemájat és a gombát is vágjuk fel, majd először a hagymát pirítsuk meg olajon, majd adjuk hozzá a gombát, és végül a májat. Jó alaposan pároljuk, majd pirítsuk meg mindhármat, és ha zsírjára sült sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A végén adjuk hozzá a paradicsompürét, a barnamártást és öntsük fel finom fehér borral. Ha kész tegyük bele a csirkét is és együtt pároljuk még egy pár percig.
Párolt rizzsel és savanyúsággal tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!